Fejrede mål som Melo

Ligesom idolet: Enes fejrede sin scoring ligesom favorit-spilleren Felipe Melo

Enes Turan fejrer sin scoring på Felipe Melo-vis. (Foto: Rasmus Anker)
Enes Turan fejrer sin scoring på Felipe Melo-vis. (Foto: Rasmus Anker)

Kampen mellem Vigerslev Allés Skole og Peder Lykke Skole var et hårdt opgør. I første halvleg, kæmpede begge mandskaber for at beholde bolden, men også for at bryde igennem.

Se kampfakta her

Tidligt i kampen fik Peder Lykke overtaget midt på banen og forsøgte sig mange gange at føre bolden frem i banen. Ideen var også god nok, men det var tydeligt, at de i dag manglede at kommunikere og at løbe for hinanden, når de var langt nok oppe på Vigerslevs halvdel. Dette betød mange boldtab på Vigerslevs banehalvdel, som Vigerslev derefter kunne forsøge at skabe kontra ud fra.

Vigerslevs Mikkel gjorde en stor indsats for at holde sit hold inde i kampen, og satte mange modstandere af med fikse driblinger.

Vigerslev med et godt forsøg i første halvleg. (Foto: Rasmus Anker)
Vigerslev med et godt forsøg i første halvleg. (Foto: Rasmus Anker)

Klare klask

Forløsningen
Da der var spillet 25 minutter af første halvleg, var scoren stadig 0-0. Der havde på dette tidspunkt været meget spil på Peder Lykkes banehalvdel, men med gæsterne selv på bolden. De havde holdt godt i bolden i en lille periode og spillet den rundt i forsvaret, men de fleste af Peder Lykke-spillerne var begyndt at blive utålmodige.

Derfor satte de i angreb fra forsvaret, og venstreback, Frederik Jensen, kørte bolden frem over kanten. En et-to-aflevering med Lauge Persson, og derefter et træk uden om en modstander, førte til indlægget, som blev smækket lige ind i panden på nyligt indskiftede kantspiller, Sofian Azizi, som på meget flot vis headede bolden over i modsatte side af målet, uden chance for keeperen i Vigerslev-målet.

Flot opspil af Peder Lykke skolen, som endte med målet af Sofian Azizi. (Foto: Rasmus Anker)
Flot opspil af Peder Lykke skolen, som endte med målet af Sofian Azizi. (Foto: Rasmus Anker)
 

Målet var klart en forløsning for Peder Lykke-spillerne, som i deres tidligere kampe har scoret masser af mål tidligt i kampene, og som i hele første halvleg havde haft mest boldbesiddelse, men som ikke havde fundet vej til netmaskerne eller de store chancer. Ved pause var stillingen 1-0 til udeholdet og Sofian Azizi havde gjort et godt stykke arbejde som indskifter.

Kynismen sejrede

Mål efter frispark åbnede ballet
Efter pausen fortsatte Peder Lykke deres boldbesiddende spil, men kunne stadig ikke finde vejen igennem Vigerslev-forsvaret. Vigerslev-spillerne havde i pausen besluttet sig at gå længere frem i banen og presse højere op, så Peder Lykke ikke havde så meget plads. Dette skabte mange boldtab på midten af banen og de første 20 minutter af kampen var præget af at begge mandskaber blev mere og mere frustrerede over manglende chancer og manglende mål.

Efter 50 minutter fik Vigerslev-spillerne noget at juble over. På et frispark udenfor feltet, som umiddelbart så ud til at være for langt væk fra målet til at være en reel mulighed, fik Vigerslev-kreatør, Mikkel, chancen. Han sparkede bolden henover muren og ind mod målmanden, men skuddets styrke var åbenbart for meget for Peder Lykke-keeperen, da han fumlede med bolden, og lod den gå ind til 1-1 efter 50 minutter.

Mikkels frisparksmål. (Foto: Rasmus Anker)
Mikkels frisparksmål. (Foto: Rasmus Anker)

Det vakte stor jubel. (Foto: Rasmus Anker)
Det vakte stor jubel. (Foto: Rasmus Anker)

Den farligste føring

Åbnede for sluserne
Efter målet til 1-1 kom der endelig gang i målscoringen. Desværre for hjemmeholdet var målscoringen dog ikke til begge hold. For efter udligningen fik Vigerslev et angreb, hvor de havde mange mand fremme. Det gav bagslag, da Peder Lykke-forsvarsspilleren, Marius Hansen, som også havde spillet en enormt god kamp med mange gode tacklinger, erobrede bolden og slog over i et hurtigt kontra. En lang aflevering forbi forsvarsspillerne og op til anfører, Enes Turan, som satte i fart, driblede uden om målmanden og sparkede bolden ind i målet til 2-1 til Peder Lykke.

En forløsning for anføreren, der havde haft en svær kamp, hvor han var blevet meget tæt dækket op, men endelig fik sin chance. Han fejrede også målet med manér og lavede en jubelscene på samme vis, som sin yndlingsspiller Felipe Melo (Inter Milan, tidl. Galatasaray, red.).

Kampens sidste scoring bliver sat ind. (Foto: Rasmus Anker)
Kampens sidste scoring bliver sat ind. (Foto: Rasmus Anker)
 

Kort efter målet til 2-1, skulle Enes Turan score endnu en gang for Peder Lykke og dermed lukkede han kampen ved stillingen 3-1. Efter kampen tog Ekstra Bladet Skolefodbold en snak med dobbelte målscorer:

— Vi startede dårligt i dag og vi kunne slet ikke score. Vi kunne ikke finde hinanden derude, og de holdt os rigtigt godt. Jeg synes, at vi kom godt igen efter de havde udlignet og jeg er glad for at have afgjort kampen. Skud ud til Torben. Min første jubelscene var den samme som min yndlingsspiller Felipe Melo laver, og den anden var bare fra FIFA.