Første sejr i fem år

Tiltrængt sejr: Skarphed gjorde forskellen

Der gøres klar til en glidende tackling
Der gøres klar til en glidende tackling

Det var to skoler, der var uden sejr i mange år, da Salix Skole krydsede klinger med Tinderhøj Skole på Valby Idrætspark. Hjemmeholdet Salix Skoles sidste sejr lå helt tilbage i 2009, mens Tinderhøj Skole havde et par sejre i 2013.

Så viljen til sejr lå dybt i begge hold, da dommeren fløjtede kampen op, og hjemmeholdet blev i den grad bakket af ivrige og højtråbende fans, der selvom regnen silede ned under det meste af kampen, støttede deres helte i hele kampen.

- Kom så Salix ,lød det uafbrudt gennem både første og anden halvleg.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Tvillinger styrede showet

Gæsterne bedst fra start
Hjemmeholdet havde brug for støtten. De grønne fra Tinderhøj startede bedst og var hurtige i deres boldomgang. Nogle gange var de så hurtige, at tacklingerne kom lidt for sent fra modstanderens side.

Det gik ofte ud over de to boldraketter Jasray Singh og Oliver Skaaning fra Tinderhøj, som under deres raid med bolden ofte måtte en tur i græsset. 

Det var udeholdet fra Tinderhøj, der var bedst i første halvleg. De var farlige, fordi de flyttede bolden hurtigere rundt end værterne, som dog også havde sine chancer.

I fodbold går det somme tider hurtigt. Salix Skole havde hjørne, og otte sekunder senere befandt bolden sig i den modsatte ende af banen på højre kanten, og indlægget fra Oliver Skaaning lå til August Møller, der bare behøvede at puffe bolden i nettet og dermed kunne gøre det til 1-0 for gæsterne.

Kampens flotteste mål fik vi serveret efter ca. ti minutter. Der blev begået et frispark mod gæsterne ca. tre meter inde på Salix banehalvdel. Jasray lagde bolden til rette, og efter et kort tilløb smækkede han bolden i nettet i bedste John Faxe stil fra 92, og værternes målmand kunne derefter pille bolden ud af målet. Et gudespark og stillingen var nu 2-0 til gæsterne.

Tinderhøj nåede to scoringer mere i første halvleg, inden Salix Skole viste, at de også havde en skarpskytte på holdet. Et frispark et par meter uden for det store felt blev hugget ind på smukkeste vis af Mehmet Avci, og stillingen var således 1-4 ved pausen.

Salix Skole hepper. Foto: JJØ
Salix Skole hepper. Foto: JJØ

Se også: Lynmål i målfest

På spil igen
Anden halvleg var ikke særlig gammel, da Oliver Skaaning igen viste sin hurtighed og elegance med bolden. Han tog en tur over næsten en halv banehalvdel, før han derefter bragte sit hold foran med 5-1.

Salix-tilhængerne mistede ikke modet af den grund, og det gjorde spillerne på banen heller ikke. To gode skud inden for kort tid af Abdullahi Currar gjorde stillingen til 3-5, men tættere kom de tændte spillere fra Salix Skole heller ikke.

Oliver Skaaning var nemlig på spil igen og lavede yderligere to kasser. Han blev dermed fire-måls skytte, og kampen endte 7-3 til Tinderhøj Skole.

Et resultat der lyver en smule. Spillet var meget mere jævnbyrdigt, end resultatet viser, men Tinderhøjs spillere havde skarpheden i sine afslutninger, og skolens  første sejr i fem år blev en realitet.