Profil: Har fodboldgenerne fra min far

Stærk spiller: Mathilde Bostrups spillede forrygende i nyt Hagen-målshow

Mathilde Bostrup (tv.) og Maria Boesdal var modstandere, men de har begge Per Frimann som træner i HIK. De to holdkammerater i godt humør efter kampen. Foto: Niels Torp
Mathilde Bostrup (tv.) og Maria Boesdal var modstandere, men de har begge Per Frimann som træner i HIK. De to holdkammerater i godt humør efter kampen. Foto: Niels Torp

Den traditionsrige Boldklubben 1903 lagde baneanlæg til pigeopgøret mellem Kildegård Privatskole og Rygaards Skole på Lyngbyvej. Der var godt 300 skoleelever fra begge skoler på sidelinjen, og det gav underholdningen et ekstra pift med de fremmødtes tilråb og fulde støtte.

Se kampfakta her

Flere klassemål
Pigerne fra Rygaards Skole var kommet op mod 'overmagten' - eller nærmere betegnet Olivia Hagen.

Med fem mål i opgøret viste hun sin suveræne klasse. Heraf var de tre første mål et ægte hattrick på kun otte minutter. To kanonskud og et flot hovedstød efter hjørnespark fra Iben Hybel - og så stod der 3-0. De sidste to mål var også efter rene spark, som med power gik i mål uden chancer for den ellers velspillende målmand Shivani Rani fra Rygaards Skole.

Anfører Olivia Hagen klar til kamp. Foto: Niels Torp
Anfører Olivia Hagen klar til kamp. Foto: Niels Torp

TV: Et hurtigt Eis i angrebet

Kampens bedste
Hun stod en fin kamp med mange redninger. Den sidste scoring blev sendt i nettet af Amalie Secher - og det endelige resultat blev 6-0.

- Jeg spiller til dagligt i KFUM i Emdrupparken og nyder min fodbold, forklarede Olivia.

- Men desværre har jeg et svagt knæ, og det betyder, at jeg har droslet lidt ned på træningen til kun tre gange om ugen, forklarede den 15-årige topscorer.

TV: Mette blandt 'fjender'

- Jeg har allerede deltaget i nogle DBU-samlinger, men jeg har ikke de helt store ambitioner og tror ikke, at jeg har lyst til satse på en professionel fodboldkarriere, tilføjede den sympatiske målscorer, der har et fantastisk blik for spillet og sparker rent og uhyre præcist til bolden.

Der var et imponerende fremmøde på Lyngbyvej, og det var med til at sætte ekstra kolorit på opgøret. Foto: Niels Torp
Der var et imponerende fremmøde på Lyngbyvej, og det var med til at sætte ekstra kolorit på opgøret. Foto: Niels Torp

Kendt far
Det var Kildegård Privatskole, som dominerede opgøret, men pigerne fra Rygaards Skole kæmpede bravt, og både keeper Shivani Rani og midtforsvarer Maria Boesdal kæmpede med alt, hvad de har lært og reddede kammeraterne fra et endnu større nederlag.

En af de dygtige spillere fra Kildegård Privatskole, Mathilde Bostrup, spiller til dagligt i HIK – i øvrigt sammen med en del af modstanderne – og hun har ikke sit talent fra fremmede.

TV: Hurtige Mathias styrede mod sejr

Hendes far er nemlig Per Frimann (eks-landsholdsspiller og TV-kommentator), som er træner for pigerne i Hellerup-klubben.

- Jeg har fået fodboldgenerne fra min far og fået boldspillet ind fra spæd. Jeg nyder at træne og spille kampe i HIK, pointerede en smilende Mathilde Bostrup fra vinderholdet.

Andet end topscorer Hagen
Selvom Oliva var den helt store profil i kampen, har Kildegård også andre stærke spillere, og pigerne fungerer som et velspilleden og sammentømret mandskab. Navne som, Iben Hybel, Amalie Secher og Mathilde Bostrup er alle dygtige spillere, som man med garanti kommer til høre mere til i årets turnering.

Så storebrødre vinde guld - nu selv med