TV: Skaftet helt i bund

Kanon kaptajn: Aja Skafte viste igen prøver på sit fantastiske talent på vej mod sit tredje slutspil i træk

Aja Skafte er blændende på jorden, i luften og....ja, over det hele.  (Foto: Henrik Schou)
Aja Skafte er blændende på jorden, i luften og....ja, over det hele. (Foto: Henrik Schou)

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Når talen falder på Bornholm, tænker mange ofte på turister eller fiskeri. Ofte efter sild. Som så netop ryges til de mange turister, der hvert år nyder at besøge øen langt væk fra resten af Danmark. Blandt de godt 40.000 indbyggere er en flok seje sild, der igen i år lægger al modstand ned på deres vej i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Ved den store 50 års jubilæums-fest i Parken for to år siden var pigerne i finalen. Den tabte de meget klart med 3-0 til Kolind Centralskole. Sidste år skulle det hævnes, men de snublede i semifinalen med 3-0 mod Skolen på Herredsåsen. I år er en stor del af holdet med igen i forsøget på at nå den tredje semifinale på tre år. De mangler blot en sejr i kvartfinalen for at nå det mål.

De lyserøde bold-darlings fra Nexø Skole spillede sig i tredje slutrunde i træk, da de vandt 5-1 over Brøndbyøster Skole i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou) Gallerier Galleri: Brøndbyøster Skole - Nexø Skole (kredsfinale)

Nydelse at se på
De er anført af deres største profil, som er den mest naturlige kaptajn, man kan tænke sig. Hendes initialer (forbogstaverne i for - og efternavn(e) sat sammen, red.) ser sådan her ud: 'ABS'. ABS er et computerstyret bremsesystem, som forhindrer en bils bremser i at blokere. Og ser man Aja Bohn Skafte spille på midtbanen, ligner hun faktisk nærmest en computer, der er programmeret til at sætte sig helt og aldeles på midtbanen og gøre to simple ting.

Spillet skal stoppes og vendes til egen fordel. Og det gøres ved at spille Caroline Jacobsen fra i dybden. Metoden er ikke svær at forstå. Men den virker helt vildt godt. Det fik de mange tilskuere på Frederiksberg Stadion at se, da Brøndbyøster Skole tog i mod udeholdet fra det fjerne øst.

Resultatet var en stensikker sejr på 5-1 til gæsterne. Men måden, den kom i hus, var det mest spændende. For samspillet mellem de to tøser, det er virkelig en ren nydelse at få lov at se på nærmeste hold.

Lærke Hansen (lyserød) var ikke tilfreds til trods for en 5-1 sejr. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: - Vi lossede jo bare bolden op til Caro

HØR AJA FORTÆLLE OM SAMSPILLET - OG MEGET MERE - HER:

</p><p><b>Sindssygt</b><br /> Holdets store profil forsøger kort efter sidste fløjt at se på holdets styrker og svagheder - samt frem mod forårets kvartfinaler.</p><p>- Samspillet mellem mig, Alberte og Caroline er sindssygt stærkt. Hvis man presser os, skal man godt nok sidde tæt på os. Måske har man så en chance, men det er bare ikke sket endnu, siger Aja med et smil efter storsejren i endnu en kredsfinale i Storkøbenhavn. Sidste hed den 10-1 i kredsfinalen, men der blev også slappet af i anden halvleg denne gang. Alt for meget afslapning.</p><p>- Ja, jeg ved det godt. Vi skal passe på med ikke at gå død til sidst.</p><a id="_f79f1786-9514-483d-8e1f-1726d3d33f32" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/storkoebenhavn/article4824167.ece">TV: Bornholmske piger vil i endnu en finale</a><br /><br /><p><b>Husk navnet</b><br /> Pigerne har lært af de mange kampe, det er tydeligt. Nederlag lærer man jo også af, hvis man er dygtig nok til at se det gode i det dårlige. Og det er de to meget engagerede trænere, som følger pigerne i tykt og tyndt. Det samme er den <a href="https://www.facebook.com/groups/201266129991264/?fref=ts">Facebook-gruppe, der blev oprettet for at støtte pigerne ved at samle penge ind, så hele skolen kunne komme med over i Parken for to år siden.</a> Folkene bag er klar igen - de tager gerne en tørn mere.</p><p>- Den semifinale sidste år var en streg i regningen, forklarer 15-årige Aja og fortsætter målrettet sin tale:</p><p>- Jeg skal slutte med min anden finale. Vi skal ikke ud af det her så tæt på en gang til. Det gjorde ondt at tabe så tæt på sidste år. I år skal vi gå hele vejen. Og så selvfølgelig vinde finalen denne her gang, slutter den brølende stærke og dygtige anfører Aja Skafte.</p><p>Husk dette navn. Hende får vi heldigvis at se igen, når der spilles <a href="http://ekstrabladet.dk/skolefodbold/article2138109.ece">slutspil i marts/april 2014.</a></p><a id="_ff0acf91-ade7-448b-abe9-0681807f14fb" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/article4647784.ece">SLUT! Nexø-pigerne spillede sig sikkert videre med 5-1</a><br /><br />

1 af 5 Glade vindertøser. Tre på stribe. (Foto: Henrik Schou)
2 af 5 Se hende - total kontrol over bold og bane. (Foto: Henrik Schou)
3 af 5 Caroline er Ajas makker i front. (Foto: Henrik Schou)
4 af 5 Mange gode dueller. (Foto: Henrik Schou)
5 af 5 Aja Skafte er blændende på jorden, i luften og....ja, over det hele. (Foto: Henrik Schou)