Ny topscorer: 10 kasser i samme kamp

Helt vildt: Turneringen har fået en ny topscorer, da Sandra scorede alle sit holds ti mål

Sandra Donaldson spiller til daglig i Brøndby.
Sandra Donaldson spiller til daglig i Brøndby.

Der var klasseforskel i pigekampen mellem Det Kgl. Vajsenhus og Al Quds Skole. Der var i hvert fald en Sandra til forskel.

Eneste fodboldspiller
Pigerne fra Det Kgl. Vajsenhus fik en fantastisk start på verdens største skolefodboldturnering, da de besejrede Al Quds piger med 10-0. At Sandra Donaldson er den eneste fra holdet, der til daglig spiller fodbold, gør blot sejren endnu mere imponerende.

Sandra spiller til daglig i Brøndby, hvor hun spiller sammen med en masse dygtige piger. Derfor har hun heller ikke de store krav til sine holdkammerater på skoleholdet.

— Bare de kan skyde til en bold, så er det fint. I dag tænkte de også, at de bare kunne spille bolden til mig, så skulle jeg nok løbe ned og score, siger det 15-årige talent da Ekstra Bladet fanger hende.

Og det gjorde hun. Hele 10 gange.

TV: Tidlig træning trak tænder ud

TV: Skybrud minutter før kampstart

Nemt, men underligt
Selvom det lyder som en stor opgave at score 10 mål på en time, så var det ikke den sværeste kamp for Sandra, selvom modstanderne blev frustrerede og forsøgte at få hende ned og ligge.

— Det var en nem kamp. Jeg kunne bare løbe ned og score. Til sidst blev det meget fysisk, fordi de blev sure og frustrerede. Så lavede de hårde tacklinger, men jeg hoppede bare over. Så jeg slap for skader.

Men det var også en underlig oplevelse for turneringens nye topscorer.

— Jeg er en goalgetter, men på mit hold i Brøndby er vi mange, der scorer målene. Derfor var det meget underligt i dag. Der var meget fokus på mig og det var nemmere end jeg er vant til.

TV: Sammenholdet sejrede

Går efter topscorertitlen
Med den fornemme start på turneringen, ville det være underligt, hvis Sandra ikke skævede til årets topscorerpris blandt pigerne. Det gør hun også nu, men gjorde det ikke inden dagens kamp.

— Inden kampen i dag fokuserede jeg bare på, at vi skulle vinde. Men jeg vil da gerne være topscorer, så det går jeg efter at blive.

— Det kunne være en fed oplevelse at gå hele vejen i verdens største skolefodboldturnering, men jeg vil bare have, at vi kommer så langt som muligt.

Den flotte præstation og de 10 mål, sikrede også Sandra den ene fidusbamse.