Mert og Katten sprudlede

Fantastisk fodboldkamp: Knald på og interessante profiler i kamp mellem venner

Mert styrede sine tropper, men det var ikke nok til sejr (Foto: Kristian Koefoed)
Mert styrede sine tropper, men det var ikke nok til sejr (Foto: Kristian Koefoed)

Et lokalopgør af rang mellem Bakkegårdsskolen og Dyssegårdsskolen, gav hinanden og de mange tilskuere en kamp, der var en kredsfinale værdig.

Hvis vi spoler tiden knap et år tilbage til femte runde af Ekstra Bladets Skolefodboldturnering, så stod Bakkegård og Dyssegård overfor hinanden. Her på årets første efterårsdag ville skæbnen, at det igen var tilfældet. Drengene kender hinanden på kryds og tværs fra de lokale fodboldklubber GVI, HIK og B1903, hvor mange af drengene spiller på førsteholdene. Sidste år var det Bakkegård, der kunne trække sig sejrrigt ud af en nervepirrende straffesparkskonkurrence. Så det var et opgør, hvor begge hold så sit snit til sejren.

Straffesparkerne sved

Lederen Mert slog til
Fra første fløjt blev det tydeligt, at vi ville blive vidner til et brag af en kamp. Begge skoler havde tilskuere på lægterne – og i lysmasterne på kunstgræsset på GVIs anlæg. Spillet bølgede frem og tilbage. Det var Dyssegård, der kunne bringe sig foran efter knap 10 minutter ved anfører, Mert Dogusoy, som fulgte op på en halvskidt clearing efter et hjørnespark, og kanonerede bolden ind bag helt igennem fremragende Bakkegård-keeper, Otto Korse.

Mert gør det til 1-0. (Foto: Kristian Koefoed)
Mert gør det til 1-0. (Foto: Kristian Koefoed)
 

Mert var en stor fornøjelse at følge, ikke kun for sit kompromisløse spil og arbejdsraseri, men også for sine gode lederevner. Efter 1-0 målet fik Bakkegård bedre fat. Et langt udspark gav Anton Pedersen en en-mod-en-situation. Her svigtede Anton ikke, og udligningen var en realitet. Det var også stillingen ved pausen.

En heftig lussing

Kattepote fra Katten
I pausen gav begge trænere fortjent ros til drengene, og fik finjusteret taktikken. Men allerede syv minutter efter pausetéen, gentog Bakkegård deres udligningsmål. Det var en kattepote fra Katikaya ’Kat’ McCleen, der strøg over Dyssegårds forsvar til Anton, og så stod der 2-1 til hjemmeholdet. Det tog pusten fra Dyssegård. Bare to minutter senere opsnappede Katten en sløj clearing, og skar flot ind i banen og lagde den sikkert ind bag William Benzin.

Stor jubel da Anton spakrer bolden i kassen til 2-1. (Foto: Kristian Koefoed)
Stor jubel da Anton spakrer bolden i kassen til 2-1. (Foto: Kristian Koefoed)

TV: Missionen lykkedes

De sidste 20 minutter lagde Dyssegård et massivt pres på Bakkegård. Dyssens offensive kræfter - ført an af en tændt Casper Kruse og de små bevægelige Christian Marschall og Christopher Seureau - fik Gentofteskolen, der ligger lige op af B1903s baner, gang på gang afprøvet Ottos reflekser i målet. Bakkegård holdt dog flot stand i forsvaret, især ved anfører Magnus Hammer og Marcus Winther i midterforsvaret, og Jens Tommerup og Frederik Holmestad på backerne.

Det hele endte med en 3-1-sejr til Bakkegårdsskolen, der således nok engang agerede stopklods for Dyssegårdsskolen. De ligner en skræmmende modstander for mange københavnerhold. Og mon ikke Dyssegård-træner, Nicolai, ønsker bedre held hos lodtrækningsguderne til næste år?