Rivalopgør på Østerbro

Optakt: Lundehusskolen sparker turneringen i gang mandag og de er mere end klar   

Sidste år mødtes årets første kamphaner i en kamp, som Lundehusskolen vandt 3-1. Nu er der mulighed for revanche. (Foto: Ekstra Bladet)
Sidste år mødtes årets første kamphaner i en kamp, som Lundehusskolen vandt 3-1. Nu er der mulighed for revanche. (Foto: Ekstra Bladet)

På mandag ruller bolden for første gang i turnering nr. 54 i Ekstra Bladet Skolefodbold. Lundehusskolen tager i den første drenge-kamp imod Niels Steensens Gymnasium på Ryparkens Idrætsanlæg. Drengene fra Lundehusskolen har hjemmebane og er mere end klar til kamp.

— Vi glæder os helt vildt. Drengene har ikke snakket om andet, siden de kom tilbage fra sommerferie. De tror, at hele verden handler om fodbold, griner træner Joachim Thørner, da Ekstra Bladet Skolefodbold fanger ham til en snak over telefonen.

Rivalerne har fået et nye spillere
Lundehus-drengene er meget opmærksomme på, at de skal vinde over de lokale rivaler. Et par af deres kammerater er endda skiftet over til modstanderskolen. Det tager træner Thørner dog ikke så tungt. 

— Det er klart, at der er noget ære på spil. Flere af drengene fra sidste års hold er skiftet til Niels Steensens Gymnasium siden, så de kender selvfølgelig hinanden. Men vi er sådan set ligeglade med, at de snupper vores spillere, så længe vi snupper kampen, konstaterer Thørner med et smil i stemmen.

Se også: Se hvem I skal spille mod

Fairplay betyder alt 
Joachim Thørner pointerer dog, at det ikke bare skal handle om at have de bedste spillere og altid at vinde. Han mener nemlig, at det er ligeså vigtigt, at drengene har det sjovt, gider at spille fodbold og ikke mindst at de opfører sig ordentligt.

—Vi har nogle rigtig gode spillere, det er der slet ingen tvivl om. Men jeg synes også, at det er enormt vigtigt, at drengene opfører sig pænt på og uden for banen og at de gider at være aktive. Vi har produceret nogle dygtige spillere igennem årerne og de vidste alle sammen, hvordan man skal opføre sig. Hvis du ikke ved det, så kommer du ikke særlig langt, slutter Lundehus-træneren af overfor Ekstra Bladet Skolefodbold.