Den 12. mand

Mange tilskuere: Der var mange folk på lægterne og det trykkede Sank Annæ fremad

Sankt Annæs 12. mand var med hele vejen. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Sankt Annæs 12. mand var med hele vejen. (Foto: Josefine Lund Emerek)

Mange fans fra Sankt Annæ Gymnasium havde i dag taget vejen til Kløvermarksvej, for at støtte op om deres seje skolekammerater i årets første runde af Ekstra Bladets Skolefodboldturnering. 

Se kampfakta her.

På Kløvermarksvej på Amager tog Christianshavns Døttreskole imod Sankt Annæ Gymnasium.  De mange fans fra Sankt Annæ var gennem hele kampen en stor støtte fra sidelinjen.

Der blev skrålet slagsange, viftet med Dannebrog og et hjemmelavet banner blev til sidst i kampen vist til ære for spillerne. Sankt Annæ kunne derfor gennem hele kampen have en følelse af en 12. mand, som er alfa omega, hvis en sejr skal hives hjem.  

Målfarlige drenge fra Sankt Annæ
Sankt Annæ havde i starten af kampen overtaget og mest boldbesiddelse. Det blev til mange chancer til udeholdet, men hjemmeholdets målmand, Robin Dijkstra, havde et par store flotte redninger og var skyld i, at de ikke kom bagud fra start.

Desværre for Robin og hans medspillere måtte de gå til pause bagud med en 1-0 efter et brag af et spark fra Sankt Annæs hurtige og meget boldstærke angriber, Hugo Kjems.

Se også: Heftigt comeback

Se også: Mål på samlebånd

Gæsterne fra Sankt Annæ Gymnasium kom også bedst ud til anden halvleg. Vi så igen Hugos flotte teknik og efter 46 minutters spil blev han dobbelt målscorer, da han endnu engang sendte bolden i nettet. Selvom Sankt Annæ bragte sig i front med 2-0, gav hjemmeholdet ikke op. Drengene fra Christianshavn Gymnasium fik mere og mere boldbesiddelse i anden halvleg og havde et par farlige frispark, eksekveret af en af deres profiler, angriberen Elias Christophersen.

Men Sankt Annæ 'spillede' med 12 mand gennem hele kampen. På et mål i 52. minut af Aksel Palshøj lukkede og slukkede de kampen og besejrede drengene fra Christianshavns Døttreskole 3-0.

Glade drenge efter 3-0-målet. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Glade drenge efter 3-0-målet. (Foto: Josefine Lund Emerek)
 

Kampen endte ikke som Christianhavns Døttreskole havde håbet på, men de efterlod et godt indtryk. Dog manglede de deres 12. mand, som gæsterne fra Sankt Annæ havde med.

Efter kampen fik fansene lov til at løbe ind på banen og juble over sejren sammen med deres kammerater inden turen gik tilbage til skolen.

Tilskuerne jublede med spillerne på banen. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Tilskuerne jublede med spillerne på banen. (Foto: Josefine Lund Emerek)