TV: Maskotten bænket

Tog én for holdet: William Moesgaard ville hellere have været på banen, men støttede drengene alligevel

Hundehovedet af en kort bemærkning. (Foto: Henrik Schou)
Hundehovedet af en kort bemærkning. (Foto: Henrik Schou)

Drengene fra Kildegård Privatskole gled rimelig ubesværet igennem til forårets slutspil, da de på udebane slog Skolen på La Cours Vej med 4-0.

Se også: Sikker sejr i næstsidste kredsfinale

Og på sidelinjen manglede støtten heller ikke. De havde nemlig taget en talende hund med.

Ved nærmere eftersyn viste det sig dog at være en af holdets profiler - nemlig William Moesgaard. Han var trukket i maskot-dragten i dagens anledning.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Han var ude med en lysken-skade, der desværre gjorde, at han ikke kunne hjælpe til på banen.

- Det er bare så pisse irriterende at stå herude på sidelinjen, men drengene gør det bare så sindssygt godt alligevel, bjæffede William i kulden.

Men heldigvis lod William til at være lige så god en hundemaskot, som han er fodboldspiller. Der blev delt konstante krammere, gode råd og høje poter ud.

Se drible-maskotten her:

</p><p>Til daglig er William Moesgaard anfører på Lyngbys U15-førstehold, i dag var han trukket i maskotdragten. En sand holdspiller.</p><p>- Ham, der normalt har dragten på, syntes, det var for koldt i dag. Så måtte jeg jo træde til. Drengene skal jo have deres opbakning, lød det fra William.</p><p><b>Se de mange fotos fra kampen:</b></p><a id="_a20de5da-8018-4b9c-a6c1-f81f5b131fe3" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/gallerier/article4600854.ece">Galleri: Skolen på La Cours Vej - Kildegård Privatskole</a><br /><br /><p>Og han var ualmindelig glad for det, han så på banen. Han var konstant på poterne og næsten helt inde på banen, når drengene var i angreb.</p><p>- Det er så fedt, at vi er i kvarten nu. De sidste tre år er vi røget ud i kredssemifinalen.</p><p>Men denne gang tror William på, at de som minimum kan nå en semifinale:</p><p>- Vores defensiv er simpelthen så stærk. Og vores offensiv er bare vokset med opgaven, jo længere vi er kommet.</p><p>Og det er blandt andet ved hjælp af små rokeringer, at holdet er blevet stærkere:</p><p>- Vi har blandt andet sat ’mini’ (Jonathan Schmidt, red.) på toppen, hvor han bare har været sindssyg god. Tidligere spillede han på kanten.</p><p>Og det taktiske overblik, hvor der hele tiden er foretaget småjusteringer på holdet, for at gøre det skarpere, giver han træneren æren for:</p><p>- Det var vores træner, der kunne se, at han passede bedre ind på toppen. I det hele taget har vi lavet nogle rokeringer, så vores offensiv bare er blevet bedre og bedre.</p><p><b>Håber på at møde pigerne i finalen</b><br /> Og William har virkelig stor tro på holdet, der sagtens kan gå videre fra i hvert fald en kvartfinale:</p><p>- Vi har et godt hold, så jeg tror sgu på, at der er lidt flere kampe i os.</p><p>Egentlig håber han på, at holdet kommer i finalen, så de kan få lov at møde pigerne fra Nexø. Altså udenfor banen.</p><p>For William er vokset op på Bornholm og fulgte derfor med i går, da pigerne fra Nexø spillede kredsfinale. Her render nemlig en af hans barndomsveninder rundt. Hun hedder Amalie Bundgaard, og hun kunne ligesom William sikre deres skole en plads i slutspillet.</p><a id="_7a1ab42f-e4f9-4092-b02d-47c252f161e8" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/storkoebenhavn/article4824167.ece">TV: Bornholmske piger vil i endnu en finale</a><br /><br /><p>Og der er stor tiltro fra Frederiksberg til Bornholm:</p><p>- Jeg er sten sikker på, at de når hele vejen til finalen, de er så vilde, sluttede William Moesgaard, inden han igen skulle ud og give sine holdkammerater varme hunde-krammere.</p><p><b>Se hunde-krammerne her:</b></p><p><iframe width="640" height="390" src="//www.youtube.com/embed/rXY_F9VAj9M" frameborder="0" allowfullscreen="" /></p><a id="_4fbd1e07-5e55-4b1a-82f9-c4cd2b9efd28" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 4 Den gale hund a.k.a William Moesgaard. (Foto: Henrik schou)
2 af 4 Støtte fra hunden fra start ti slut. (Foto: Ekstra Bladet)
3 af 4 William håber, at både han og Amalie Bundgaard fra Nexø Skole kan mødes i finalen - udenfor banen. (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 Hundehovedet af en kort bemærkning. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere