Retfærdigheden sejrede til sidst

Tæt kamp: Risbjerg-pigerne snuppede sejren mod Brøndby Strand

Risbjerg presser på. (Foto: Birger Dencker)
Risbjerg presser på. (Foto: Birger Dencker)

Fra første fløjt, satte Risbjergskolen sig på kampen og lagde et voldsomt pres på Brøndby Strand pigerne.

Se kampfakta

Massiv boldbesiddelse
For det meste var der 21 piger på Brøndby Strands banehalvdel, men trods en massiv overvægt i boldbesiddelse lykkedes det ikke Risbjergskolen at få scoret i starten af kampen.

Så skete det, som sker, når man presser meget højt oppe på banen.

Se også: Sofias super-frispark afgjorde kampen

På egen banehalvdel erobrer Sarah Hansen fra Brøndby Strand bolden, går meget direkte mod Risbjergskolens mål og laver en dyb stikning til en fremstormede Freja Andreasen, som resolut banker bolden i kassen til 1-0.

Der var gået 14 minutter af kampen og  første gang Brøndby Strand var rigtigt over midten - meget effektivt udnyttet.

Risbjerg forsatte dog ufortrødent deres pres og en meget velspillende anfører Mathilde Krogh- Jensen sparkede et af deres mange hjørnespark ind til Caroline Thode, som ikke svigtede og så stod den fortjent 1-1 efter 20 minutter.

Se også: TV: Can var overalt

Hurtigt mål
Der gik dog kun 3 min efter udligningen, så fik Brøndby Strand etableret et af deres sjældne angreb i første halvleg. Denne gang var Melisa Öcal, som efter et par træk skød på mål.

Mathilde Galten i Risbjerg målet fik halvklaret, men  Arlinda Ismalli var hurtig over bolden og placerede den i det tomme mål til 2 - 1 til Brøndby Strand.

Ikke særligt fortjent, men effektivt, med to mål på 3 chancer i første halvleg og en halvlegsføring på 2-1.

Se også: Vandt 25-0

Retfærdigheden sejrede til sidst
I anden halvleg var Brøndby Strand skole mere med i kampen og kom længere frem på banen og forsøgte meget mere, men det gav også mere plads til pigerne fra Risbjerg.

Det udnyttede banens bedste spiller Mathilde Krogh-Jensen og efter et par smarte træk, satte hun bolden helt oppe under overlæggeren uden chance for Brøndby Strands målvogter Nadia Zayoum til 2-2.

Se også: Seje Cecilia

Sara scorede
Efter udligningen følte Brøndby Strand sig tvunget til at forsøge noget mere og fik også skabt sig et par halve chancer i denne periode.

Det var dog stadig Risbjerg pigerne, som havde det meste af spillet og bare tre minutter efter udligningen, var det den lille Sara Jørgensen, der fik en stikning lige uden for straffesparksfeltet. Hun tog et par træk og sparkede bolden sikkert ind ved den ene stolpe - så var Risbjergskolen pludselig foran med 3-2.

Se også: Landsholdskeeper viste klassen

Risbjergskolen havde efterhånden godt styr på kampen. Selvom anfører Mathilde så meget træt ud I slutningen af kampen, så havde hun stadig kræfter til at afslutte sin super præstation af med endnu et mål til slutresultatet 4 - 2.

Hos Brøndby Strand skole skal fremhæves Freja Andreassen, men ikke mindst målvogter Nadia Zayoum, som fik fidustrolden for rigtige mange gode redninger.

Se også: De raske drenge fra Rathlouskolen

Både stor og lille skal fremhæves
Risbjergskolen havde flere gode spillere, hvor Caroline Thode, Maria Will og Mie Marott skal nævnes. Fidustrolden gik meget fortjent til høje Mathilde Krogh-Jensen.

Fairplay håndklædet gik til en af banes mindste piger, Daniella Litichevski, som spillede fremragende i forsvaret og gang på gang tog kampen op mod meget større piger og gjorde det uden brok.

Se også: Landsholdskeeper viste klassen

Mathilde Krogh-Jensen og Daniella Litichevski spiller til daglig i Hvidovre IF på henholdsvis deres U17 og U15 hold.

Daniella spillede forøvrigt sammen med sin storesøster i forsvaret. Daniella har trods sine kun 13 år spillet fodbold i syv år, hun bliver spændende at følge når hun får lidt mere fysik. 

1 af 6 Mathilde rykker fra sin oppasser. (Foto: Birger Dencker)
2 af 6 Mathilde til 2-0. (Foto: Birger Dencker)
3 af 6 Mathilde med overblik. (Foto: Birger Dencker)
4 af 6 Mathilde og Danilla med fidus og fairplay-pris. (Foto: Birger Dencker)
5 af 6 Mathilde forbi to. (Foto: Birger Dencker)
6 af 6 Risbjerg presser på. (Foto: Birger Dencker)