Brandvarme Brændemose

Klasse: Sænkede modstanderen og holdt sit ord

Gæsterne anført af Clara Brændemose så sig ikke tilbage i opgøret. Foto: Rikke Randrup
Gæsterne anført af Clara Brændemose så sig ikke tilbage i opgøret. Foto: Rikke Randrup

Det var to lettere nervøse pigehold, der mødte hinanden i anden runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. Grønnemose Skole tog imod gæsterne fra Buddinge Skole, som på begge mandskaber havde flere gode spillere med.

Dog manglede Buddinge Skole fire af deres spillere fra sidste runde, som ellers havde sat deres præg på kampen. Grønnemose Skole var gået videre uden kamp, men de så i opvarmningen ud til at være klart mest oplagte til kampen.

Se kampfakta her.

Se også: Bedst i lokalopgør

Jævnbyrdig start
Grønnemose Skole så også ud til at komme bedst fra start, mens pigerne fra Buddinge Skole stod en smule på hælene og kiggede på. Josra Mkada satte sig selv i sin scene som den første spiller, da hun efter ni minutter havde kampens første chance. Josra overplacerede bolden, og gæsterne fra Buddinge slap med skrækken.

Herfra bølgede spillet frem og tilbage igennem lang tid, hvor den lynhurtige Amalie Thrane af flere omgange kunne trække sig fri fra modstanderen fra Buddinge, men en stærkt spillende Emmer Bjerg fik dirigeret sin forsvarskæde i en sådan grad, at Thrane og co. ikke kom tættere på målet end højest nødvendigt.

Inden kampen havde vi spurgt Clara Brændemose, hvor mange mål hun havde tænkt sig at score i dagens kamp. Svaret kom iskoldt:

- 4 mål!

Og efter 22 minutter kom det første af slagsen. På klassisk Brændemose vis opsnappede hun en bold lige ude foran næsen på Grønnemoses forsvar, og med sin veludviklede teknik kunne hun let og elegant drible udenom sin modstander og satte dermed bolden i kassen til 1-0. Brændemose overtog styringen fuldstændig, og hun gjorde sig selv kunsten efter igen, hvortil hun og resten af holdet kunne gå til pause med stillingen 2-0.

Clara Brændemose i den røde trøje var ustoppelig i opgøret. Foto: Rikke Randrup
Clara Brændemose i den røde trøje var ustoppelig i opgøret. Foto: Rikke Randrup

Se også: Hattrick-helt med one-man show

Brændemose fortsatte
Hjemmeholdets Amalie Frederiksen var særdeles farlig af flere omgange, og i fællesskab med skolekammeraten Amalie Thrane kom de også frem til flere fantastiske chancer. Amalie Frederiksen var med sin stædighed igennem længere tid med til at holde Grønnemose inde i kampen, men Brændemose og co. ville det anderledes.

På præcis samme måde som de to første mål kunne Brændemose se sig selv lave hattrick og dermed sende holdet på sejrskurs. Tilde Fries ville også være med til målfesten. Trods hun gennem hele første halvleg havde brændt den ene store chance efter den anden, fejlede hendes gåpåmod ingenting.

Brændemose klappede på kassen udefra i håb om at indfri målet om at score fire gange i kampen, men målmand Sofie Mikkelsen parerede fint. Her var Tilde Fries lynhurtig på riposten, og med en god første berøring udenom målmanden og en fin inderside kunne hun til store glæde for medspillere og træneren juble over scoringen til 4-0.

Grønnemoses publikum forsøgte forgæves at holde pigernes gejst oppe med medbragte bannere og sang men uden held. Et minut før tid tog Brændemose en sidste dribletur forbi forsvaret og kunne dermed sætte punktum ved sejren til Buddinge pigerne. Fire mål af Brændemose som lovet. 100 brændte chancer fra Tilde de Fries, som dog også kom på tavlen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Grønnemose Skole - Buddinge Skole, 0-5

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Amalie Frederiksen, Grønnemose Skole
Thilde Fries, Buddinge Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Amalie Thrane, Grønnemose Skole


Dermed endte det hele med en sikker sejr på 5-0 til Buddinge Skole takket være Clara Brændemose, der var brandvarm i kampen.