Chefscout i FCK - datteren spiller i Brøndby

Topscorer på udebane: Tidligere FCK´er Lars Højer Nielsens datter ligger nummer 1 på topscorerlisten

Louise Højer Nielsen har scoret 12 gange i to kampe. (Foto: Søren Møller)
Louise Højer Nielsen har scoret 12 gange i to kampe. (Foto: Søren Møller)

Lars Højer Nielsen har en flot karriere at se tilbage på med 350 Superligakampe og 31 landskampe (1 på A-landsholdet resten på diverse ungdomslandshold). Nu er hans job at finde de nye talenter til førsteholdet i FCK, når han som chefscout rejser Europa tyndt for at spotte den nye Andreas Cornelius eller Santin.

Men faktisk behøver han ikke se ret langt for at finde talent tæt på sig selv. Hans gode gener er nemlig havnet hos hans børn. Sønnen spiller på U-19 i FCK, og datteren Louise er lige nu nummer 1 på topscorerlisten i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor hun har hakket 12 af 19 kasser ind for Sortedamskolen.

- Jeg har desværre ikke set hendes kampe endnu, men jeg vil selvfølgelig prøve at være der næste gang, forklarer den stolte far om 14-årige Louises målrus i blot to kampe.

Lars selv havde et kanonhug, der sikrede mange mål scoret udefra. Især på frispark var han uhyggelig.

- Louise sparker temmelig godt. endda med begge ben, men er højrebenet, siger Lars og fortsætter:

- Hun er egentlig venstre back, men hun er en offensiv en af slagsen, kan man roligt sige. Hun siger selv, at hun er den kvindelige udgave af Balotelli, siger Lars med smil på læben.

LÆS OGSÅ: Utrættelig 4-måls skytte

Tygge lidt på den
Talentet udvikles et ganske særligt sted.

- Hun kom for to år siden sammen med en veninde og sagde, at de havde undersøgt klubberne i Københavns-området grundigt. Det eneste sted, hvor man virkelig gjorde noget ud af det for pigefodbolden, det var i Brøndby, sagde de.

De ville starte tre måneder senere, så jeg kunne lige nå at tygge lidt på den, siger en grinende Lars om datterens valg af den store rival som sin nye klub.

- Det har vist sig at være rigtig godt skifte, hun er super glad for det. De gør det rigtig godt derude, lige på pige området. Resten kniber det jo lidt med, siger Lars, der sammen med resten af familien kun har stor ros til overs for Brøndbys indsats på pigesiden.

Louise snuser også til landsholdet og er til DBU samling disse dage. Hun bruger meget tid på at træne og står selv for transporten ud til Vestegnen.

- Vi snakker selvfølgelig meget fodbold derhjemme, og det er jo med til at bakke op. Hvis jeg kan, ser jeg hendes kampe. Selv om det da er lidt mærkeligt at komme til Brøndby. Men stor ros til deres store arbejde derude.

Følg Sortedamskolens kampe HER

Bliv ven på Facebook