Grum skæbne

Glimtede i mørket: Trods nederlaget stod La Cours forsvars-profil fint i billedet

Jonas med en af sine veltimede afleveringer. (Foto: Henrik Schou)
Jonas med en af sine veltimede afleveringer. (Foto: Henrik Schou)

Jonas Grum er krumtappen i forsvaret hos Skolen på La Cours Vej.

- Jeg styrer dem verbalt under kampene, så alle står på deres rigtige pladser, fortalte Jonas inden kredsfinalen mod Kildegård Privatskole.

Se også: SLUT: La Cour sat til vægs

Har vundet smalt
- Vi er sluppet igennem med nogle smalle sejre. Tre efter straffesparkskonkurrence, fortsatte Jonas.

- Det skyldes mest, at vi har opført os som det, nogle kalder Frederiksberg-drenge. Vi har manglet gejst op til kampene og taget alt for meget for givet. Indstillingen har været som hos forkælede børn - sådan 'det går nok alt sammen'.

- Det skal der laves om på i dag, sagde Jonas på en meget energisk måde.

Flere har ikke sovet ret meget i nat for bare spænding

Problemet var blevet vendt på holdet, og de var klar til at ændre det.

- Vi har snakket sammen om vores problem, og i dag er alle tændte. Flere har ikke sovet ret meget i nat for bare spænding. Men det tror jeg nu også skyldes, at ingen vil falde igennem i dag, fordi alle årgangens tøser kommer og ser på os, tilføjejede Jonas med et skævt smil.

Planen var da også klar fra start af.

- Vores våben er, at vi har en super målmand i Tobias Hyldeskov, og så er Egil tilbage efter sin skade. Det styrker forsvaret meget, og når bagkæden er stabil, kan vi samtidig spille mere offensivt. Og så er Nassim Djemal jo lynende farlig oppe foran. Vi bestemmer selv, hvem der bliver kredsvinder, sluttede Jonas og løb ud for at lede holdets opvarmning.

Gik ikke som planlagt
Men Jonas Grum og hans kammerater gik en Grum skæbne i møde. For efter de 60 minutter stod der 0-4 på lystavlen. Til udeholdet Kildegård Privatskole. Og i samme øjeblik slutfløjtet lød, strøg Jonas hen til kampens ellers udmærkede dommer Michael Kofoed.

Se også: TV: Maskotten bænket

Man siger, at rødt hår og temperament følges ad, og det passede i hvert fald her. For Jonas var helt oppe i det røde felt. Dommerens hårfarve var lidt i den samme retning, men heldigvis bevarede han roen og holdt det røde kort i lommen.

- Jeg var skide sur, udtalte Jonas, efter at han var faldet til ro.

- Jeg mener ikke, at vi har spillet de 30 minutter, vi skal, og der er heller ikke lagt tid til for de stop, der været. Det har jo ingen betydning for resultatet, men det skal gå retfærdigt til. Det irriterede mig, og derfor løb skuffelsen over hele forløbet af med mig.

- Lige nu er jeg mere vred end skuffet, udtalete Jonas helt rolig og analyserende derefter.

Spillede som Frederiksberg-drenge
- Vi virkede desværre også i dag som rigtige Frederiksberg-drenge, som jeg sagde før kampen. Gejsten var der bare ikke, og vi satser ikke nok. Vores spil opad banen var egentlig på niveau med de andres, men vi gik ikke ind i tacklingerne, og midtbanen fungerede slet ikke. Det blev bedre efter pausen, men det var slet ikke nok til at vende kampen.

Vreden og skuffelsen var med ét helt forduftet hos Jonas. Han er igen den rare fyr, som udtalte sig før kampen.

- Når man er født med et vindergen, så vil man altså bare vinde, forklarede Jonas.

- Jeg har været med i skolefodbold i tre år, og det har været superfedt. Man får nogle helt andre og gode kammerater, og man lærer dem rigtigt godt at kende.

Se også: Sikker sejr i næstsidste kredsfinale

- Min skole er aldrig før nået særligt langt i turneringen, så det er da flot, at vi nu har fået sølvmedalje. Det er selvfølgelig ærgerligt at stå som taber, men når det er glemt, har jeg min sølvmedalje, og den er jeg glad for, slog den stærke forsvarsspiller fast.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere