Overfaldet med strømpistol

Vold og kaos: Det endte helt galt efter en ellers fredelig kamp

Kampene i skolefodboldturneringen afvikles som regel i fred og fordragelighed. Med god stemning og glade deltagere. Sådan går det desværre ikke altid. I denne kamp gik det galt efter kampen, da det endte med vold med en strømpistol og et jernrør. Den opførsel er ikke acceptabel. (Foto: Henrik Schou)
Kampene i skolefodboldturneringen afvikles som regel i fred og fordragelighed. Med god stemning og glade deltagere. Sådan går det desværre ikke altid. I denne kamp gik det galt efter kampen, da det endte med vold med en strømpistol og et jernrør. Den opførsel er ikke acceptabel. (Foto: Henrik Schou)

Ekstra Bladets Skolefodbold er verdens største skoleturnering. Det plejer at betyde glade elever og lærere, og hyggelige dage på fodboldbanerne rundt om i landet. Helt tilbage fra første kamp i 1961.

Turneringen drives til hverdag af DBU, som jo har mange andre turneringer under bæltet. Ekstra Bladet tager sig af at skrive om kampene, hvor DBU så sørger for alt omkring arrangementet. At der kommer en referent ud og holder styr på mål, fidusbamser og holder en tale til sidst. Det er som regel masser af glade børn, der hygger sig med at spille fodbold og kæmpe for skolens ære. De fleste har en god dag – også selv om de måske ender med at tabe.

Skudt bagfra med strømpistol
I dag var IKKE en af de dage. Kampen mellem Rådmandsgade Skole og Øster Farimagsgade Skole, i Mimersparken på Nørrebro, endte nemlig helt galt. Da kampen var slut og sodavand, og præmierne delt ud, blev en elev overfaldet og skudt bagfra med en strømpistol. De skete efter kampen, da han skulle interviewes af DBU’s referent.

Så herskede kaos, og pludselig dukkede en anden elev op med et jernrør. Han slog en anden elev i hovedet og forsvandt så hurtigt. Der var både spillere og tilskuere med i optøjerne efter kampen.

DBU’s udsendte referent gjorde alt, hvad han kunne, og fik stoppet optøjerne og sendt drengene hver til sit. Det var tilsyneladende en batalje på banen, der endte med, at det gik galt uden for og efter sidste fløjt.

En tackling satte angiveligt sindene i kog hos det ene hold. Det blev besvaret med, at  ´den klarer vi efter kampen. ´ Det er på ingen måde acceptabelt, og episoden er skæmmende for en turnering, som gudskelov har vældigt få af den slags sager.

Nul tolerance
Øverste ansvarlige for Ekstra Bladet Skolefodbold hos DBU er administrationschef Jan Kristensen, der er rystet over at høre om dagens begivenheder:

— Det er jo sjov og leg og bare skolefodbold, hvor alle da burde have det sjovt med verdens bedste spil. Fodbolden skal bruges til at bringe folk sammen. Der skal ikke komme ballade ud af det, siger han og fortsætter:

— Vi ser med den største alvor på det her. En sag som denne bliver der slået ned på med hård hånd. Vi har i DBU et udvalg, til at tage sig af de løbende sager i alle vores turneringer. De har faktisk allerede modtaget denne sag på deres bord. Det her er så langt væk fra de værdier, vi ønsker at stå for og lære de unge gennem fodbolden. Vi tager den største afstand for brugen af vold og håber virkelig, at de unge mænd ikke er kommet alvorligt til skade.

Der forventes afgørelse på sagen fra Turneringsudvalget indenfor ganske få dage.