TV: Brøndbyøster-tøser driblede i kredsfinalen

Det var tæt på: Efter en hård dyst med Johannes-piger

Chabrina Hansen med en af sine mange snævre driblinger. (Foto: Michael Kofoed)
Chabrina Hansen med en af sine mange snævre driblinger. (Foto: Michael Kofoed)

En plads i kredsfinalen. Det var, hvad der var på spil for Johannesskolen med topscorer Agnes Høybye (20 mål) og Brøndbyøster Skole.

Se fakta om kampen

God underholdning
Det var ikke til at se, hvis man ikke vidste det. Pigerne gik uimponeret til opgaven. Det var desværre heller ikke til at se på tilskuerpladserne.

Med blot 10 minutter til kampstart var der kun tomme tribuner i Frederiksberg Idrætspark. Og vi skulle godt fem minutter ind i kampen, før tilskuerne begyndte at indfinde sig.

Keld Reitov, som efterhånden har 33 år på bagen i for Brøndbyøster (tidligere Lindelundskolen) i Ekstra Bladet Skolefodbold, havde op til kampen alle sine spillere klar. På plads var også taktikken.

Se også: A for Agnes

På den anden side var også Katrin Højgaard Reuthers tropper fra Johannesskolen med anfører og topscorer Agnes Høybye i spidsen klar til at sende endnu et hold ud af turneringen.

Med en målscore på 31-8 efter fem kampe mod Brøndbyøsters fire kampe og 20-6 var der lagt op til en meget taktisk affære, og Keld Reitov havde igen sat Olivia Fabrin på specielopgave.

I sidste runde sørgede Olivia Fabrin for at mandsopdække Frederiksberg Privatsskoles topscorer Alberta Hansen (11 mål) fuldstændig ud af kampen, og i kreds-semifinalen skulle hun sidde tæt på Agnes Høybye.

Kæmpede om overtaget
Fra start af var der ingen tvivl - det var et spørgsmål om at holde stand og samtidig få et overtag.

Brøndbyøster lukkede Agnes Høybye helt ned med en mandsopdækning, og det var ikke mange bolde, Agnes fik at arbejde med. De tre gange, det lykkedes i første halvleg, blev det til gengæld også farligt. I det 14. minut fik Agnes sat sin oppasser i venstre side, og med et par hurtigere træk og en aflevering på tværs inde i målfeltet var det bare at putte bolden i kassen.

Desværre for Johannesskolen var der ingen medspillere med fremme, og bolden endte helt ude ved hjørneflaget.

Se også: TV: Olivias ordre: - Slip ikke Agnes af syne

Blot fem minutter senere var den gal igen. Agnes afdriblede et par spillere i højre side, og på kanten af straffesparksfeltet sendte hun bolden i en blød bue ind over Brøndbyøsters målmand Laura Pedersen, som i situationen kunne prise sig lykkelig over, at bolden gik over mål.

Det blev til flere indlæg ude fra Johannesskolens højre side, hvor Brøndbyøster ikke fik lukket ordentlig af, og en del af indlæggene kunne have været omsat til mål, hvis der havde været spillere med inde i feltet.

Ikke mange chancer igen
I den anden ende blev det heller ikke til mange chancer. Med en solid bagerste kæde bestående af Laura Skov, Viktoria Juul-Jensen, Clara Træholt og Amalie Rømer blev der lukket godt af for Brøndbyøsters forsøg på at komme ned bag forsvaret. Og dermed endte en første halvleg 0-0.

I pausen foretog Keld Reitov en taktisk manøvre: Der skulle lukkes af i højre siden. Samtidig blev Laura Skov smidt længere frem og erstattet af Emma Mattheisen i forsvaret hos Johannesskolen.

Anden halvleg var knapt begyndt, da Chabrina Hansen modtog bolden et stykke oppe på Johannesskolen bane, og med et par gode træk sendte hun bolden forbi den fremstormende Rebakka Onink i Johannesskolens mål. Kasse. Chabrinas ottende mål i efterået.

Se også: TV: Sådan fejrer man en sejr

Kampen var meget præget af kampen om midtbanen. Pigerne kæmpede hele tiden. der var ingen grimme tacklinger. Faktisk kan frisparkene i kampen tælles på mindre end to hænder. Stor ros til begge hold og også for jeres energi under hele kampen, hvor ingen gav op.

På Brøndbyøsters højrefløj fik Haddy Jammen i anden halvleg flere muligheder for at vise, hvad hun kan, når først hun får fart på. På Brøndbyøsters hold manglede der lige den spydspids, som altid ligger klar inde i feltet. Chabrina Hansen kom også mere ind i kampen. Især efter sit mål. Hun fik vist, hun er en spiller, man skal holde øje med - med sine snævre driblinger og fastholdelse af bolden.

Agnes længere tilbage på banen
Da det stod klart, at Agnes Høybye ikke fik meget at arbejde med, sendte Katrin Højgaard Reuthers hende tilbage i banen, så hun kunne deltage mere i spillet. Det hjalp også, for spillet begyndte at gå mod Brøndbyøsters mål. Johannesskolen pressede på for at få den udligning, og det begyndte for alvor at brænde på.

Agnes Høybye sendte flere skud afsted mod målet. Det ene tog stolpen og gik ud, et andet røg gennem feltet, uden der var nogen til at følge op, mens et tredje forsøg blev reddet af Laura Pedersen i målet.

Se det her:

</p><p>Det så ud til, at det ikke skulle lykkes for Johannesskolen at få den udligning, de så inderligt forsøgte at få. Det var også på en forsvarsfejl, at det endelig lykkedes dem at sende bolden i nettet. Med godt 10 minutter igen blev en lidt ufarlig aflevering på kanten af straffesparksfeltet sendt på tværs. Den blev ikke ekspederet væk, og bolden endte hos Vera Cancel, som ramte bolden meget skævt, men den snød fuldstændig Laura Pedersen i målet. Udligning.</p><a id="_f88e7ed0-4d26-4c36-8d4d-dab99be68557" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/storkoebenhavn/article4573653.ece">Det swinger for Vera</a><br /><br /><p>Johannesskolen fortsatte presset, og det blev også til en tre-dobbelt chance, da de efter et hjørnespark havde tre kæmpe muligheder for at sende bolden i nettet.</p><p><b>Se dem her:</b></p><p><iframe width="640" height="390" src="//www.youtube.com/embed/jeUk8IkwwOM" frameborder="0" allowfullscreen="" /></p><p>Der blev ikke scoret mere i denne meget underholdende kreds-semifinale, og begge hold måtte ud i straffesparkskonkurrence. Der vandt Brøndbyøster-pigerne, som er i deres første kredsfinale. Drengene prøvede det tilbage i 90’erne - nu er det pigernes tur. Nexø Skole venter.</p><a id="_64fe1bd5-9862-4872-83da-51bd2ebbff24" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 8 Agnes og Emma Thomsen får sig en sludder. (Foto: Michael Kofoed)
2 af 8 Agnes og Olivia (de to til højre) snakkede sammen undervejs. De kender også hinanden fra klubfodbold. (Foto: Michael Kofoed)
3 af 8 Emma Thomsen sparker bolden væk. (Foto: Michael Kofoed)
4 af 8 Chabrina - Brøndbyøsters topscorer. Hun spillede en fremragende kamp. (Foto: Michael Kofoed)
5 af 8 Johannesskolens Clara Træholt sætter lige håret. (Foto: Michael Kofoed)
6 af 8 Johannesskolen afværger efter hjørnespark. (Foto: Michael Kofoed)
7 af 8 Johannesskolen fandt hul i højre side. (Foto: Michael Kofoed)
8 af 8 Chabrina Hansen med en af sine mange snævre driblinger. (Foto: Michael Kofoed)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere