Fra forsvarsklippe til topscorer

Gik på toppen: Sarah Andersen ville også være med i målscoringen

Der var fart over feltet i kampen, hvor der blev scoret hele 12 mål. Foto: Rikke Randrup
Der var fart over feltet i kampen, hvor der blev scoret hele 12 mål. Foto: Rikke Randrup

Pigerne fra Pilegårdsskolen tog imod Skolen på Islands Brygge på en varm novemberdag i femte runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. Nerverne sad tydeligt uden på tøjet hos begge mandskaber fra starten.

Se kampfakta her.

Pilen pilede sig videre

Snuppede hurtigt overtaget
Gæsterne så ud til at komme bedst fra start og trykkede i særdeleshed på i de første minutter. Sofia Schwensen var med sine hurtige fødder en klar trussel i de første par minutter af kampen. Men herefter ændrede det sig gevaldigt.

Hjemmeholdet, som havde et kæmpe stort publikum på plads, fik overtaget kampen fuldstændig. Solide Sarah Andersen holdt modstanderne fra at score i bagkæden, hvor Sophia Skaarup nemt kunne klare ærterne på toppen.

Seks minutter var gået af kampen, inden der opstod tumult i feltet. Næsten alle 11 spillere fra Pilegårdsskolen nåede at skyde på kassen, inden Sophia Skaarup kunne bringe sit hold foran med 1-0.

Blot få minutter senere klappede Sarah på mål 30 meter udenfor feltet. Målmand Natasha Dierks parerede bolden væk i første omgang, men den hårdt arbejdende Mikkeline Lindevang var hurtig på riposten og kunne score til 2-0.

Værterne pressede endnu mere på, og endnu engang kunne den yderst skarpe Sophia Skaarup placere bolden med et flot langskud over målmanden til stillingen 3-0. Alberte Jacobsen lavede et flot venstrebens-cut udenom en modstander og sparkede bolden udenom målmanden til en pauseføring på 4-0.

Der blev tryllet på midten af banen. Foto: Rikke Randrup
Der blev tryllet på midten af banen. Foto: Rikke Randrup

TV: Comeback-dronningerne

Forgæves reducering
Både tilskuere og spillere var helt bestemt enige om, at værterne ville tage sejren hjem, men Mille Kajshøj ville det anderledes. En spiller som gennem hele kampen satte sit aftryk både spillemæssigt, men også som en frontfigur. Hun formåede at vise sig fra sin bedste side og kunne dermed også løbe med titlen som kampens fairplay-spiller.

En medspiller til Mille blev nedlagt lige udenfor feltet, og kampens dommer dømte frispark til gæsterne. Mille tog tilløb til bolden og sparkede direkte på kassen, hvor Mathilde Gredsteds glatte fingre ikke helt kunne holde på bolden, som gik i mål til stillingen 4-1.

Løbestærke Lara Seker meldte sig også ind i kampen lige efter pausen og kunne sætte sit hold foran med 5-1 på en fin udplacering af målmanden. Blot få sekunder senere lynede Lara igen, og Pilegårdsskolen kom foran 6-1.

Lidt at løbe på. Foto: Rikke Randrup
Lidt at løbe på. Foto: Rikke Randrup

Ramte plet

Gik på toppen
Hjemmeholdets Sarah Andersen ville også være med og blev rykket op i angrebet. Her tog hun virkelig over – fra at være en forsvarsklippe til at blive kampens topscorer.

Hun scorede hele fem gange efter pausen. En tilskuer kommenterede efter det femte mål:

- Du skal ikke vise dig på skolen, hvis ikke du scorer seks mål. Måske det stressede Sarah, hun fik i hvert fald ikke scoret igen, men satte sit klare aftryk på kampen.

Sarah både driblede udenom forsvarsspillerne, lavede flotte vendinger og læste spillet, så hun scorede sine mange mål. Kampens flotteste detalje tilfaldt også Sarah, der nemt kunne sætte hælen på bolden og score til 9-1 efter en mislykket én mod én situation, hvor målmanden i første omgang var kommet bedst ud af duellen. Kampen endte 11-1 til Pilegårdsskolen, der dermed er klar til kampen i sjette runde imod Åvangskolen. Vinderen af den kamp er klar til kredsfinalen.

Kampens bedste spiller var uden tvivl Sarah Andersen, som til daglig spiller for B93.

- Jeg var med til at sætte holdet samt lægge taktikken for kampen, lød det fra den dygtige spiller. 

Sarah vidste godt, at hun var en del bedre end alle de andre. Hun så frem mod næste kamp, hvor hun lovede god fodbold og en tæt kamp.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Pilegårdsskolen - Skolen på Islands Brygge, 11-1