Den uselviske topscorer

Kæmper om topscorertitlen: Men lader også holdkammeraterne komme til

Allerede en time før kickoff var skolens grønne areal så småt ved at være fyldt, så interessen var stor til dagens opgør mellem pigerne fra Dansborgskolem og Avedøre Skole. Mange spillere og supportere havde brugt efterårsferien til at lade op og glæde sig til denne kamp. Så det var 28 top-motiverede spillere, som kom ud til opvarmning i det lidt regnvåde efterårs vejr.

Under opvarmningen fangede Ekstra Bladet Skolefodbold Dansborgskolens Julie Gemmer og Ida Hawwa. Begge spiller i forsvaret og det var derfor spændene at høre om der var lagt specielle planer for kampen og om der havde været fokus på en særlig spiller.

Dybt koncentreret Ida Hawwa inden kampen. (Foto: Steen Madsen)
Dybt koncentreret Ida Hawwa inden kampen. (Foto: Steen Madsen)
 

— Ja mon ikke, kom svaret hurtigt.

— Sofia Weber, naturligvis. Vi skal ligge meget tæt på hende hele tiden, svarede Ida.

— Ja og det hænger ikke kun på en spiller, vi tager hende i zoner, så vi alle er på, supplerede Julie.

Se kampfakta her

Dommeren havde dog kun lige sat kampen i gang, før vi fik prøver på 'Weber-Grillens' driblekunst. Hun tog en tur fra midtbanen og smuttede forbi alt og alle, indtil hun i straffesparksfeltet fik taget begge ben.

Der var mange tilråb fra sidelinjen om at Weber skulle sparke straffesparket, men efter en kort samtale mellem Weber og Alisha Hussein, gik Søs til bolden og scorede sikkert til 1-0. Kort efter kom der en gudeaflevering fra Weber til Filippa Knudsen, som også scorede sikkert til 2-0 til Avedøre. Weber var endnu ikke kommet på tavlen. De medrejsende fans fra Avedøre havde svært ved at tro deres egne øjne, men det vidnede om en uselvisk topscorer.

Se også: TV: Weber-Grillen

Sofia Weber har lige tilkæmpet sig straffespark. (Foto: Steen Madsen)
Sofia Weber har lige tilkæmpet sig straffespark. (Foto: Steen Madsen)

Se også: Klasse klask

Andre skal også til
Men kort før pausen blev det endeligt Webers tur til at score til pausestillingen 3-0. I pausen fangede vi Weber og spurgte hende, hvorfor hun ikke selv sparkede sit straffespark.

— Jeg har allerede scoret 18 mål og det er vigtigt at andre også kommer til, svarede svarede en smilende Avedøre-topscorer.

I anden halvleg blev Weber flyttet længere ned på banen for at styrke Avedøres midtbane, som til tider var voldsomt presset af et rigtigt godt spillende Dansborg-mandskab.

Kampen, og specielt anden halvleg, blev noget anderledes end man måske ville forvente. Vi fik set Weber i holdspillerens rolle, som i den grad gjorde mange af Avedøres spillere bedre.

Se også: Daniel Agger sponserer spillertøj

Se også: Mål på stribe

Sofia Weber dirigerer medspillerne. (Foto: Steen Madsen)
Sofia Weber dirigerer medspillerne. (Foto: Steen Madsen)

Sophia Malling i aktion. (Foto: Steen Madsen)
Sophia Malling i aktion. (Foto: Steen Madsen)

Se også: Gæs på banen

Sophia Malling var en af de spillere, som virkelig nød godt af dette spil. Hendes plads på kanten passede fint til Webers rolle og det blev til flere flotte et-to-kombinationer. Alisha Hussein scorede kampens sidste og sit eget andet mål, da hun nettede til 4-0.

Kampen endte 4-0 til Avedøre og sejren var i orden, men nok et par mål for stor. Dansborgskolen gav virkelig Avedøre kamp til stregen og det kunne meget nemt have givet et par mål på kontoen.

Nu venter Grønnemose Skole i kvartfinalen i kreds Storkøbenhavn. Det bliver helt sikkert en spændende affære, da begge hold har vist noget rigtig god fodbold på vejen frem. Og mon ikke Weber igen finder målstøvlerne frem og laver et par kasser til topscorerregnskabet?

1 af 2 Sofia Weber flankeret af sine to oppassere. (Foto: Steen Madsen)
2 af 2