En kold og våd fornøjelse

Da Lindehøjskolens angrebsprofil Rasmus Lindtoft gik til bolden som sit hold sidste skytte i straffesparkskonkurrencen, kunne han afgøre kampen

Frederik Larsen i rødt blev dækket tæt, men han satte alligevel to kasser ind. Foto: Jakob Jørgensen
Frederik Larsen i rødt blev dækket tæt, men han satte alligevel to kasser ind. Foto: Jakob Jørgensen

Iskoldt satte han bolden udenfor rækkevidden af sin klubkammerat fra Brøndby Frederik Holst, som var trukket i målmandstrøjen for Rødkilde Skole i denne fase af kampen. Ti sekunder senere lå Rasmus absolut nederst i den meterhøje jubelbunke.

Der blev virkelig draget et lettelsens suk, da sejren var hjemme. For det var et afbudsramt hold, Lindehøjskolen stillede op med.Tre afbud havde de. Det mest berømte var U-16 landsholdsspilleren Mads Aaqvist, der var til landsholdsamling. Det lagde et vist pres på holdets resterende spillere.

Vi var så nervøse

Hold da kæft, hvor vi var nervøse, sagde Rasmus Lindtoft efter kampen.

Vi talte ikke om andet før kampen, for når Mads manglede, så kunne Frederik Holst (fra Rødkilde Skole) jo bare suse igennem, og det gjorde han sgu. Respekt for det mål han lavede i første halvleg. Han er kanondygtig, sagde en ærlig Rasmus.

Midt i 2. halveg fik holdets topscorer Frederik Larsen et gult kort, og det efterlod Rasmus Lindtoft helt alene op foran

-Der var kun en ting at gøre, det var at arbejde stenhårdt arbejde. Jeg var helt smadret af alle de løbeture, men jeg synes faktisk, at vi fik sat Rødkilde under pres, selvom vi var i undertal. Nu skal vi altså i Parken, sluttede Rasmus veltilfreds og fornøjet.

Gang i løjerne

Kampen var underholdende, velspillet, spændende og meget fair. Normalt er lige kampe præget af en vis gardering bagude og sikkerhed fremfor chanceskabende, men her var det lige modsat. Der blev sat fuld tryk på kedlerne fra kampstart, og selvom regnen silede koldt og ubarmhjertigt ned, viste begge hold masser af godt fodboldspil.

Rødkilde kom bedst fra start, da U-17 landsholdspilleren Fredrik Holst efter 10 minutter tog et raid helt fra egen forsvarzone og direkte mod modstandermålet. En enkelt bande med Thomas Andersen og så blev bolden sparket i kassen til stor glæde for de forholdsvis få tilskuere, der havde trodset vejrgudernes raserianfald.

Men Lindehøjskolen kværnede løs, og det brændte op til flere gange rigtig på ved Rødkildes mål. Efter 25 minutter blev et smukt angreb afsluttet af -selvfølgelig - holdets topscorer Frederik Larsen.

Pas på Holst

I pausen talte man meget i Lindehøjskolelejren om at undgå de høje bolde, som Frederik Holst hver gang sendte retur og i stedet få de flade bolde ud på fløjen og gøre endnu mere brug af Rasmus Lindtoft.

Allerede efter fem minutter gav denne taktik pote, da et indlæg fra venstre fløj blev hamret i kassen af Frederik Larsen, der nu er oppe på 14 mål i turneringen.

Ligesom man troede, at nu tog Lindehøj over, så slog Rødkilde contra. Under et hårdt pres, blev det til et selvmål af Lindehøjskolen til stillingen 2-2.

Det var dog stadig Lindehøj, der havde teten, men da Frederik Larsen så gult, tog Rødkilde chancen og satte profilen Frederik Holst i front. Han fik dog ikke rigtig noget at arbejde med. Da Lindehøjskolen blev fuldtallig, faldt Frederik tilbage i midterforsvaret. Kampen ebbede ud, alle spillerne led under det kolde vejr. Det sluttede 2-2 og straffesparkene måtte tages i brug.

Lindehøjskolen havde en enkelt afbrænder på stolpen, mens holdets keeper Mark Piil (der som markspiller gik ned på mål) præsterede to flotte redninger. Han gjorde det muligt for Rasmus Lindtoft at afgøre kampen på holdets sidste straffe, En spændende dyst var slut og Lindehøjskolen kan nu skimte Parken i det fjerne.

1 af 2 Nederst i bunken ligger Rasmus Lindtoft efter det afgørende mål på straffe. Foto: Jakob Jørgensen
2 af 2 Frederik Larsen i rødt blev dækket tæt, men han satte alligevel to kasser ind. Foto: Jakob Jørgensen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere