Far fik ret

Matchvinder: Kia afgjorde kampen

Et skuffet hjemmehold, der måtte sige farvel og tak til Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Rikke Randrup
Et skuffet hjemmehold, der måtte sige farvel og tak til Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Rikke Randrup

Èn af kampene i anden runde af Ekstra Bladet Skolefodbold stod mellem Frederiksberg Privatskole og Nyager Skole, og opgøret blev spillet på en særdeles velplejet bane i Rødovre. Vejrguderne kunne ikke have givet pigerne bedre omgivelser at udfolde sig på – skyfrit, en smule koldt og helt vindstille. Se kampfakta fra opgøret her.

Det var den lynhurtige Didem Züfer fra Frederiksberg Privatskole, der så ud til at skulle bringe sit hold foran. Op til flere gange passerede hun nemt Nyagers Skoles forsvar og kunne dermed afslutte selv eller spille bolden videre til en af sine holdkammerater. Men uheldigvis for pigerne fra Frederiksberg Privatskole var Dea Olsen i Nyagers mål skarp på stregen, og hun reddede sit hold fra at komme bagud.

Hård fight
Herfra bølgede spillet frem og tilbage. Ti minutters hårdt pres i den ene ende, hvortil presset røg op i den anden ende i de næste ti minutter. Det var nærmest som at se på et meget langt intervalspil, hvor pigerne aldrig holdt op med at kæmpe. De gik til stålet, og flere fra det fremmødte publikum udbrød i adskillige omgange:

- Hold nu op, hvor de skubber til hinanden.

Der var dog ingen af mandskaberne, der fik hul på bylden i første halvleg, og dermed var pausestillingen 0-0.

Stort fremmøde til tirsdagens kamp mellem Frederiksberg Privatskole og Nyager Skole. Foto: Rikke Randrup
Stort fremmøde til tirsdagens kamp mellem Frederiksberg Privatskole og Nyager Skole. Foto: Rikke Randrup

Se også: Kaptajn Louis samlede tropperne

Som genfødt
Halvegen må være blevet brugt på at skærpe pigernes fokus, for de to mandskaber startede anden halvleg med en helt anden indstilling. Hvis muligt kæmpede pigerne endnu mere end før. Merle Andersen fra Nyager Skole kunne af flere omgange have bragt sit hold foran, men måtte se sine skud gå lige forbi målet. Efter 44 minutter spillet tilkæmpede Mathile Borring sig et frispark lige ude foran Frederiksberg Privatskoles felt.

Se også: TV: Kia i sjette gear

Selvsikker far
En særdeles velspillende forsvarsklippe Kia Svendsen fra Nyager Skole løb op for at tage sparket. Hendes far, Jan Svendsen, var sikker i sin sag - den skulle hun nok sparke ind:

- Hun sætter den ind. Bare vent og se. Det gør hun altid, sagde Kia far.

Herefter lagde Kia bolden til rette. Trak vejret ekstra godt ned i maven, og startede sit tilløb.

Som farmand havde forudsagt sparkede Kia bolden i kassen uden chance for målmanden. Et veludført spark, som resulterede i en 1-0-føring til gæsterne fra Nyager Skole. Stor jubel hos pigerne og de fremmødte tilskuere. Herfra blev det til en kamp om, hvor længe det hårdt pressende hold fra Frederiksberg Privatskole kunne holdes fra at score.

Se også: Kaptajnen på pletten

Kørte den hjem
Kia Svendsen dirigerede sit forsvar på plads, og sammen med klubkammeraten Mathilde Sommer og de andre skolekammerater fra Nyager Skole kunne hun køre sejren hjem. Nyager Skole er dermed videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.