Måltyv førte an i bombardement

Bare bedre: Sofie Nielsen og co. buldrede derudaf i dagens opgør

Værterne fra Utterslev Skole var hele tiden et skridt bagud i dagens kamp. Foto: JJØ
Værterne fra Utterslev Skole var hele tiden et skridt bagud i dagens kamp. Foto: JJØ

- Er det ikke alt for koldt til at spille fodbold, sagde et par småfrysende piger fra Utterslev Skole, mens både regn og storm føg hen over banerne ved Folevadsvej, hvor kun måger havde fundet vej til banen.

Se kampfakta her.

Også spillerne havde svært ved at finde frem til banen. De kom alle løbende et par minutter før kick-off.

Holbergskolen var uden topscorer Tara Raicevic, men spillerne fra Holbergskolen var dog fortrøstningsfulde alligevel.

- Jeg håber, vi klarer os uden, sagde en optimistisk keeper for udeholdet, Daniella Andersen.

Lynhurtig start
Hun havde noget at have sin optimisme i. Allerede efter 52 sekunder og med vinden imod sig fik Sofie Nielsen fra Holbergskolen fat i bolden. Om hun hørte trænernes ivrige tilråb om at tage chancen, vides ikke. Men hun tog chancen, og bolden sejlede ind over keeperen hos Utterslev Skole, Linda Junuzi, som dermed fik en noget skæv start på kampen.

Men hun skulle senere vise sig at blive en af de vigtigste spillere for Utterslev Skole i en noget ensidig affære, der meget hurtigt viste sig at blive spillet efter Holbergskolens drejebog.

Værterne styrede kampen hele vejen igennem. Foto: JJØ
Værterne styrede kampen hele vejen igennem. Foto: JJØ

Buldrede videre

Trykket i bund
Med Sofie Nielsen som omdrejningspunkt på midtbanen blev hjemmeholdet trykket helt i bund, selvom de havde vinden i ryggen.

Efter blot tre minutter serverede Sofie en fremragende aflevering til Isabella Bristol, der derefter øgede til 2-0, og bare tre minutter efter blev vi præsenteret for en rigtig gang fodboldguf.

Sofie Nielsen erobrede bolden. Tog et smart træk forbi sin direkte modstander, hvorefter hun smadrede kuglen i kassen, og dermed var den kamp lukket. Foran 3-0 i modvind efter kun seks minutter. Den er svær at sætte over styr.

Derefter faldt kampen meget i kvalitet. Udeholdets spil blev klumpet for meget på midten, og deres skudforsøg blev dårligere. Hjemmeholdets keeper Linda Junuzi viste desuden, at hun kan tage med hænder. Hun reddede alt til udeholdets store ærgrelse.

TV: Vendte truende nederlag

Københavns bombardement
Det begyndte dog at ligne det bombardement, som København blev udsat for i 1807.

Og ligesom København faldt til sidst, så måtte Linda også overgive sig. Udeholdet fik prikket hul på Linda J, og både Lirije Tairi og Katinka Lau fik scoret, så stillingen ved pausen var 5-0 til Holbergskolen.

Anden halvleg startede med et enormt stormløb mod hjemmeholdets mål. Gæsterne havde nu fordel af medvinden, og afslutningerne bragede løs mod Linda Junuzi, der i den grad var kommet på overarbejde.

Hvordan hun bar sig af med at holde sit bur rent de første ti minutter, er stadig en gåde for os tilskuere og måske især for de piger, der ikke formåede at score på de kæmpe chancer, de tilkæmpede sig.

Det lignede længe en nyopførelse af Berlinmuren.

Farlig situation i værternes felt. Foto: JJØ
Farlig situation i værternes felt. Foto: JJØ

Satte turboen til

Gik stærkt
Men som bekendt faldt Berlinmuren også, og det lykkedes gæsterne at få passeret Linda J, og derefter gik det stærkt. Rigtigt stærkt. Målene raslede ind, og Holberg-pigerne stod i kø foran mål. Da Sofie Nielsen scorede sin fjerde kasse, gik der kun to minutter, før Katinka Lau også fik scoret sit fjerde mål. Det lignede en intern kamp om topscorertitlen i dagens kamp.

Den kamp vandt Sofie Nielsen. Først spillede hun Ellen Kamp fri til en scoring, og kort før tid lukkede Sofie Nielsen kampen med sit femte mål til resultatet 13-0 til Holbergskolen.

Mødte overmagten

Billet til næste runde
Dermed skal Holbergskolens piger igen på scenen med en ny optræden. Deres kommende modstander er endnu ikke fundet.

Efter kampen satte kampens topscorer Sofie T. Nielsen lige et par ord på sin og holdets indsats.

- Jeg er meget tilfreds med holdet i dag. Vi spillede godt, selvom det var svært i den kraftige vind, og vi viste, at vi kunne vinde uden vores topscorer Tara Tairi, sagde hun.

Om sine scoringer havde Sofie følgende kommentar:

- Jeg kan godt lide at skyde udefra, men jeg skyder ofte over, så efter jeg skød et par skud over, begyndte jeg at skyde nede, fortalte hun.

Gæsterne fra Holbergskolen, som trykker på kassen. Foto: JJØ
Gæsterne fra Holbergskolen, som trykker på kassen. Foto: JJØ

KAMPFAKTA:

Resultat:
Utterslev Skole - Holbergskolen, 0-13

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Linda Junuzi, Utterslev Skole
Sofie Nielsen, Holbergskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Ida Dedeneroth, Utterslev Skole