Drabelig dyst måtte ud i straffe

Lige opgør: Selv dommeren var meget imponeret over det flotte spil

Der var vild jubel, da Gentofte Skole vandt efter straffespark. Foto: Niels Torp
Der var vild jubel, da Gentofte Skole vandt efter straffespark. Foto: Niels Torp

De to naboskoler, Gentofte og Dyssegård, udkæmpede et drabeligt fodboldopgør, da de mødtes på Gentofte Stadion med et par hundrede medrivende tilhængere fra de respektive skoler.

Den ordinære kamp endte 1-1, og derefter måtte holdene ud i en nervebetonet straffespark-konkurrence, hvor Gentofte Skoles spillere var mest 'cool' -  og vandt samlet med 4-3.

Se kampfakta her.

Der var god stemning på tilskuerpladserne. Foto: Niels Torp
Der var god stemning på tilskuerpladserne. Foto: Niels Torp

TV: Ville gerne lege med
Stærk opbakning
Det var en fremragende fodboldkamp, og de mange tilskuere skabte en fantastisk stemning, og de fik også underholdning for alle pengene. Holdene spillede i et højt tempo, og der blev vist teknisk god fodbold.

- Jeg har dømt mange kampe i denne skoleturnering, men sjældent et opgør som dette, sagde dommer Michael Skell.

- Jeg har løbet omkring en halv snes kilometer på min skridttæller, og det vidner lidt om, hvordan spillet skiftede fra den ene ende af banen til anden anden, og det var meget flotte pasninger.

Det var blot spillet godt et minut, da Gentofte Skole kom foran på et korrekt straffespark, som Carl-Christian Glahn omsatte sikkert i mål. Derefter vekslede kampen, og begge hold tilspillede sig store chancer, men først i slutningen af første halvleg lykkedes det Jin Pagsberg at udligne, da en medspiller vandt bolden på baglinjen og spillede den ind foran mål, hvor Jin var hurtigst og scorede til 1-1.

Vigtigt at være klar fra start

Straffe blev nødvendigt
De sidste 30 minutter blev også intense og med masser af godt teknisk spil, ligesom der også blev tacklet med saft og kraft - hovedsagelig med fair midler. Dyssegårdsskolen havde to gange 10 minutter mulighederne, da de var en spiller i overtal, men heroisk forsvarsspil af spillerne fra Gentofte Skole forhindrede den afgørende scoring, og opgøret endte 1-1.

Derefter måtte de to hold ud i straffesparkskonkurrence, og det var tydeligt, at nerverne hang uden på trøjer. I første omgang var det lidt vanskeligt at finde de fem spillere, som skulle sparke fra pletten. 

De første spark fra hver skole blev sikkert eksekveret, men derefter sendte anføreren og en af de markante spillere, Gustav Thorndahl, bolden forbi mål. Senere brændte endnu en spiller fra Dyssegårdsskolen, hvorefter forsvarsgeneralen, Oliver Lund, med et køligt indersidespark sikrede pladsen i næste runde for Gentofte Skole.

Musti Vordhu, Dyssegårdsskolen, var en af kampens domierende spillere og med et fighterhjerte, som indbragte ham fidusbamsen. Foto: Niels Torp
Musti Vordhu, Dyssegårdsskolen, var en af kampens domierende spillere og med et fighterhjerte, som indbragte ham fidusbamsen. Foto: Niels Torp