Slaget om midtbanen

Overtaget på midtbanen blev afgørende for kampens udfald

Pigerne fra Oehlenschlægergades Skole trak det længste strå og vandt slaget om midtbanen. (Foto: Søren Vesterbæk)
Pigerne fra Oehlenschlægergades Skole trak det længste strå og vandt slaget om midtbanen. (Foto: Søren Vesterbæk)

Pigekampen mellem Oehlenschlægergades Skole og Frydenhøjskolen var tæt og intens. I de første minutter kom hjemmeholdet under et stort pres. Frydenhøjs Clara Steffensen satte sig tungt på midtbanen, og Mellanie Winterfeldt havde mange farlige gennembrud på venstre kant.

Efter knap ti minutter lykkedes det dog for Oehlenschlægergade at lave et kontrastød, som Sophia Østerby sluttede af med at sparke i kassen. Frydenhøj fortsatte dog med at dominere spillet fra midtbanen, men formåede ikke at omsætte spillet til mål.

Straffesparkerne sved

En heftig lussing

Den solide midtbane gav efter
Oehlenschlægergades Skole havde flere hurtige og løbestærke spillere, og langsomt begyndte Frydenhøjs midtbane at give efter. Der blev ikke længere så mange bolde i dybden til kantspillerne, og Frydenhøjs forsvar kom mere under pres.

I et forsøg på at stabilisere forsvaret, blev Clara Steffensen trukket ned i bagerste linje, hvilket gjorde at Oehlenschlægergade fik overtaget på midtbanen. Herfra kom der flere og flere bolde frem til Nicole Nielsen – det afgjorde kampen. Som en klassisk angriber rykkede hun sig hele tiden fri af Frydenhøjs opdækning, og kunne og burde have scoret mere end tre mål.

TV: Missionen lykkedes

Fairplay i Frydenhøj-målet
Efter en helt lige første halvleg, blev Frydenhøj overløbet i anden halvleg. Da først Oehlenschlægergades Skole fik overtaget på midtbanen, var kampen afgjort. Kampen endte 6-2.

Det blev som sagt en kamp om midtbanen. Der var mange fysiske dueller, og begge hold gik til vaflerne. Der var dog meget få forseelser, og kampen blev spillet helt fair.

Ung duo herskede

Uheldig man of the match

Vi var således ude i små detaljer for at afgøre, hvem der fik fairplay-prisen – den kunne gå til næsten alle. Men på et tidspunkt spilles en lang bold tilbage til Frydenhøj-målvogter Dilek Okumus. Dommeren har set, at bolden kom fra en holdkammerat, og vurderer at det må være en tilbagelægning. Dilek var overrasket, og ikke helt enig, men valgte at acceptere kendelsen uden store protester. God stil, at vise respekt for dommeren og spillet. Dilek kunne i øvrigt glæde sig over, at der ikke blev mål på det efterfølgende frispark få meter fra målet.