Fik handskerne kort før start

Afbud: Jens Jørgensen tog målmandsposten på sine skuldre

Jens Jørgensen gjorde det fint i gæsternes mål. Foto: Steen Madsen
Jens Jørgensen gjorde det fint i gæsternes mål. Foto: Steen Madsen

Målmandsposten er jo en temmelig vigtig post på et fodboldhold, som det var pænt overraskende for Jens Jørgensen fra Rødovre Skole, da han fik at vide, at han var udset til dette job til kampen på udebane imod Hendriksholm Skole.

Holdets faste målmand havde meldt afbud, så valget var faldet på Jens. Under opvarmningen fik vi lige vekslet et par ord med Jens.

- Jeg fik at vide for ca. ti minutter siden, at jeg skulle stå. Jeg har prøvet at stå på mål for to-tre år siden, men siden har jeg spillet i marken.

- Jeg spiller i KB, kom det hurtigt, og så stod den ellers på hård opvarmning.

Hjemmeholdet kom til kampen med en sejr efter straffesparkskonkurrence, mens udeholdet havde en sikker 6-2 sejr i bagagen.

Se kampfakta her.

Fantastisk comeback

Gik til den
Det var nu på ingen måde målmandsskiftet, der kom til at præge en i øvrigt super spændende fight, hvor tacklingerne blev sat ind med 100 procents styrke. Det var faktisk imponerende, hvor flot spillerne håndterede denne fysiske kamp. Selv ved grove frispark rejste de sig op, tog modstanderens fremstrakte hånd til undskyld, og så spillede de videre uden at kommentere tingene yderligere. Fantastisk og desværre ved at være en sjældenhed i nutidens fodbold.

Gæsterne kom bedst fra start og bragte sig fortjent foran med 1-0. Udeholdets spil hang bedre sammen i første halvleg, og det gav dem et vist overtag på midtbanen.

1-0-målet er i kassen. Foto: Steen Madsen
1-0-målet er i kassen. Foto: Steen Madsen

Hjemmeholdet var i starten af halvlegen sjældne gæster i udeholdets straffesparksfelt. Men som halvlegen skred frem, kom værterne mere frem på banen. Da gæsterne havde fået to gule kort, lykkedes det at fremtvinge et straffespark, som blev udnyttet uden chance for Jens i gæsternes mål.

Der blev udlignet sikkert til 1-1. Foto: Steen Madsen
Der blev udlignet sikkert til 1-1. Foto: Steen Madsen

TV: Dominans betød intet

Ud i straffe
Efter pausen var udeholdets to gule kort stadigvæk gældende. Det gav et overskud til i spillet, som hjemmeholdet udnyttede til at bringe sig foran med 2-1. I pausen havde udeholdet fokuseret meget på deres gule kort og fået besked på at holde lidt igen. Denne taktik lykkedes, og da gæsterne igen var fuldtallige, overtog de også spillet og ikke overraskende udlignede de til 2-2. De havde en del brændte chancer, så kampen endte 2-2.

I straffesparkskonkurrencen trak hjemmeholdet det længste strå og gik dermed videre til fjerde runde. I næste runde skal de møde vinderen af kampen imellem Præstemoseskolen og Langhøjskolen.

Rødovre Skole, som havde stor ære af kampen, må vente til august næste år med at spille igen.