ZOOM: Brøndbyøster Skole - Nexø Skole

Piger: Borholmer-tøserne skal på en af de ture, de er så vant til efterhånden

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Mandag 11.30 på Frederiksberg går det løs med kredsfinaler i kredsen Storkøbenhavn. Den er Bornholm en del af, så den stærke Nexø Skole skal besøge tøserne fra Brøndbyøster Skole.

Det bliver en kamp mod to rigtig stærke hold. Her i artiklen kan du læse hvorfor. De sidste par år har Nexø været, mens det af Brøndby-holdene har været tøserne fra Vester. Nu er Østre klar til at tage kampen op med klippeøen.

Se de to hold HER.

Tjek vejret for kampen HER.

Du kan finde kampen her på kortet, hvor alle kredsfinaler er at finde:

Se de to hold i billeder:

Se også: Samlede fotos: Brøndbyøster vs. Nexø

Hjemmeholdet har været fint kørende her i efteråret med en målscore på 24-7. De har dog været i problemer undervejs.

Brøndbyøster: Spillerne kender deres rolle
Holdet fra Vestegnen har ikke altid været ude i de sikre sejre, men deres hold spiller virkelig som et, ja, hold.

De har problemer med at lukke af i forsvaret generelt. Kun i to af deres seks kampe indtil videre i efteråret har de holdt buret rent. Til gengæld har de et kort, som kan bruges mod de helt store profiler: Olivia Fabrin.

I de to seneste runder er hun blevet sat op specielopgave ved at skulle mandsopdække først Alberta Hansen og siden Agnes Højbye. Det klarede hun simpelthen perfekt. Sad tæt på dem i alle 60 minutter stort set. Det kan blive værdifuldt at kunne i kredsfinalen, hvor Nexø har en del stærke profiler. Blandt andre Caroline Jacobsen i det fremadrettede spil.Agnes og Olivia (de to til højre) snakkede sammen undervejs i deres møde. De kender også hinanden fra klubfodbold. (Foto: Michael Kofoed)
Agnes og Olivia (de to til højre) snakkede sammen undervejs i deres møde. De kender også hinanden fra klubfodbold. (Foto: Michael Kofoed)


I forsvaret finder man også 15-årige Emma Thomsen, der gang på gang stopper modstanderne. Hun står godt placeret og holder kæden fint. Modstanderne kan ikke løbe om hjørner med hende.

Derudover er en profil stærke Chabrina Hansen. Den kreative kant er virkelig dygtig til at udfordre og sætte en, to, tre modstandere, inden turen går mål mod - eller mod baglinjen og et præcist indlæg. Hun er holdets topscorer med syv mål.

Selvom nogle af pigerne spiller sammen i klub, er det lidt sværere på skoleholdet:

- Skolefodbold er sjovt, men også nogle gange lidt svært, fordi man ikke kender sine medspillere så godt, som man gør i klubben, udtalte Emma efter en kamp.

Det er dog blevet bedre kamp for kamp.

På en af kanterne har holdet Haddy Jammeh, som ligesom Chabrina er god til at sætte sig forbi modstanderne og komme frem til farlige muligheder. Deres kanter bliver svære at styre for Nexø.

Nogle gange er Brøndbyøster dog ikke lige så skarpe inde foran kassen, som de er på kanterne og i forsvaret. Det bliver nødvendigt i kredsfinalen.

Nexø: De rutinerede darlings
For der står de nemlig overfor en sværvægter de sidste par år i Ekstra Bladet Skolefodbold.

I foråret 2012 var holdet i finalen, hvor de tabte. Sidste år røg de ud i semifinalen. Nu er de langt igen. Med mange gengangere fra sidste år.

Først og fremmest anfører Aja Skafte. Hun er bundrutineret og ved bare, hvad det går ud på. Hvad hun selv skal - og hvad medspillerne skal. En drøm at have som medspiller. Hun fordeler boldene godt og har en fighterånd i særklasse.De tre sjerner. Fra venstre: Alberte, Caroline og Aja. (Foto: Mogens Dam)
De tre sjerner. Fra venstre: Alberte, Caroline og Aja. (Foto: Mogens Dam)


Andre stærke kort er Alberte Bech, der også altid giver sig 110%. Hun løber og løber... og løber. Hele tiden gør sig spilbar og klar til at tage turen tilbage i defensiven for at hente bolden også.

I offensiven er måltyven Caroline Jacobsen, der også var med i Parken i sin tid - ligesom Aja og Alberte. 12 af holdets 28 mål er kommet fra hendes fødder. Derudover har hun også leveret godt med assists. Det fremadrettede kommer tit fra hende af. Mere tilbage på banen er Lærke Gravlund dygtig til at indgå i kombinationerne med blandt andre Aja, så Nexø-tøserne rigtig tit kan dominere kampene meget. Sætte sig på modstanderne og holde dem fra chancer. Og så altid lige score et par selv. De har også kun lukket to ind.

Der er kvalitet rigtig mange steder på holdet. Også femkløveret fra Svaneke, keeper Sara Nalini Kofod, Thea Møller, Amalie Stoltz, Netallie Fulgsbjerg og Laura Elleby Poulsen leverer fine præstationer.

- Vi er et rigtigt godt sammenspillet hold, som er stærke foran og har en stabil midtbane, svarede Lærke efter en sejr.

- Ja og vores forsvar er kanon stærk, har Caroline forklaret.

Meget præcist.

Svagheder? Nej det har vi faktisk ikke!

Svar fra Lærke og Caroline

- Men okay, vi har ikke prøvet at blive presset i bund endnu, har Caroline dog også udtalt.

Det skal Brøndbyøsters stærke fløje så prøve.

Derfor skal du sætte dine penge på Brøndbyøster:

1) Mandsopdækkeren: Olivia Fabrin er et guldkort i en kredsfinale. Sæt hende på en profil, og så kommer den spiller ikke frem til det store. Sådan har billedet i hvert fald tegnet sig tidligere i efteråret.

2) Stærke kanter: Chabrina og Haddy er svære at holde styr på på kanterne. Konstant i bevægelse med med små fike træk.

3) Forsvarsklippe: Emma Thomsen får Nexø svært ved at komme forbi. Altid sikker i sin indgriben.

Derfor skal du sætte dine penge på Nexø:

1) Anfører-stjerne: Aja Skafte er altid garant for en super indsats. Sætter i gang. Stopper modstanderne. Et general på midtbanen, som modstanderne altid har svært ved at duellere med.

2) Det offensive es: Afsti-afsted det går, når Caroline Jacobsen har bolden. Virkelig en stor speed hun har.

3) Rutinen: De nye er gået flot ind på det rutinerede hold. Svært at finde svage punkter.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere