Glemte at snøre sækken

Skuffelse: Værterne satte en 2-0-føring over styr

Farlig situation i feltet i opgøret mellem Skovshoved Skole og Enghavegård Skole. Foto: Søren Møller
Farlig situation i feltet i opgøret mellem Skovshoved Skole og Enghavegård Skole. Foto: Søren Møller

Hvis du glemmer at snøre sækken, så slipper katten løs, er der et gammelt ordsprog, der hedder. Og det måtte drengene fra Skovshoved Skole sande i dagens kamp mod "baggårdskatten" fra Enghavegård Skole.

Se kampfakta her.

Dominerede
Der var nemlig ikke meget, der tydede på, at Skovshoved Skole skulle blive overlistet. Hjemmeholdet sad totalt på kampen i første halvleg.

Enghavegård Skole kunne slet ikke få spillet til at fungere.

I første halvleg styrede Skovshoved Skole kampen efter behag. Kæderne spillede sammen som et stort symfoniorkester med anfører Nicolai Buchardt i forsvaret, Thomas Ligaard på midtbanen og Saki Ali i angrebet.

TV: Fem minutter var afgørende

Nettede to
Efter 12 minutters spil modtog Thomas Ligaard bolden lidt uden for straffesparksfelt, hvor han tog chancen. Bolden strøg ind via overliggeren uden nogen chance for målmand Casper Sommer.

Et par minutter senere kom Thomas Ligaard igen fri foran målet, og denne gang skød han fladt, og bolden røg i netmaskerne til 2-0.

Modstod presset

Skulle fortsætte takterne
I pausen talte hjemmeholdet om, at det så nemt ud, og at de bare skulle fortsætte takterne fra første halvleg. Thomas Ligaard knyttede også en kommentar til sin ene scoring.

- Ja, det er noget af et speciale, jeg har - det der med at score langt ude fra. Jeg så, at deres målmand var gået over i den ene side, så jeg fyrede den af og sigtede i den modsatte side. Det var skønt at se den stryge ind, fortalte han.

Allerede fra starten af anden halvleg prøvede gæsterne at lægge et pres på hjemmeholdet. Det gjorde, at Skovshoved Skoles Oliver Bargaard måtte ty til et hensynsløst frispark. Som konsekvens modtog han et gult kort, der sendte ham til afkøling i ti minutter.

Farligt frispark fra Bekim Kamberi. Foto: Søren Møller
Farligt frispark fra Bekim Kamberi. Foto: Søren Møller

Vendte kampen i vinden

Fik reduceret
Og to minutter efter fik udeholdet tilkæmpet sig et hjørnespark. Bolden strøg indover, og her kom Victor Lensfelt højest, og med pandebrasken satte han bolden ind til 1–2.

Her begik værternes Saki Ali den dumhed at sparke bolden væk, og dommeren gav ham en advarsel. Nu måtte hjemmeholdet klare sig med med ni mand i otte minutter, og det så svært ud, for nu lugtede udeholdet blod.

Skovshoved Skole overlevede dog de kritiske minutter, og blev fuldtallige med 11 minutter tilbage af kampen.

Enghavegård Skole, der fører bolden frem. Det lykkedes dem at snyde værterne i sidste ende. Foto: Søren Møller
Enghavegård Skole, der fører bolden frem. Det lykkedes dem at snyde værterne i sidste ende. Foto: Søren Møller

Buller og co. buldrede igennem

Måtte vinke farvel
Men bare kort efter kom Mahad Haji fri i feltet og udlignede til 2-2. Der blev ikke scoret yderligere i ordinær tid, og det betød, at kampen måtte afgøres på straffespark.

Her trak Enghavegård Skole det længste strå og vandt kampen med cifrene 6-5.

- Ja, vi glemte at snøre sækken, mens tiden var inde, lød det skuffende fra hjemmeholdet, der måtte vinke farvel til Ekstra Bladet Skolefodbold.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Skovshoved Skole - Enghavegård Skole

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Thomas Ligaard, Skovshoved Skole
Casper Sommer, Enghavegård Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Victor Hisbro, Skovshoved Skole