Bulder og brag i Ryparken

Elektrisk: Ekstra Bladet Skolefodbold blev sparket i gang med manér og flotte kasser

Daniel Janum og Adam Harder jubler efter en af Niels Steensens Gymnasiums mange scoringer. (Foto: Henrik Schou)
Daniel Janum og Adam Harder jubler efter en af Niels Steensens Gymnasiums mange scoringer. (Foto: Henrik Schou)

Det var ikke kun vejrguderne, der lagde voldsomt ud omkring kl. 10.00, da årets første kamp i Ekstra Bladets legendariske skolefodboldturnering i dag blev sparket i gang i Ryparken. Det var drengekampen mellem Lundehusskolen og Niels Steensens Gymnasium.

Se også: Revanche til gode

Lige på og hårdt
Det tordnede og lynede og kampens dommer skævede nervøst op mod skyerne, hvor Thor buldrede af sted med sine gedebukke.

Kampens aktører fra Lundehusskolen og Niels Steensens Gymnasium var dog ikke nervøse. De buldrede og bragede løs de første fire minutter, så tilskuerne var ved at tabe luften af spænding. Ingen nervøs indledning. Lige på og hårdt.

Inden for de første fire minutter havde begge hold tre gode chancer, og efter fem minutter måtte keeper Jonas Argepe fra Niels Steensen helt ud i fuld længde for at parere et smukt langskud. Den redning gav ham i øvrigt prisen for kampens detalje.

Niels Steensens drenge fejrer en af deres mange scoringer. (Foto:Henrik Schou)
Niels Steensens drenge fejrer en af deres mange scoringer. (Foto:Henrik Schou)
 

Hattrick-Adam
Minuttet efter lå bolden i kassen i den anden ende. En dårlig clearing fra hjemmeholdet sendte bolden over til en helt fri Adam Harder. Han sagde tak for tilbuddet og hakkede kuglen i kassen med et drøn. Så var turneringen skudt i gang.

Samme Adam fordoblede sin og holdets scoring til 2-0 kort tid efter. Alligevel lignede det ikke en afgørelse, men da hjemmeholdets solide stopper Omar Al-Bayati måtte forlade banen med en skade, blev hjemmeholdets forsvar nærmest hullet som en si, og Niels Steensens angribere vadede i resten af kampen i store chancer. Lige inden pausen var Adam på pletten igen, da han med et hattrick bragte sit hold foran med 5-0.

Se også: Se hvem I skal spille mod

Se også: Vind en Ekstra Bladet Radio-højttaler

Endnu en hattrick-helt
Hjemmeholdets træner Joachim fik pustet liv i sine spillere igen.

— Hør nu her drenge. Vi spiller fodbold i skoletiden, kan det være bedre? Nyd det og få nu gang i det fodbold I godt kan spille, sagde han i pausen.

Det hjalp de første 10 minutter, hvor hjemmeholdet faktisk producerede en del chancer, især skabt af viceanfører Hakan Kulak. Men som tiden gik, var modstanderne fra Niels Steensen alt for gode. Det blev en opvisning af flotte mål, lækre oplæg og flydende fodbold. Adam Harder lagde op til flere mål, men da holdkammeraten Daniel Janum også nåede et hattrick, slog Adam til lige inden slutfløjtet og lavede kampens sidste mål fra 12-0 til 13-0. Fire kasser i alt og dermed turneringens første topscorer.

Se også: Rivalopgør på Østerbro

Fair spillet kamp
En helt fortjent sejr til Niels Steensens Gymnasium, der i dag var klasser bedre end deres modstander. Det var dermed også en kærkommen revanche fra sidste års kamp, hvor Lundehusskolen vandt opgøret.

Spillerne fra Lundehusskolen gjorde sig al den umage de kunne for at begrænse nederlaget, og de forfaldt på ingen måde til unfair tacklinger eller andre dumheder. De spillede friskt til og tog deres nederlag med oprejst pande. Den flotte opførsel gav også Jimmy Matos fairplay-prisen.

Vinderholdet fra Niels Steensens Gymnasium kan blive et interessant hold at følge i år. De vil noget. De kan noget. Så plejer et hold også at nå noget.

1 af 4 Niels Steensens drenge jubler. (Foto: Henrik Schou)
2 af 4 Drengene fra Niels Steensens Gymnasium spillede en flot kamp, da de besejrede Lundehusskolen med 13-0.
3 af 4 Lundehusskolen måtte hente bolden i netmaskerne 13 gange. (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 Daniel Janum og Adam Harder jubler efter en af Niels Steensens Gymnasiums mange scoringer. (Foto: Henrik Schou)