Kvalitet vandt over kvantitet

Masser af chancer: Det afgørende i opgøret blev, hvem der formåede at hamre sine chancer i kassen

Søndermark-holdet var kyniske og effektive. (Foto: Rasmus Anker)
Søndermark-holdet var kyniske og effektive. (Foto: Rasmus Anker)

Det var drengene fra Christianshavns Skole, der kom bedst fra start på hjemmebane imod Søndermarkskolen.

Allerede efter to minutter scorede Jonas Nielsen sit første mål i kampen, da en hoppende bold inde i midten af feltet, snød målmanden og gav masser af plads til Jonas.

Vinden blæste kraftigt, og man følte klart, at Christianshavns Skole havde en fordel i første halvleg.

Det var svært for Søndermarkskolen rigtigt at få fat på spillet, så de forsøgte sig med lange bolde op imod vinden, hvilket endte med at virke for dem. For efter at Søndermarks anfører Nassim Suhidi havde sat et par modstandere af med hurtige træk, fik han smart drejet bolden ind igennem forsvaret til kantspiller Mohammed Abdihakim, som fik prikket bolden forbi målmanden til 1-1 efter seks minutter.

Der var mange store chancer i kampen. (Foto: Rasmus Anker)
Der var mange store chancer i kampen. (Foto: Rasmus Anker)

Se kampfakta her.

Se også: TV: Sønder og sammen

Farligt udehold
Målet til 1-1 kom som en overraskelse for alle, men især for drengene fra Christianshavn, hvis anfører, Theis Ubbesen, ellers havde leveret en fornem indsats fra start. Desværre for Theis og resten af Christianshavns skole, var Nassim Suhidi og Søndermarkskolen bare for farlige til, at forsvaret kunne holde stand. Søndermarkskolen kom igen igennem på et kontraangreb. Denne gang blev Nassim Suhidi målscoreren efter et hurtigt ryk igennem et splittet Christianshavns skole-forsvar. 1-2 til Søndermarkskolen.

Målet til 1-2 gav kampen tænding, og drengene fra begge hold kæmpede hårdt og mødte hinanden i nærkampene. Christianshavn-drengene sad fortsat på spillet.

1-2 var stillingen ved pausen.

Der var masser af muligheder. (Foto: Rasmus Anker)
Der var masser af muligheder. (Foto: Rasmus Anker)
 

I anden halvleg startede kampen på samme facon, som i første. Christianshavns Skole fik bolden og spillede sig forsigtigt mod Søndermarks-målet. Efter et par minutter blev Nassim sendt afsted efter belejring af Søndermarkskolens felt. Han sparkede bolden ind i venstre side af målet uden chance for keeperen. 1-3 til Søndermarkskolen efter 33 minutter.

Pres til sidst
Efter målet til 1-3 forsøgte Søndermarkskolen ikke at ændre den så velfungerende taktik, og da de nu havde vinden med sig, havde de meget lettere ved de lange afleveringer ned mod modstanderens mål.

Christianshavns Skole derimod blev mere og mere frustrerede over, at de ikke kunne slippe igennem Søndermarkskolens forsvar. Den svære situation, som Christianshavns skole nu stod i bragte mere af det hårde spil fra første halvleg ind i kampen igen. Ligesom i første halvleg var begge mandskaber med på de fysiske dueller, der dog ofte endte i frispark til Søndermarkskolen. Dette spredte flere frustrerede miner hos Christianshavns skole.

Således svingede kampen frem og tilbage med mindre chancer til begge hold. Der skulle gå 55 minutter, før vi fik kampens sidste mål. En reducering af Jonas Nielsen, som efter et indlæg ind i midten af feltet, sprang frem og kanonerede bolden ind bagved målmanden efter et flyvende hovedstød. 2-3 efter 55 minutter, hvilket også blev kampens slutresultat.

Jonas Nielsen viste klasse med målet til 2-3. (Foto: Rasmus Anker)
Jonas Nielsen viste klasse med målet til 2-3. (Foto: Rasmus Anker)
 

Efter kampen fangede vi Søndermarkskolens første målscorer Mohammed Abdihakim.

— Jeg synes ikke, at jeg spillede så godt i dag, men jeg er glad for målet og for sejren. Jeg synes, det er godt, at holdet strækker sig over flere årgange, fordi det giver et virkelig godt sammenhold. Man kommer til at snakke med andre, end man plejer. Det er en sjov turnering, og det er fedt at gå videre. Så får vi mere fri fra skole, lød melding med et smil på læben fra Mohammed.