Kaptajnens fald

Nervepirrende: Kampen måtte afgøres fra pletten

Stor jubel blandt hjemmeholdets spillere efter kampen. Foto: Niels Torp
Stor jubel blandt hjemmeholdets spillere efter kampen. Foto: Niels Torp

Søndermarkskolen og Kaptajn Johnsens Skole mødtes tirsdag formiddag på banerne bag Frederiksberg Hallerne, hvor drengene måtte kæmpe med en voldsom vind. Efter 1-1 i det ordinære opgør måtte kampen afgøres på straffespark, hvor Søndermarkskolen trak det længste strå og vandt samlet med 6-5.

Se kampfakta her.

Trods de vanskelige vejrforhold formåede de to hold fra Frederiksberg at levere en fin præstation, og det var med flot teknisk fodbold.

Viste klassen
I de første 30 minutter var det Søndermarkskolen, som dominerede kampen. Spillet flød fornemt, og særligt over kanterne skabte de store chancer. Særlig Mathias Nielsen viste gode takter, og med imponerende speed snød han modstanderne gang på gang.

Efter en halv snes minutter ramte han undersiden af overliggeren på et godt forsøg, men kort før pausen bragte han Søndermarkskolen foran med 1-0, efter han løb fra modstanderne og scorede sikkert.

TV: Kaptajn Evan styrede løjerne

Mere jævnbyrdigt
I anden halvleg blev opgøret mere jævnbyrdigt, hvor Kaptajn Johnsens Skoles spillere i front lå og lurede på en kontra. I stedet fortsatte Søndermarkskolen med at spille bolden rundt. Der var ikke mange målchancer, men alligevel dukkede Evan Laursen pludselig op, og han løb fra modstandernes forsvar og trillede kuglen i nettet til 1-1 blot fem minutter før slutfløjt.

Scorede og blev udvist

Nervepirrende affære
Mandskaberne måtte derfor ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence, hvor begge målmand havde gode redninger. De første seks skytter scorede usvigeligt sikkert, men derefter brændte mandskaberne et spark hver. Så var holdene lige vidt.

Slutteligt brændte Kaptajn Johnsens Skole endnu en chance fra pletten, da Mirhan Taha fra Søndermarkskolen i målet reddede. Og så blev opgøret afgjort med et sikkert omsat straffespark til sejr på 6-5 til hjemmeholdet. Søndermarkskolen er dermed videre til femte runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de skal møde Sortedamskolen.

Glade spillere fra Søndermarkskolen efter sejren over Kaptajn Johnsens Skole. Foto: Niels Torp
Glade spillere fra Søndermarkskolen efter sejren over Kaptajn Johnsens Skole. Foto: Niels Torp
 

KAMPFAKTA:

Resultat:
Søndermarkskolen - Kaptajn Johnsens Skole, 6-5

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mathias Nielsen, Søndermarkskolen
Tobias Vabø, Kaptajn Johnsens Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Noah Feilberg, Kaptajn Johnsens Skole