Tennisspiller: Vi er nok favoritter

Høje forventninger: Frederik og co. fra Sortedam vandt lige akkurat

Fart på i Vibenshus' forsvar. Foto: Robert Nielsen
Fart på i Vibenshus' forsvar. Foto: Robert Nielsen

Lækkert solskin og en fed tilskuer kulisse på B93's anlæg dannede rammen om en fantastisk spændende kamp, da drengene fra Vibenshus Skole og Sortedamskolen mødtes.

Begge hold var besat af spillere, som til daglig spiller deres klubfodbold netop her på anlægget.

- Vi er nok favoritter, lød det fra Sortedams Frederik Larsen inden kampen.

Se kampfakta her

Satsede på sejr
Frederik havde i dagens anledning skiftet tennisketcher ud med fodboldstøvler.

- Jeg forventer en sejr, slog han fast, inden han løb ind på banen.

Ruben Wentzer fra Vibenshus var enig i, at gæsterne var favoritter, men kun marginalt, og det ville derimod blive en tæt og spændende kamp. Ruben skulle vise sig i den grad at få ret.

Fra start af satte Sortedam sig på spillet anført af den dygtige anfører Søren Emil Isager på den centrale midtbane, men trods stor spildominans fik han alligevel ikke helt sat spids angriber David Minarba i scene, og oftest var stop klodsen den bomstærke midtstopper Sebastian Dørges, som efter kampen også modtog fairplay-prisen for sin sympatiske måde at udøve dygtigt og effektivt forsvarsspil på.

David Minerba blev matchvinder. Foto: Robert Nielsen
David Minerba blev matchvinder. Foto: Robert Nielsen

TV: Lækkert mål trods røde ører

Super keeper
Og i målmanden Husseini Saleh havde hjemmeholdet en helt fantastisk keeper, som ikke kun forsvarede sit mål og målfelt, men nærmest agerede sweeper i Manuel Neuer-stil. Hos udeholdet var højrekanten Albin Simnica en kilde til evig uro, når han i høj fart driblede sig mod baglinjen og slog skarpe indlæg ind i straffesparksfeltet. Det lykkedes dog Vibenshus at holde 0-0 til pausen, og de truede kun sporadisk. Oftest når den offensive midtbanespiller Abdullah Iqbal  lykkedes med sine driblinger.

Målet manglede
Det så ved pausen ud til, at det kun var et spørgsmål om tid, før Sortedam ville få scoret et par mål og køre sejren sikkert i hus. Sortedams træner valgte dog at flytte første halvlegs helt store oplevelse Albin Simnica op som spidsangriber. Her blev han sjældent retvendt og derfor lidt mindre toneangivende end i første halvleg.

TV: Sendt til tælling efter pausen

De havde dog i førnævnte Søren Isager og Holger Seifert to meget dygtige centrale midtbanespillere, som var her, der og alle vegne på banen. Utroligt nok fik de ikke skabt de kæmpestore chancer, og det blev primært ved forsøg fra distancen, som oftest manglede noget kvalitet.

Flot kamp af Husseini Saleh. Foto: Robert Nielsen
Flot kamp af Husseini Saleh. Foto: Robert Nielsen

Ophedet til sidst
Til sidst i kampen kom temperamenterne i et par situationer i kog hos spillere på begge hold, men det fik kampens dygtige og meget myndige dommer hurtigt styr på. Uret tikkede, og kampen befandt sig lige pludselig i dommerens tillægstid, og tilskuerne var helt klar på en afgørelse på straffesparkskonkurrence, men med bare 45 sekunder tilbage af dommerens tillægstid førte en høj bold ind i Vibenshus straffesparksfelt til klumpspil. Pludselig kunne David Minerba vippe bolden i mål, selvom keeper Husseini var så utroligt tæt på at få fat i den. Voldsom jubel hos udeholdet samt deres fans og kæmpe skuffelse hos det bravt kæmpende hjemmehold. 1-0 til Sortedam.

TV: Fandt løsningen med langskud