Spillede sig sikkert videre

Solidt: Stærk holdindsats gjorde forskellen

Vejrforholdene var gode, og det samme var gæsterne fra Præstemoseskolen i opgøret mod Byens Skole. Foto: Rikke Randrup
Vejrforholdene var gode, og det samme var gæsterne fra Præstemoseskolen i opgøret mod Byens Skole. Foto: Rikke Randrup

I femte runde af Ekstra Bladet Skolefodbold tog pigerne fra Byens Skole imod Præstemoseskolen på den fine kunstgræsbane bag Valbys Vandkulturhus. Forfrosne og nervøse gik begge hold i gang med opvarmningen til kampen.

Her kunne man tydeligt se, at stort set alle pigerne har rørt en bold mere end én gang. Rainbow-flicks, jorden rundt, jongleringer skiftevis på fødderne blev flot udført, hvilket blev beundret både af medspillere, modspillere og tilskuere.

Se kampfakta her.

TV: Sikrede kredsfinale i de døende minutter

Værterne bedst fra land
To hold som begge havde store chancer for at komme langt i turneringen sagde pænt god kamp til hinanden, og så blev der ellers fløjtet op til duel.

Hjemmeholdet fra Byens Skole kom helt klart bedst fra start og pressede i særdeleshed på. Mathilde Jensen som til daglig spiller i Brøndby IF holdt skansen ganske fint nede bagved i de første minutter af kampen. Mathilda Buller lå længe og lurede oppe foran hos Byens Skole, og efter blot fire minutter og 49 sekunder kunne hun løbe fra hele forsvaret, og sørgede dermed for føringen til Byens Skole. 1-0 til hjemmeholdet.

Byens Skole med profiler som Olivia Hansen, Mathilda Buller og Liva Obling overtog spillet for en længere periode, og det så bestemt også ud som om, at hjemmeholdet ville bringe sig yderligere foran.

Gæsternes anfører Mathilde Ømark og holdkammerat Rachel Bille ville det dog anderledes. Rachel Bille udførte flere flotte finter og kunne med sin høje fart tilkæmpe sig en en mod en duel med målmand Isabella Larsen, hvor Isabella i første omgang trak det længste strå, men en skarp Mathilde Ømark var med det samme på pletten og kunne udligne til 1-1. Her tog det for alvor fart.

Afgjort i sidste sekund

Gæsterne tog over
Pigerne gik til stålet, og mange fysiske dueller blev gået ind i med 120 procent. Begge hold ville vinde kampen. Kort efter var Rachel Bille med sin fantastiske teknik og hurtighed igen klar til at hjælpe sit hold videre i turneringen, og hun udplacerede målmanden fuldstændig til stillingen 2-1 til gæsterne.

Begge hold kom ud til anden halvleg med fornyet energi og endnu et forsøg på at vinde kampen. Lina Eliasson i forsvaret for Byens Skole forsøgte ihærdigt at holde sit hold inde i kampen, men igen havde den kampafgørende Rachel Bille en helt anden agenda. Hun satte nemt et par mand af og kunne se sig selv score til 3-1.

Et meget skuffet publikum som ellers var dukket op for at støtte pigerne fra Byens Skole begyndte så småt at fokusere på andre ting end kampen, hvilket måske var årsag til, at hjemmeholdet ikke kunne gejle sig selv op. Mathilde Ømark udnyttede en mulighed efter, at bolden havde hoppet lidt rundt i feltet og afsluttede tørt til stillingen 4-1.

Og blot for at kunne sætte et sidste aftryk på kampen og bevise, at hun var kampens bedste spiller, satte hun den sidste bold i kassen på et direkte frispark. Kampens flotteste mål blev scoret, og Præstemoseskolen kunne se sig selv gå videre i turneringen. En fantastisk kamp med god fight, flotte detaljer og en masse piger der syntes, det var helt vildt sjovt at spille.

Gæsterne var det bedste mandskab på dagen. Foto: Rikke Randrup
Gæsterne var det bedste mandskab på dagen. Foto: Rikke Randrup

Sådan gik finalerne i Vejle

En holdsejr
Efter kampen snakkede vi kort med Mathilde Ømark, som til daglig spiller fodbold i Rosenhøj BK.

Hvordan havde du det, da i kom bagud 1-0?

- Jeg tænkte, at det ikke var godt. Men jeg var 100% sikker på, at vi kunne rejse os igen som hold og kæmpe os tilbage til en sejr. Det er set før, og det beviste vi helt sikkert også, sagde Mathilde Ømark efter kampen.

Mathilde udtalte også, at det var en holdsejr, og der ikke var nogen på holdet, som var vigtigere end andre. De piger, som ikke spiller til daglig, var en ligeså stor del af holdet som alle andre, og det var vigtigt for Mathilde, at alle vidste, at det var holdet som helhed, der vandt.

Rachel Bille har haft problemer med knæet og måtte lade sig udskifte efter en stor præstation. Bestemt en spiller som man skal holde øje med.

Det samme skal man med hele Præstemoseskolens hold. De har et homogent hold og er godt besat på mange pladser. De bliver spændende at følge, når de skal op imod Dyssegårdsskolen i kredssemifinalen.

Kredsfinalen i Storkøbenhavn spilles onsdag 28. november hos pigerne. Datoen er fastlagt, og den kan derfor ikke rykkes.