Snød favoritterne

Effektivt: Udnyttede chancerne

Damhusengens Skole er videre til næste runde efter en sejr på 4-0 over Rødkilde Skole. Foto: Niels Torp
Damhusengens Skole er videre til næste runde efter en sejr på 4-0 over Rødkilde Skole. Foto: Niels Torp

Alt tydede på, at favoritterne fra Rødkilde Skole ville løbe med sejren i lokalopgøret mod Damhusengens Skole denne eftermiddag på kunststofbanen bag Vanløse Stadion. Men det undertippede hold fra Damhusengen spillede glimrende og vandt overraskende og helt fortjent med 4-0.

Se kampfakta her.

Tabte omkamp

Bevidste om rolle som underdog
Damhusengens spillere var bevidste om, at de var underdogs til opgøret mod Rødkilde, men de kæmpede flot, og det gav pote ifølge Ardit Nesimi.

- Det er korrekt, at vi ikke havde de store forhåbninger om sejr inden kampen, da modstanderne havde flere rigtig gode spillere på holdet, siger Ardit Nesimi, der lavede to gode mål og blandt de bedste på banen.

- Heldigvis gik vi alle til opgaven med masser af power, og vi fungerede glimrende som et samlet mandskab, hvor der blev kæmpet om hver eneste bold. Det gave pote, smiler den farlige angriber fra Vanløse IF, hvor han spiller på U17-holdet.

De første 30 minutter var jævnbyrdige, men det var Rødkilde Skole, som havde langt de største chancer. Kun eminent målmandsspil af Asger Vølund hindrede modstanderne i at score mindst et par mål. I stedet sendte Damhusengens Skole bolden i nettet til 1-0 kort før pausen, da Imran dukkede op efter hjørnespark og scorede mellem venner og fjender.

Tilskuerne bakkede hjemmeholdet fint op, og det gav måske pote, for værterne trak sig sejrrigt ud af opgøret. Foto: Niels Torp
Tilskuerne bakkede hjemmeholdet fint op, og det gav måske pote, for værterne trak sig sejrrigt ud af opgøret. Foto: Niels Torp

Drejede bolden i kassen

Tog grebet om kampen
De sidste 30 minutter blev en klar dominans af Damhusengens Skole, der spillede et fint short–passing-spil, hvor spillerne ramte hinanden, og samtidig flyttede de sig også, så der altid var en medspillere i en fri position. Hjemmeholdet fra Rødkilde Skole havde flere gode profiler, Mamadou Bah og Serhat Bozkir, men de driblede alt for meget, og det manglende teamwork gav udslaget i det ellers velspillede opgør.

Ardit Nesimi scorede to, og Daniel Wass øgede føringen til 4-0, hvilket ikke helt viste det rette styrkeforhold mellem de to hold. Men på vilje og holdarbejde kan man komme langt, og derfor er Damhusengens Skole klar til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det bliver spændende at se, hvor langt det homogene mandskab fra Vanløse kan nå, hvis de viser samme positive spilforståelse og fremragende holdånd, så bliver de svære at besejre i næste runde.