Kynismen sejrede

Kølige foran mål: Scorede på chancerne og snuppede sejren

Peder Lykke-drengene kunne juble til sidst. (Foto: Rasmus Anker)
Peder Lykke-drengene kunne juble til sidst. (Foto: Rasmus Anker)

Det var et brag af en kamp at være vidne til, da drengene fra Peder Lykke Skolen mødte Ny Hollænderskolen. Kampen var knapt sparket i gang, da vi fik den første scoring. 40 sekunder henne i første halvleg, slap Hassan Abdul-Hussein fri. Han skar ind i banen og lagde bolden ind foran mål. Her ramte den en forsvarsspiller og gik i mål. Så var kampen ligesom i gang.

Se kampfakta her.

I en situation, hvor man godt kunne forvente stort overtag fra Peder Lykke-drengene, fik vi et flot modsvar af drengene fra Ny Hollænder. Tilskuerne skulle nemlig ikke vente mere end tre minutter, før målet til 1-1 kom.

Efter et godt opspil i højresiden, blev en stikning lagt ind foran Mark Ignatov, som sikkert placerede bolden i nettet til 1-1. Dette bragte som sagt kampen tilbage på helt lige vilkår, og man gik som tilskuer og håbede lidt på en målfest, hvor holdene bare fulgte hinanden på målscoringer. Det høje tempo fra kampens start så heller ikke ud til at falde, så derfor ville man gerne tro på mange mål endnu. Og det fik tilskuerne skam også.

Goliat slog David

Efter seks minutter af kampen, havde Peder Lykke holdt bolden i egne rækker med hurtige og flotte afleveringer. Bolden blev efter en periode i højre side af banen, sparket over mod venstrebacken Frederik Jensen, som med hjælp fra angriber, Lauge Persson, fik bolden sparket ind over. Herinde havde anfører og Farum Boldklub-spiller, Enes Turan, bevæget sig ind mellem de to centerforsvarere, og stod rigtig godt placeret i boldens bane. Helt fri og med masser af plads til bevægelse, hoppede han op og headede bolden helt over i modsatte side, uden chance for målmanden. 2-1 til hjemmeholdet. Det blev også pausestillingen.

Det flotte hovedstødsmål af Enes Tugay Turan. (Foto: Rasmus Anker)
Det flotte hovedstødsmål af Enes Tugay Turan. (Foto: Rasmus Anker)
 

Begge mandskaber havde forbedret sig
Vi fangede en af trænerne fra Peder Lykke Skolen, som kunne fortælle, at de to mandskaber også mødtes sidste år.

— Vi mødtes også sidste år, men jeg synes at begge hold er blevet bedre siden da. Især Ny Hollænder-drengene er blevet stærkere. De giver os virkelig kamp til stregen.

Anden halvleg startede ligesom første halvleg - med et brag. Efter blot to minutter af halvlegen, slog Hassan Abdul-Hussein til igen. Et indlæg fra venstre blev rettet af og blev til en hoppende bold i feltet, som Hassan fik prikket ind. I sandhed en forløsning for Peder Lykke, som havde brug for det ekstra mål, så de kunne få mere ro på spillet.

Angrebsfest

Som anden halvleg skred, frem blev spillet hårdere og hårdere. Tempoet faldt ikke, men der blev gået til stålet i tacklingerne, og hele tre gule kort blev det til i alt i kampen. Først var det Mark Ignatov fra udeholdet NHS, som fik gult efter en hård tackling midt på banen. Dette skulle vise sig at koste Ny Hollænder dyrt, da de med en mand i undertal fik stadigt større problemer i forsvaret.

Derfor gik der heller ikke lang tid, før hovedperson og man of the match, Lauge Persson, scorede det endelige mål til 4-1 for hjemmeholdet. Lauge Persson havde gennem hele kampen været en trussel, og havde med sin enormt gode teknik og hurtige fodskifte, samt sine gode afleveringer, været en vigtig rolle i alle hjemmeholdets mål.

Lauge Persson afgør kampen med scoringen til 4-1, mens et skuffet NHS-forsvar kigger på. (Foto: Rasmus Anker)
Lauge Persson afgør kampen med scoringen til 4-1, mens et skuffet NHS-forsvar kigger på. (Foto: Rasmus Anker)
 

4-1 blev kampens slutresultat, på trods af det to-mands undertal hjemmeholdet afsluttede med. En god kamp for både spillere, såvel som tilskuere. Men også en kamp der viste, at effektivitet i afslutninger kan gøre en kæmpe forskel i en ellers lige kamp.