Fuld fart fremad

Skarpe i front: Lergravsparkens Skole fik fem spillere på måltavlen i sejr

Frem med Bryggen-forsvaret. Foto: Robert Nielsen
Frem med Bryggen-forsvaret. Foto: Robert Nielsen

Det lækreste solskin og et par hundrede entusiastiske tilskuere dannede rammen om opgøret i anden runde mellem Lergravsparkens Skole og Skolen på Islands Brygge. Begge hold forventede et lige opgør, som kunne gå begge veje. Kun hos Lergravsparken turde de antyde, at de måske var små favoritter.

Se kampfakta her

Syv mål i første runde
På forhånd havde Brygge-drengene stor respekt for Mathias Petersen, som havde hamret hele syv kasser ind i første runde. Han skulle dog vise sig at møde sine ligemænd i de to bomstærke midtstoppere Johannes Thorup og Joakim Blomsterberg.

Islands Brygge lagde bedst ud og kom til de første chancer, selvom det ikke var store chancer. Julius Hamburger-Toft, som havde været dominerende for sit hold i første runde, forsøgte at dominere midtbanen igen, men blev mødt af meget mere fysisk power end i første runde.

De to hold hilser på. Foto: Robert Nielsen
De to hold hilser på. Foto: Robert Nielsen

Spiller i klub sammen - mødtes i skolekamp

En ung profil
Og så havde Lergravsparken udtaget en joker i den kun 12-årige Silas Andersen, som til daglig spiller på Sundby Boldklubs årgang 2004 og følges meget tæt af blandt andre FCK og Brøndby.

Sin alder til trods skulle han da også vise sig at blive kampens helt store oplevelse. Da Silas blev sendt på banen til sin debut i Ekstra Bladet Skolefodbold midt i første halvleg, ændrede kampen karakter.

Nu var det pludselig Lergravsparken, som kom til chancer, og i det 21. minut var chancen så stor, at Tanwa Khumruean helt alene med den ellers dygtige målmand Gudmundur Kristiniarson fik scoret kampens første mål.

Troede ikke helt på sejren

Føring på 2-0
Pausenvar snublende nær, da Jackie Jensen meget optimistisk forsøgte at bryde igennem i venstre side af forsvaret og blev fældet. Kampens fremragende dommer dømte straffe, og Jackie omsatte selv iskoldt til 2-0-føring.

Til trods for en helt lige første halvleg var Brygge-drengene nede med to ved pausen. Og deres træner gjorde alt for indgyde dem tro på, at det kunne lade sig gøre at få det vendt. De havde måske ikke hørt helt efter, for allerede i anden halvlegs første minut var forsvaret lidt for passive, da Younes Achikhane fik driblet sig fri på kanten af feltet og med en smart flad afslutning fik udplaceret modstandernes keeper og dermed 3-0 til Lergravsparkens Skole.

Anfører gik forrest
Brygge-drengene virkede de næste par minutter lidt modløse og ret opgivende, men anfører Joakim Blomsterberg fik dem råbt, og derfra tog kampen en vild drejning. Det blev nu indianerfodbold med mange omstillinger.

Fuld koncentration. Foto: Robert Nielsen
Fuld koncentration. Foto: Robert Nielsen

TV: Spurtede til næste runde

Trætheden begyndte også at melde sig, og det kostede lidt på timingen i tacklingerne, hvilket udløste et par gule kort til begge hold.

Vandt sikkert
Kampens helt store profil Silas Andersen fik i det 37. minut flot assisteret Ali Al Dieri ved 4-0-scoringen. Men Brygge-drengene nægtede simpelthen at give op. Og med 20 minutter igen fik de et flot gennemspillet angreb i højre side, som førte til mål af August Østermark. 4-1.

Det næste kvarter blev en kamp med tiden for Brygge-holdet. De kæmpede for at score de nødvendige mål, og chancerne begyndte også at komme. Men viljen til trods manglede skarpheden altså bare, og da en lang bold kort før tid endte for fødderne af topscorer Mathias Petersen, fik han helt alene med keeperen bragt sin måltotal op hele otte mål i dette års turnering.

TV: Dobbelt straffespark ikke nok

Dermed vandt Lergravsparkens Skole 5-1, og Mathias røg på på andenpladsen på drengenes topscorerliste.