Endelig videre

Sidste chance: Simon og co. er videre i turneringen - det er første gang for anføreren

Simon Engholm kan for første gang tørne ud i anden runde af verdens største skolefodboldturnering. (Foto: Steen Madsen)
Simon Engholm kan for første gang tørne ud i anden runde af verdens største skolefodboldturnering. (Foto: Steen Madsen)

Drengene fra Holmegårdsskolen tog imod Engstrandskolen til en kamp i verdens største skolefodboldturnering.

Vi fangede anfører Simon Engholm fra Engstrandskolen under opvarmningen og hørte ham om hans forventninger.

— Tja, det er lidt svært at spå om. Jeg har været med i tre år og vi er blevet slået ud alle tre gange i første runde. Vi må håbe, at det går bedre i dag. Det kunne være spændende at prøve at spille i anden runde, fortalte han.

— Jeg spiller til daglig i Friheden BK, men det er kun for hyggens skyld. Mit talent rækker ikke til den store karriere. Når jeg er færdig med 9. klasse, går turen til gymnaiset. Hvad der skal ske derefter, ved jeg ikke endnu.

— Jeg tror vi vinder 3-1 i dag, tippede han forsigtigt.

Se kampfakta her.

Det blev en rigtig herrefight på banen. Begge hold spillede fysisk og dommeren lagde en flot linje, som drengene let kunne forholde sig til.

Haider spillede en rigtig god kamo. Han vandt sit holds fidusbamse. (Foto: Steen Madsen)
Haider spillede en rigtig god kamo. Han vandt sit holds fidusbamse. (Foto: Steen Madsen)
 

Efter små fem minutters spil kom Engstrandskolen foran på et flot hovedstød af Marco Stokholm. Han steg til vejrs i straffesparksfeltet og headede bolden ind i øverste krog af Holmegårdskolens mål, uden nogen chance for Nicklas i målet.

Der var masser af chancer, men vi skulle hen til slutningen af første halvleg, før den næste scoring kom. Det var igen Engvangsskolen, som scorede. Denne gang ved Raiyan Kanwar. Men kort før pausen lykkedes det Holmegårdskolens Lukas Granau Jexen Jensen at reducerer til pausestilling 2-1.

Se også: TV: Nerver på højkant

Status quo
Anden halvleg blev lige så spændene som første. Der var masse af chancer, men ingen mål.

Knap to minutter før tid gik Lukas fra Holmegårdsskolen op i en duel med en modstander. Lukas faldt ned og landede meget uheldigt. Han lå og vred sig i smerte. Kampen blev omgående standset, og det stod hurtigt klart, at der var brug for professionel assistance. En ambulance blev tilkaldt. Lukas blev kørt til hospitalet for nærmere undersøgelse.

Lukas bliver behandlet. (Foto: Steen Madsen)
Lukas bliver behandlet. (Foto: Steen Madsen)
 

Kampen var som følge af uheldet udsat en del tid, men det blev genoptaget og de sidste minutter blev spillet, dog uden scoringer.

En spændene og velspillet kamp endte 2-1 til Engstrandskolen. Simon får altså lov til at få lov at spille i anden runde af turneringen. Her skal de møde Frederiksberg Privatskole.

1 af 4 Flot indlæg af Mikkel. (Foto: Steen Madsen)
2 af 4 Der blev klappet, da Lukas blev båret ind i ambulancen. (Foto: Steen Madsen)
3 af 4 Niklas (tv.) og uheldige Lukas (th.). (Foto: Steen Madsen)
4 af 4 Simon Engholm kan for første gang tørne ud i anden runde af verdens største skolefodboldturnering. (Foto: Steen Madsen)