Sundet snørede sækken

Sikker sejr: Vinden var strid, men pigerne fra Sundet snuppede en sejr på 3-1 alligevel

Der var mange gode dueller i opgøret. (Foto: Søren Vesterbæk)
Der var mange gode dueller i opgøret. (Foto: Søren Vesterbæk)

Der stod en særdeles frisk vind ind over Kløvermarken, da Skolen ved Sundet tog imod Pilegårdsskolen i et rent Amager-opgør. Før kampen havde holdet fra Pilegårdsskolen ingen tvivl om, at modstanderne var favoritter:

— Vi har gode spillere, men også nogen der slet ikke spiller fodbold til dagligt. Skolen ved Sundet er jo et rent Sundby Boldklub hold, lød det.

Pigerne var klar til kamp. (Foto: Søren Vesterbæk)
Pigerne var klar til kamp. (Foto: Søren Vesterbæk)
 

Pigerne fra Skolen ved Sundet havde også taget en Sundby-træner med. Han viste sig at være meget deltagende, og at have et stort behov for at dirigere sine tropper. For at kunne råbe igennem vinden måtte træneren ofte træde langt ind på banen. Et underholdende indslag, som spillerne dog ikke tog stor notits af.

Se også: TV: Sundet sejrede

Se også: TV: Endnu en 'Lord B' på spil

En meget engageret træner langt inde på banen. (Foto: Søren Vesterbæk)
En meget engageret træner langt inde på banen. (Foto: Søren Vesterbæk)
 

Se kampfakta her

Vinden fik stor indflydelse
Lad os sige det med det samme – det var en lidt rodet omgang fodbold der blev spillet. Vinden gjorde det svært for spillerne, og meget betegnende, så blev alle mål scoret af holdet med vinden i ryggen.

Skolen ved Sundet forsøgte at etablere et struktureret samspil, men i første halvleg kunne Pilegårdsskolen udnytte rygvinden til at spille lange bolde frem ad banen. Det var da også en lang bold i dybden, der gav Amanda Zwicki en friløber, som hun køligt udnyttede til 1-0.

Se også: TV: Teknikerne til tops

Se også: TV: Klasse fornægter sig ikke

Denne spinkle føring hold til pausen, hvor begge trænere talte om hvordan vinden kunne ændre kampens forløb i anden halvleg. Pilegårdsskolen kunne måske have talt lidt mere om, hvordan målvogteren skulle sætte spillet i gang. Bolden blæste ofte ud over baglinjen til målspark. Hver gang deres stakkels målvogter forsøgte sig med et langt udspark, blev bolden fanget i vinden, og dumpede lodret ned, lige uden for Pilegårdsskolens straffesparksfelt. Skolen ved Sundet kunne derfor holde et meget højt pres, og de lod ikke modstanderen få ro. Pilegårdsskolen stod meget kompakt, og spillerne fra Skolen ved Sundet valgte ofte at drible i stedet for at sætte fart i nogle afleveringer. Derfor gik der 15 minutter før udligningen faldt.

Se også: TV: Double trouble

Sundet sundede sig og scorede tre
Pilegårdsskolen var meget sjældne gæster på den anden side af midten, og Amalie må have haft en lidt kedelig halvleg i målet for Skolen ved Sundet. Spillet ændrede sig ikke nævneværdigt i løbet af halvlegen, og Skolen ved Sundet kunne fortjent score endnu to mål til en 3-1-sejr.

Midt i det lidt rodede spil, havde de to spillere med nr. 14 en række spændende dueller. Anna-Amalie Kjær fra Skolen ved Sundet viste god teknik og havde hurtige fødder. At hun ikke fik en dominerende rolle i kampen skyldes, at lille Laura Keis fra Pilegårdsskolen var en meget dygtig back. Deres indbyrdes dueller var de mest seværdige indslag i en kamp, hvor vinden gav svære betingelser.

Der var mange flotte driblinger i kampen. (Foto: Søren Vesterbæk)
Der var mange flotte driblinger i kampen. (Foto: Søren Vesterbæk)
 

Se også: TV: Dribledronningen Fie

Se også: TV: Lige affære

Turneringen er nu så nået så langt, at det giver mening at spekulere lidt på holdenes muligheder. Hos Skolen ved Sundet er er tale om dygtige spillere, men de går endnu kun i 6., 7. eller 8. klasse, og mangler måske stadig lidt fysik og erfaring. Uanset hvor langt pigerne når, så ligner de allerede et hold der for alvor kan nå langt næste år. Dygtige spillere fokuserer altid kun på den næste kamp – her har Skolen ved Sundet en tur til Bornholm til gode, hvor modstanderen bliver Hans Rømer Skolen fra Aakirkeby. God tur, og god kamp!