Grib greb ansvaret

Skarp pige: Halvskadet afgjorde 7. klasse-pige drama

Fuld fart fremad. (Foto: Janus Vorm)
Fuld fart fremad. (Foto: Janus Vorm)

Pigekampen i Dragør mellem hjemmeholdet Store Magleby Skole og gæsterne fra Søagerskolen blev spillet i blæst hele vejen igennem.

Se fakta om kampen

Godt for tilskuerne
En kamp, der på forhånd lovede underholdende fodbold, da især hjemmeholdet stillede op med gode fodboldsspillere.

Blandt andre de to offensive spillere Maja De Stefano og Emili Abrahamson. Gæsterne så dog også stærke ud på papiret, og med anføreren Mie Westergaard og tvillingerne Katrine Grib og Marie Grib, var der lagt op til en ret lige dyst.

Se også: Kølige Frost

Det startede dog bedst for Store Magleby, som formåede at udnytte den teknisk stærke Maja De Stefanos styrker. Efter blot seks minutter forventede størstedelen af tilskuerne, at der var mål, men gæsternes keeper Sofie Vinter ville det anderledes og hev en pragtredning ud af ærmet.

Se også: Maglebys mageløse Maja

Søagerskolen, der havde taget den lange busstur til kampen, begyndte dog at vågne op så småt. Med anfører Mie Westergaard som dirigent begyndte deres spil at fungere meget bedre. De to kantspillere Marie Grib og Julie Henriksen fik en masse bolde at arbejde med. Med deres teknik og spilforståelse var det også bare et spørgsmål om tid, før gæsterne ville komme foran.

Startede målfesten
Efter 16 minutter vil hjemmeholdets keeper ud og blande sig i feltet, men den voldsomme vind fik bolden til at lave et ekstra hop, så Pernille Cruddis ikke kunne gribe bolden, som endte for fødderne af frontløberen Anna Frost, der uden problemer kunne trille bolden i kassen til 1-0 til Søager.

Scoringen vækkede dagens spiller Marie Grib. 10 minutter efter føringsmålet skruede hun nemlig op for tempoet og satte det halve af Store Maglebys forsvar af. Derefter kunne hun med ro og et fornemt overblik lægge bolden for fødderne af frontangriberen Anna Frost, der stensikkert kunne sparke bolden i mål til 2-0.

Se også: Klik! Mie med målet

Vores mål er allerede slået

Marie Grib om efteråret for Søager

Efter denne scoring gik det op for hjemmeholdet, hvor vigtigt det var at få lukket ned for Marie Grib. Det gjorde de med stor kynisme, hvilket resulterede i et slag, så Marie Grib måtte lade sig udskifte minuttet efter. Stillingen 2-0 til Søagerskolen holdt til pausen, hvor hjemmeholdet ikke var kommet frem til de store chancer.

Mange mål i vente
Det skulle vise sig at blive en underholdende anden halvleg, hvor Store Magleby ført an af Emili Abrahamsson ville ændre resultatet. Tilbage i kampen.

Efter blot 10 minutter af anden halvleg, hvor Store Magleby sad på alt, lykkedes det efter fortjent pasningsspil at reducere på mål af netop Emili Abrahamsson. Emili var dog ikke færdig, og med 10 minutter igen udlignede hun til stor glæde for hjemmeholdet. 2-2, og alt var lige igen.

Anden halvleg bød på mange dueller, hvor Katrine Grib fik arbejdede kolossalt hårdt, og med adskillige vigtige tacklinger fik hun holdt hjemmeholdet og i særdeleshed Maja De Stefano og Emili Abrahamsson væk fra de store chancer.

Se også: Gyldent trekløver

De sidste otte minutter bød på et fortsat stort pres fra hjemmeholdet, som gik efter sejren, men ind ville bolden ikke. Da alle på lægterne forventede at denne kamp skulle ende i straffesparkskonkurrence, tog den halvskadede Marie Grib sagen i egen hånd og startede en dribletur på egen banehalvdel. Mellem venner og fjender kunne hun score til stor forløsning for Søagerskolen, som nu kunne tage hjem med en 3-2-sejr i bagagen. En kamp, der vil blive husket for det hårde spil og teknisk offensive piger.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Fremragende profil
Og så selvfølgelig Marie Grib. Hvor hun kan spille fodbold. Hun går i 7. klasse, og det er andet år, hun er med. Til daglig spiller hun U18-pige i BSF. Hun har altid spillet med ældre piger eller drenge.

Hun var naturligvis glad efter kampen.

- Vores mål er allerede slået. Vi forventede ikke at komme så langt, lød det med smil fra Marie.

- Jeg glæder mig til den kommende kamp.

Så blev en skole nævnt som ikke ligefrem foretrukken modstander.

- Jeg håber ikke, vi møder Bornholm (Nexø Skole, red.). De nemlig gode, sagde hun.

Hun var generelt set tilfreds med kampen og spillet.

Se også: Eliten mødtes

- Afleveringerne ligger ikke altid godt, men jeg synes, jeg har får det optimale ud af boldene og gør arbejdet færdigt.

- Vi skal altid spille med et smil på læben, lige meget om vi er bagud eller foran. Det har lykkes indtil videre, slog hun fast.

De skal have det sjovt
Det var målmager Anna Frost enig i:

- Vi skal ha’ det sjovt.

Og det ser de ud til at have hos Søager. Selvom når de kommer i modvind.

- Jeg håber, vi når hele vejen til finalen, slog hun fast.

De har noget at have det i

- Vi er gode på alle positioner og supplerer hinanden rigtig godt.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

1 af 9 Ingen skal tage den fra hende. (Foto: Janus Vorm)
2 af 9 Marie Grib i fokuseret løb med bolden. (Foto: Janus Vorm)
3 af 9 Emili Abrahamsen (blå) var forrygende. (Foto: Janus Vorm)
4 af 9 Emili Abrahamsen (blå) ikke til at holde. (Foto: Janus Vorm)
5 af 9 Kun når det er ved at begå frispark. (Foto: Janus Vorm)
6 af 9 Marie blev desværre skadet. (Foto: Janus Vorm)
7 af 9 Mie Westergaard i et fint løb. (Foto: Janus Vorm)
8 af 9 Klar til at aflevere. (Foto: Janus Vorm)
9 af 9 Fuld fart fremad. (Foto: Janus Vorm)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere