Presset slog fejl

Var ikke effektive nok: Sidste års semifinalister fra Peder Lykke måtte vinke farvel til turneringen efter første kamp

Der blev gået til den. Foto: Robert Nielsen
Der blev gået til den. Foto: Robert Nielsen

Islands Brygges anfører Joachim Blomsterberg, som til daglig spiller sin klubfodbold på Sundby Boldklubs bedste U17-hold indrømmede blankt, at han absolut intet kendskab havde til dagens modstander. Hos Peder Lykke drengene, som var i semifinalen i sidste sæson, gav anfører Tunc Tiyakioglu fra AB Tårnbys stærke U17- mandskab inden kampen også udtryk for manglende kendskab til Brygge drengenes styrker og svagheder.

TV: 'Den Gule Fare' klar til Odense

TV: Sprang frem fra skyggen

Se kampfakta her.

TV: Hammer afgjorde kampen

Stod bedre
I kampens start fase virkede Islands Brygge bedre organiseret end Peder Lykke, som spillede med mere individuelt præg. Det gav Islands Brygge et lille overtag, som i kampens første 10 minutter gav dem to kæmpe chancer alene med keeper Mehmet Secilmis, som dog var iskold og i begge situationer leverede flotte redninger.

Midtvejs i halvlegen begik han dog sin eneste fejl i kampen, men den var både stor og kostbar. I en forholdsvis upresset situation sparkede han fra kanten af feltet bolden direkte hen i fødderne på Julius Hamburger-Toft, som fra 35-40 meters afstand flot sparkede bolden ind i det tomme mål.

Herefter var det som om, at Peder Lykke fik et gevaldigt wakeup-call og fik sat spillet meget bedre sammen anført af det store stærke energibundt Faysal Warmoge og den lille fighter Abdallah Said.

Vi bemærkede også Cedrik Kkhader, som desværre havde en lidt høj fejlprocent på sit til tider højt anlagte spil. I forsvaret ville Gabriel Cirillo ikke stå tilbage for lillesøster Giorgias flotte indsats i pigekampen forinden og fik sat et par bundsolide og veltimede glidende tacklinger undervejs i kampen.

Fuld fokus. Foto: Robert Nielsen
Fuld fokus. Foto: Robert Nielsen

Udlignede kort før pausen
Fem minutter før pausen angreb Peder Lykke over højrekanten og netop, som det så ud som, at Islands Brygge forsvaret havde situationen under kontrol nærmest, snoede Faysal Abdi sig fri af et par tacklende modstandere. Han fik afleveret til Tunc Tiyakioglu, som fejlvendt på kanten af feltet elegant med ydersiden kom fri af sin markør og dermed var alene igenem med målmanden og sikkert med en flad afslutning fik udlignet.

I halvlegens sidste minut var Peder Lykke igen tæt på, da et indlæg fra venstrekanten gav en god afslutningsmulighed tæt under mål, men keeper Gudmundur Kristinarson diskede op med en flot refleks redning og dermed uafgjort ved pausen.

I anden halvleg var Peder Lykke nu pludselig nærmest totalt spildominerende dog uden at få produceret de helt store målchancer, blandt andet fordi Islands Brygge havde en solid og godt organiseret defensiv, så med små ti minutters tid igen lugtede der af en afgørelse via straffesparkskonkurrence.

TV: McNeary nettede fire gange

Stik imod spil chancer
Men lige pludselig fik Bryggens August Østermark slået et indlæg fra højrekanten, og bolden fik utroligt nok lov at passere samtlige forsvarsspillere og endte ved bagerste stolpe for fødderne af indskiftede Sebastian Arvesen, som bankede bolden i nettet.

Nu var der der pludselig pres på Peder Lykke-drengene. Det blev en kamp med tiden for at få udlignet. De lagde et voldsomt pres og pumpede bolde ind i modstanderes målfelt. I allersidste minut fik de tilkæmpet et hjørnespark i højre side. Man fornemmede nervøsiteten hos Brygge drengene og det måske nerver, som gjorde, at de nærmest stivnede  da bolden blev sparket mod bagerste stolpe og kampens helt store profil Tunc Tiyakioglu steg til vejrs, men på ufattelig vis fik headet ganske få centimeter udenom målstolpen.

Kort efter lød dommerens slutfløjt og jublen brød ud hos Islands Brygge, som i næste runde står til et brag af en kamp imod Lergravsparkens Skole.

Peder Lykkes to prisvindere Tunc Tiryakioglu og Faysal Warmoge. Foto: Robert Nielsen
Peder Lykkes to prisvindere Tunc Tiryakioglu og Faysal Warmoge. Foto: Robert Nielsen