Blæst ud af banen

Ikke gæstfrie: Bagsværd blev hurtigt spillet baglæns

De rødblusede fra Bagsværd kunne ikke gøre noget mod overmagten fra Nexø. (Foto: Mogens Dam)
De rødblusede fra Bagsværd kunne ikke gøre noget mod overmagten fra Nexø. (Foto: Mogens Dam)

Efter en god omgang fælles morgenmad for pigerne fra Nexø Skole og Bagsværd Skole de to hold mødes på grønsværen. Til en dyst mellem København og Bornholm.

Kl. 10.00 blev kampen sat i gang af den udmærkede dommer Morten Hjorth Hansen.

Se fakta om kampen

Svær bane
Efter dages intens regn var det dog en noget tung og regnvåd bane, spillerne skulle afvikle kampen på.

Det havde i mange dage været efterårsvejr på Bornholm, men som ved et trylleslag kom solen frem præcis kl. 10.00. Den havde så til stor glæde for holdene valgt at blive i to timers tid.De kan noget med det vejr i Nexø.

Se også: Blev søsyge på færgetur

Begge hold så fra kampens start ud til at være klar. Men det viste sig meget hurtigt, at Nexø havde overtaget over alt på banen. Bagsværd-pigerne måtte bare erkende. at de havde fundet deres overmænd. De halsede bagefter de lynende hurtig bornholmer-tøser.

Allerede efter 15 sekunders spil fik pigerne fra Bagsværd et lille forvarsel om, hvor det bar hen. Nexø havde en kæmpe chance for at score det første mål. Men desværre for Nexø løb denne store chance ud i vandet.

Så kom målet
Men 10 minutter senere gik det galt for udeholdet. Nexøs meget hurtige og effektive Caroline Jacobsen blev stukket fri i højre side, og efter et par fine træk placerede hun bolden uden for målmandens rækkevidde i det lange hjørne.

Nexø fortsatte de næste minutter med et meget stort pres mod Bagsværd-målet. Ded havde blandt andet et stolpeskud, men nogle fantastisk flotte redninger af Bagsværd-keeper Emilie Andersen holdt dem fra mål i den periode.

I det 18. minut måtte Emilie dog overgive sig, da Aja Skafte nærmest helflugtede bolden i mål efter hjørnespark. Forrygende af anfører Aja, der er en veteran i skolefodbold-sammenhæng. Det er fjerde år, hun er med.

Se også: Solen skinner på trekløver

Fem minutter senere var Nexø-pigen Caroline Jacobsen igen på spil. Med et flot langskud passerede hun Bagsværd-målmanden med et virkeligt flot placeret drøn.

De kommer langt - de kan gå hele vejen

Bagsværds træner om Nexø-holdet efter kampen

Vi skulle hen i det 29 minut, før Bagsværde havde noget, der lignede en chance, men det endte med hjønespark. Det var en af de eneste gange, Nexø-keeper Sara Kofoed rørte bolde i første halvleg.

Rigtig fin peptalk
I pausen skulle Bagsværd forsøge at finde svaret på den stærke Nexø-taktik. Det gjorde de på fortryllende vis. Som skulle de have drukket en trylledrik. De kom helt forandrede ud til anden halvleg.

Ny gejst og flot spil. Bagsværd startede med at lægge et højt pres på Nexø-pigerne. Denne taktik lykkedes og gav optræk til flere chancer, som dog desværre for pigerne løb ud i sandet.

Se også: Galleri: Nexø Skole - Bagsværd Skole

Efter syv minutter i anden halvleg holdt denne offensiv dog ikke længere. Bornholmer-pigerne havde igen fået overtaget, og Aja Skafte kunne igen nærmest flugt bolden i mål efter et hjørnespark.

5-0 blev det i det 43. minut, da en af kampens bedste spillere, Alberte Bech, spillede Amalie Bundgaard helt fri. Med et flot placeret skud scorede Amalie meget sikkert.

Herefter var det som om, Bagsværd-pigerne gav lidt op og lod Nexø komme al for let til de sidste scoringer, som blev sat ind af Caroline Jacobsen og Aja Skafte.

Se også: Sendte modstander retur til Sjælland

Nexø vandt sikkert 7-0. Der var bare klasseforskel.

Som Bagsværds træner udtrykte det under prisoverrækkelsen:

- I de foregåendende kampe har mdostanderne næsten ikke været på vores banehalvdel - i dag var det os, der oplevede ikke at være på jeres banehalvdel.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere