Raketten

Lynhurtig: Anna Walter blæser forbi sine modstandere med ild i øjnene og gnister i støvlerne

Anna Walter har overspurtet alt og alle i denne sæson. Foto: Henrik Schou
Anna Walter har overspurtet alt og alle i denne sæson. Foto: Henrik Schou

Det ser så legende let ud, når Anna Walter fra Københavns Skole & Idrætsakademi (KSI) speeder op fra nul, tager bolden med sig og fortsætter sit løb, indtil der ikke er flere modstandere tilbage.

Det er det sikkert også for hovedpersonen selv, der er født med antrit og hurtighed som sin gave.

Når først Anna Walter er i fart, fanger man hende ikke igen. Glem det! Det står skrevet så tydeligt i øjnene og det ansigtsudtryk, den lille, lynhurtige angriber får, når hun modtager bolden. Der er én vej, og det er mod mål. Hurtigt.

TV: Vilde Walter viste vejen

Iskold afslutter
Foran keeperen er Anna Walter tilmed iskold, hvilket hendes 16 mål i Ekstra Bladet Skolefodbold vidner om.

- Jeg har tit hørt, jeg får et vildt ansigtsudtryk, når jeg får bolden. Det er ren koncentration. Jeg tænker på at holde modstanderne bag mig, og hvor jeg skal placere bolden, når jeg afslutter. Der er også mange, der ’hater’ på min løbemåde. Men jeg er ligeglad, bare jeg kommer først, sagde kampens store oplevelse efter sejren.

Den 14-årige, vævre angriber glider let og effektivt af på sine modstandere. Ved flere af Walters mål i turneringen har tre-fire forsvarsspillere forsøgt at rive, flå eller tackle hende i sit raid. Men forgæves.

Det kan godt være, Anna Walters løbeteknik ser en anelse ’hjulbenet’ ud, for at bruge hendes eget ord, men effektivt er det i allerhøjeste grad. For først, det kommer hun nemlig i 99 ud af 100 løbedueller.

Hvad der så sker derefter ved kun fodboldguderne og Anna Walter, for hun har både et fremragende blik for sin medspillere, ligesom hendes sparketeknik også tillader at klappe på kassen fra selv de skæveste vinkler.

- Jeg vil lige så gerne lave assists som mål, og jeg bliver lige så glad på andres vegne, som på mine egne, når vi scorer. Men som angriber tænker jeg instinktivt på at gå mod målet, siger Anna Walter, der netop er skiftet til FC Nordsjælland i klubregi.

TV: Tenniscifre i antiklimaks

Den store heltinde
I semifinalen blev Anna Walter hattrickhelt efter en fremragende indsats, da KSI ekspederede Frederiksborg Byskole ud af turneringen med 6-0.

Til finalen har Anna Walter sikkert fået en masse gode tips fra sin træner, Henrik Jensen, der tidligere har stået i spidsen for Brøndbys herre- og damehold. Henrik Jensen scorede selv to gange i finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold, da Ny Østengaard Skole triumferede med 3-1 i 1975.

- Det er meget, meget stort at stå i finalen. Vores træner har prøvet det selv og forklaret, hvor fedt det er. Han er virkelig dygtig, og det kan blive en fordel at have ham på sidelinjen i finalen, siger Anna Walter, der næsten ikke kan være i sig selv af spænding over udsigten til braget på Odense Stadion.

- Man bliver jo næsten helt kendt, når man når finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Der bliver sendt direkte tv på eb.dk, aviserne laver optaktsartikler, og der dukker masser af mennesker op på stadion. Det bliver en vild oplevelse!