Sejr på straffe: Vild jubel på banen

Lokalopgør: Drama i Rødovre mellem naboskoler afgjort på straffespark

Der var vild jubel, da den endelige sejr var i hus. Spillerne fra Valhøj Skole jublede, og det var tydeligt, at det var en forløsning, at de vandt kampen. Foto: Niels Torp
Der var vild jubel, da den endelige sejr var i hus. Spillerne fra Valhøj Skole jublede, og det var tydeligt, at det var en forløsning, at de vandt kampen. Foto: Niels Torp

Valhøj Skole lagde et lækkert græstæppe til opgøret mod Frederiksberg Privatskole.

Se kampfakta her

Nærmest naboer
De to skoler ligger få hundrede meter fra hinanden i samme kommune. Det blev et tæt og til dels velspillet drengeopgør, der måtte afgøres på straffespark, da den ordinære kamp endte 0-0. 

Lodtrækning. Foto: Niels Torp
Lodtrækning. Foto: Niels Torp

Luksusproblem: Svært at udtage holdet

Holdene stod godt til hinanden, men det var tydeligt, at Valhøj Skole havde flere gode spillere og prægede kampen. De havde ikke mindst et garderhøjt forsvar, hvor et par af spillerne var tæt på to meters højde.

Stærk på midten
Samtidig tryllede anfører Mikkel Nielsen på midtbanem - godt støttet af den vævre Youssef Nabate. Men den afgørende aflevering til angriberne manglede, og det betød, at Frederiksberg Privatskole havde sporadiske modangreb, der var farlige.

Teknik som onkel i 1. division

Med masser af elever på sidelinjen fik hjemmeholdet Valhøj Skole kraftig støtte, men de hvidblussede fra Frederiksberg Privatskole, som ligger i Rødovre, lod sig ikke gå på, men kæmpede med fair midler gennem hele opgøret.

God målmand
Det var Valhøj Skole, som havde de største chancer i den ordinære kamp, og kun fremragende målmandsspil af den indkaldte reservekeeper Tobias Myssing gjorde, at Valhøj ikke scorede. Det var ikke meget, Rodney Lubega havde at lave i Valhøj-målet, men det, der kom, tog han med køligt overblik og bravour.

De sidste minutter af opgøret pressede Valhøj Skole voldsomt, men de trætte gæster holdt stand og fik sendt bolden ud af straffesparkfeltet i flere omgange, hvorefter kampen ebbede ud og blev fløjtet af. Holdene måtte ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Kan komme langt igen

Masser af nerver
Det var tydeligt, at nerverne hang udenpå trøjerne, og begge holds anførere - Mark Olsen og Mikkel Nielsen - brændte de første forsøg, hvor begge målmand viste stor klasse. Frederiksberg Privatskole brændte endnu et forsøg, og det gav Abdiquam Faarax chancen for at afgøre det hele. Han holdt hovedet koldt og scorede sikkert, hvormed han sikrede Valhøj Skole sejren på 4-3 og den videre adgang i turneringen.

Det var fortjent, at Valhøj Skole vandt. De var det bedste hold, men stor ros til Frederiksberg Privatskole, som spillede fornuftigt og gjorde fin modstand. 

Tilskuere på banen til jubel. Foto: Niels Torp
Tilskuere på banen til jubel. Foto: Niels Torp

Tvillinger gik forrest i tæt opgør