TV: Skønheden og udyret fører bornholmere til endnu et slutspil

Succes-tur: Nexø-holdet tager en sejrsrunde i København inden hjemtur

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

I kredsfinalen vandt Nexø Skoles pigehold sikkert 5-1 over Brøndbyøster Skole i kredsfinalen. Ingen slinger i valsen. Især i første halvleg halsede pigerne fra Vestegnen efter klippe-pigerne.

Gang i tilskuerne, der er klar til at støtte pigerne fra Brøndbyøster. Desværre tabte de 5-1 til Nexø, og engagementet dalede en smule til sidst. (Foto: Henrik Schou) Nyheder SLUT! Nexø-pigerne spillede sig sikkert videre med 5-1

De skarpe bornholmere
De sidste tre sæsoner har Nexø-tøserne været de bedste i kredsen Storkøbenhavn. Ingen af holdene fra hovedstaden har kunne stille noget op overfor klippe-tøserne.

I den periode har træner-duoen været den samme: Thomas Frandsen og Therese Holm Olsen. De supplerer hinanden godt og leder holdet med kyndig hånd fra sidelinjen. Hele tiden opmuntrende og motiverende.

- Du kan kalde os skønheden og udyret, lød det med et smil fra Thomas efter kampen.

- Så må du selv gætte, hvem der er hvem.

I 2012 førte de holdet til finalen i Parken - sidste år måtte de 'nøjes' med semifinalen, hvor Skolen på Herredsåsen var for stor en mundfuld. Nu er de atter to kampe fra den store finale.

Men hvordan er holdet så sammenlignet med sidste år?

- Klart bedre, slog Thomas fast.

- Vi er bedre i start-11'eren i år.

Caroline Jacobsen - en af de lyserøde darlings fra Bornholm. (foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn Lille pige - store traditioner

Ikke helt tilfredse med spillet
Alligevel var han og Therese ikke tilfredse med præstationen i kredsfinalen. Selvom slutcifrene ellers tegner billedet af en ret komfortabel sejr.

- Det skal ikke være enkeltmands-præstationer men fællesskabet, der bærer det frem, sagde Therese, efter guldet var kommet i hus.

- Det var for meget individuelle præstationer i dag, erkendte de.

Selvom det gik godt med især en forrygende Caroline Jacobsen i front, kan holdet mere, end de viste i den sidste kamp i efteråret. Men det var nok mod et Brøndbyøster-hold, der kun i glimt viste klasse.

Det var også svært mod de stærke, og efterhånden rutinerede, bornholmere.

- Der er fire nye i forhold til sidste år, forklarede Thomas.

Spiller fodbold til daglig
Pigerne spiller i tre forskellige klubber på Bornholm, så de kender hinandens spil derfra også. Og i vinterpausen har de mulighed for at få sammenspillet endnu mere til at fungere.

- Træneren i klubben (Nexø, red.) er flink til at samle pigerne fra de tre klubber, så de kan træne sammen.

Nexø-holdet kan altså glæde sig til at kunne træne sammen vinteren over.

Fem af de gode fodbold-eroberede. Fra venstre: Sara Kofod, Thea Møller, Amalie Stoltz, Netallie Fulgsbjerg og Laura Elleby. (Foto: Steen Madsen) Storkøbenhavn TV: Fodbold-erobrerne fra Nexø

Men inden står der noget helt andet på programmet.

Efter kampen på Frederiksberg Idrætsanlæg tager holdet og det sympatiske trænerteam en overnatning i København.

- Vi skal blandt andet i Tivoli og så også shoppe lidt, lød det fra Therese.

Pigerne så ud til at glæde sig. Der var smil og grin hele vejen rundt på det sociale hold. I morgen går turen så hjem til Bornholm. Med guldmedaljer om halsen og med billet til slutspillet til marts i tasken.

Se træner-duoen i aktion i pausen:

</p><a id="_8ef3a23a-b073-4ab5-b6c5-c081dccddc42" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />