Målscorer: 'Nemmere end forventet'

På pletten igen: Cecilie Hornshøj nettede to gange i kredsfinalen

Cecilie Hornshøj scorede to mål i sejren på 6-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Cecilie Hornshøj scorede to mål i sejren på 6-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

En af de mere markante personligheder i fodboldkampen mellem Åvangskolen fra Rønne på Bornholm og Dyssegårdsskolen fra Hellerup var den målfarlige Cecilie Hornshøj. Hun nettede to gange i storsejren på 6-0 i pigernes kredsfinale i Storkøbenhavn i Ekstra Bladet Skolefodbold.

'Det er federe at kaste op med en guldmedalje'

Kom godt fra start
Det var en veltilfreds angriber, der fortjent lige havde fået guld om halsen efter kampen:

- Det gik noget nemmere end forventet, sagde en smilende Cecilie, der også bliver kaldt 'Horn' blandt kammeraterne. 

- Vi fik en god start med et kanonmål på langskud af Martha. Det betød, at nerverne mere eller mindre forsvandt. Jeg fik heldigvis scoret et par mål. Men hvis jeg havde udnyttet chancerne bedre, så skulle jeg nok have scoret mindst et par stykker mere.

Cecilie scorede kampens fjerde og femte mål - et mål i hver halvleg. Inden da havde Martha Langskov, Pippi Knudsen og Nicole Andersen scoret tre mål på kun syv minutter. Med Cecilies første mål blev det til det fjerde mål på kun 12 minutter - fra det 12. til 24. minut.

- Det første var på hovedstød efter hjørnespark, hvor jeg blot skulle sætte hovedet på bolden, pointerede den sympatiske 15-årige spiller.

- Det næste var i anden halvleg, hvor jeg fik en lang aflevering fra Nanna Knudsen. Her løb jeg fra forsvarsspilleren og dækkede min bold effektivt, hvorefter det var en smal sag at passere målmanden.

Det blev ikke til de største jubelscener fra Cecilies side, da kampen reelt allerede var afgjort før hendes første mål. Foto: Henrik Schou
Det blev ikke til de største jubelscener fra Cecilies side, da kampen reelt allerede var afgjort før hendes første mål. Foto: Henrik Schou
 
Galleri: Dyssegårdsskolen - Åvangskolen

Udnytter fysikken
Cecilie viste flere gange i kampen, at hun er meget hurtig og kan gå fra 0 til 100 på meget kort tid. Samtidig er hun god i nærkampene, og hun gav den hele armen. Det gav altså pote:

- Det er korrekt, at jeg lever meget på min gode fysik. Jeg er svær at skubbe væk, når jeg har bolden under kontrol, tilføjede Cecilie, som til daglig spiller fodbold i Viking Rønne samt på Elite Bornholm, hvor de bedste spillere er samlet.

- Jeg nyder at spille fodbold og begyndte for fire-fem år siden, da min storebror spillede bold. Så fandt jeg ud af, at jeg også havde lidt flair for spillet og har siden dyrket denne herlige sportsgren.

Cecilie var ikke bleg for at gå ind i nærkampene, hvor hun udnyttede sin fysik. Foto: Henrik Schou
Cecilie var ikke bleg for at gå ind i nærkampene, hvor hun udnyttede sin fysik. Foto: Henrik Schou

TV: Åvangskolen klar til kvartfinalen

Gode kammerater
- I første omgang er det hyggeligt at spille sammen med skolekammerater, hvor en del spiller i Hasle IF og andre i Viking Rønne. Vi har et virkelig godt kammeratskab og støtter hinanden i tykt og tyndt, mente Cecilie.

- Vi håber på at nå langt. Men den næste kamp bliver nok noget mere vanskelig, da modstanderne uden tvivl bliver sværere at slå. Vi har vundet seks kampe og tager hvert opgør som en oplevelse. Måske kan vi nå hele vejen, sagde en optimistisk Cecilie Hornshøj, som undervejs i kampen bød ind med to mål og nogle gode afleveringer i storsejren.

Cecilie gav den gas gennem hele kampen og kom frem til flere muligheder. Foto: Henrik Schou
Cecilie gav den gas gennem hele kampen og kom frem til flere muligheder. Foto: Henrik Schou

- Jeg har endnu ikke overvejet, hvad jeg vil med min fodbold. I første omgang vil jeg prioritere min tid i gymnasiet. Derefter må vi se, hvad tiden bringer, og om jeg fortsat vil bruge tid på fodbolden, som kræver meget træning i hverdagen.

- Jeg håber ikke, at det begynder at blæse for meget i aften, da hjemturen til klippeøen med færge fra Ystad og til Rønne kan blive en hård omgang. Heldigvis er opgøret overstået med et godt resultat. Så det er ikke så slemt, hvis vi bliver vippet og måske lidt søsyge, sluttede målscoreren med et smil på læben.

Cecilie har nu scoret ti mål i denne sæson og håber på, at holdet kan fortsætte de gode takter til foråret.