TV: 13 mål i vanvittigt drama

Klar til semifinale: Gæsterne sejrede efter vanvittig kvartfinale

Drengene fra Højdevangens Skole gik helt amok efter sidste spark. Foto: Henrik Schou
Drengene fra Højdevangens Skole gik helt amok efter sidste spark. Foto: Henrik Schou

Foråret viste sig fra sin allerbedste side, da drengene fra Skovboskolen på Borup Stadion tog imod Højdevangens Skole fra Amager i drengenes sidste kvartfinale i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Der var masser af lokale tilskuere på lægterne, og de havde taget både flag, bannere og bongotrommer med for at skabe en festlig stemning og hjælpe deres kammerater til en sejr og dermed sikre billetterne til semifinalen. 

Før kampen var det svært at udpege en egentlig favorit. Hjemmeholdet havde en målscore på 22-3, og gæsterne havde scoret vilde 41 kasser, men havde til gengæld lukket ni mål ind. 

19 af de 41 mål er scoret af drengenes topscorer, Mahdi Alawie, som grundet en lårskade desværre ikke kunne deltage i onsdagens kamp. Et ordentligt gok i nøden på Højdevangens planer om at tage semifinalepladsen. 

Se kampfakta her.

SE ALLE DE FEDE BILLEDER FRA KAMPEN HER.

Adelis Puzo blev overfaldet af de ellevilde kammerater, efter han havde taget det sidste straffespark. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn Helten: Man føler sig som en konge

Selvsikker anfører varslede sejr
Den A'markanske anfører Edvard Otto var dog fortrøstningsfuld og havde fuld tillid til, at de spillere, som var udtaget, kunne stå distancen.

- Vi skal bare spille vores eget spil og udelukkende fokusere på os selv. Selvom vi mangler Mahdi i dag, har vi andre spillere, som kan afgøre det. Vi kender ikke så meget til Skovboskolen andet end det, vi kan læse på Ekstra Bladet. Det er ikke skræmmende. Vi skal bare spille hurtigt og starte med et højt pres, så kører vi den hjem, lød det selvsikkert fra anføreren.

Skovboskolens superkeeper Mark Stellini var naturligvis ikke helt enig med Edvard Otto:

- Vi vinder 3-1. Vi har haft en super optakt med fire gange træning og en enkelt kamp, som vi vandt. Alle er kommet godt i gang i deres klubber. Så det hele spiller. Vi skal bare spille simpelt, og som vi altid har gjort. Det bør være nok til sejr.

Der blev kæmpet om boldene i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Der blev kæmpet om boldene i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
 
Adam Ahmad spillede et brag af en kamp i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn TV: Altafgørende assist-Adam

Nervøs start med store chancer
Da dommertrioen præcis klokken 11.00 satte kampen i gang, var det ventet, at et af holdene ville forsøge at tage initiativet. Men det skete ikke.

Tværtimod, så var begge hold meget afventende og havde gerne mange mand bag bolden for ikke at blotte sig.

Et godt eksempel på netop det fik man efter blot fem minutter, da hjemmeholdets Valdemar Deichmann løb til baglinjen og smækkede bolden ind i Højdevang-feltet.

Én eneste medspiller var løbet med i feltet for at modtage indlægget. Det var Thomas Schwartzbach, der trods hele fem forsvarsspillere omkring sig fik headet mod mål. Resten af Skovboholdet stod plantet omkring midten og på egen banehalvdel.

Højdevangens Skoles spillere præsterede præcis det samme. Selv om de var i boldbesiddelse og i fremdrift, havde de hele tiden mere end et halvt hold på egen halvdel. Det er ikke særligt publikumsvenlig fodbold.

Der var god stemning på sidelinjen til kampen. Foto: Henrik Schou
Der var god stemning på sidelinjen til kampen. Foto: Henrik Schou
 
Gallerier Galleri: Skovboskolen - Højdevangens Skole

Spillede uden om midtbanen
Når gæsterne skulle etablere et angreb, var det ofte et langt udspark fra Målmand Adelis Puzo mod holdkammeraterne Lavdrim Saini og Adam Ahmad.

De to hurtigløbere fik al den plads, de kunne ønske sig, og sammen med Ibrahim Ibrahim fik de ofte lov til at drible sig igennem forsvaret og afslutte mod mål. 

Men Mark Stellini var ikke sådan at passere. 

Skovbo-midtbanen og forsvaret var ganske enkelt ikke til stede i starten, og mange lignede nogen, der havde slået rødder. Ingen bevægelse og ingen kommunikation. Selv anfører Frederich Rasmussen lignede en, der ikke vidste, hvor han skulle placere sig.

Det blev sådan en mellemting mellem back og central forsvarsspiller, hvilket var en gave til de letbenede Højdevang-angribere, der gjorde mange ting rigtigt. Men altså uden at kunne få bolden forbi Stellini.

Mark Stellini havde flere gode indgreb i kampen. Foto: Henrik Schou
Mark Stellini havde flere gode indgreb i kampen. Foto: Henrik Schou
 
Drengene fra Højdevangens Skole gik helt amok efter sejren i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn TV: Se alle mål og Højdevangen gå amok her

Efterårets høje niveau var væk
Skovbo-offensiven fik ikke meget at arbejde med. Hjemmeholdet forsøgte mange gange at bygge noget op nede bagfra, men hver gang blev bolden tabt, inden den nåede over midten. Mange af de spillere, som var med til at sikre kvartfinalepladsen i Næstved tilbage i november 2018, lignede slet ikke sig selv, og niveauet fra dengang var helt forsvundet. 

Den eneste, der holdt et højt niveau, var målmand Mark Stellini, som nappede alt, der kom ind i feltet. 

At hjemmeholdet nu havde meget svært ved at etablere noget på midten af banen, skyldtes utvivlsomt en taktisk genistreg fra Højdevang-træneren.

Han havde nemlig rokeret lidt rundt, så Lavdrim Saini blev sendt ned som 6´er på den defensive midtbane. Og så var der ellers lukket af. Denne genistreg smittede af på hele holdet og gav meget mere spil til gæsterne.

Lavdrim Sainis flotte indsats på midtbanen skabte masser af plads og chancer. Foto: Henrik Schou
Lavdrim Sainis flotte indsats på midtbanen skabte masser af plads og chancer. Foto: Henrik Schou
 
Jacub Humaidi blev helten for Højdevangens Skole, da han lavede hattrick i den forlængede spilletid. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn TV: Goal-show og rutsjebanetur

Kæmpe afbrænder
Det duftede gevaldigt af 0-0 ved pausen, da Thomas Schwartzbach fik endnu endnu et glimrende indlæg fra Valdemar Deichmann i halvlegens sidste minut.

Bolden lå lige ved tæerne på Schwartzbach, der blot skulle skubbe bolden over stregen med en eller anden legemsdel.

Men angriberen valgte at forsøge sig med et vristspark, der skulle placere bolden helt oppe i krogen til ære for de mange tilskuere og fotografer. Kuglen røg dog et pænt stykke ved siden af målet.

Derfor var stillingen 0-0 efter de første 30 minutter. 

I pausen var Skovbo-træner Morten Øgaard helt klar i spyttet:

- Vi skal have styr på den midtbane. Deres hurtige angribere har alt for meget plads. Desuden skal vi huske at sparke på mål udefra, for deres målmand er vitterligt til at tale med. Så tag en tår vand og ind på banen med jer.

Kort og godt samt en meget præcis beskrivelse af, hvorfor hjemmeholdet havde haft det svært i første halvleg.
Edvard Otto dirigerer sine tropper på fornem og rolig vis. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn TV: Kaptajn fuldskæg styrede øens hold i kvartfinalen

 

Ny halvleg - samme scenarie
Spillet i anden halvleg var ikke meget anderledes end i første halvleg. Dog med Højdevangens Skole noget mere i boldbesiddelse end hjemmeholdet.

Skovboskolen forsøgte sig med at stå meget højt på banen, når de havde bolden - ofte med alle mand på modstanderens banehalvdel og kun med keeper Stellini stående langt ude af sit felt for at agere sweeper. Det gav nogle farlige situationer et par gange, hvor Stellini var lidt for overmodig. Men han slap heldigt fra det hver eneste gang.

Selv om Skovbo-spillerne nu forsøgte en lidt anderledes taktik, udmøntede det sig ikke i noget, der er værd at fremhæve.

Stadig kedeligt spil og med Højdevangens Skole som det mest aggressive hold.

Mahdi Alawie gik fra at være i målscorerens rolle til at være i rollen som oplægger i kredsfinalen. Foto: Flemming Bærnthsen Storkøbenhavn TV: Fra topscorer til assistmager

Dommedagsdrøn skød kampen igang
Men bedst som mange havde forberedt sig på to gange 10 minutters forlænget spilletid, slog hjemmeholdets arbejdshest Nikolaj Andersen til.

Helt ud af det blå fik han lov til at banke kuglen i kassen fra 25-30 meter, efter han tilfældigt havde modtaget bolden fra en modspiller. Sikke et drøn, og så kan det ellers nok være, at der kom gang i den fodboldkamp.

Nu var der pludselig sammenhængende afleveringer fra begge mandskaber, og Højdevangens Skole havde naturligvis mest travlt, da de skulle jagte en udligning.

De jagtede og jagtede, men helt tæt på kom de ikke.

I dommerens tillægstid fik hjemmeholdets Andreas Hansen et gult kort og dermed ti minutters udvisning for et groft og helt unødvendigt frispark ude ved sidelinjen.

Nikolaj Andersen i lilla åbnede for alvor kampen med sin scoring til 1-0. Foto: Henrik Schou
Nikolaj Andersen i lilla åbnede for alvor kampen med sin scoring til 1-0. Foto: Henrik Schou

Trørødskolens træner var med til kvartfinalen for læse op på den kommende modstander. Foto: Henrik Schou Sjællandnord Trørød-træner: 'Vi er favoritter'

Så kom de igennem
Gæsterne pressede stadig på med troen på, at det kunne lade sig gøre at få det udlignende mål. Og minsandten om det ikke lykkedes i dommeres fjerde tillægsminut.

Skovbo-forsvaret snorksov, og så fik raketten Adam Ahmad lov til at spadsere hele vejen ind i feltet og lægge bolden til rette for Jacub Humaidi. Han kunne sætte en inderside på kuglen.

1-1, og nu var Skovbo-udvisningen pludselig en meget dyr en, som også ville koste syv-otte minutter i undertal i den forlængede spilletid. 

Overtidsmålscorer Jacub Humaidi fortalte efter kampen, hvordan han selv oplevede de sidste sekunder:

- Vi troede på det hele vejen. Det var så fedt at se den gå ind så tæt på slutfløjt. Vi kom faktisk frem til mange chancer, efter de andre havde scoret til 1-0, så optimismen var der stadigvæk. Og da de så også fik et gult kort, så troede jeg virkelig på det. Jeg havde tænkt på, at vi måske skulle ud i forlænget spilletid i dag, så jeg blev virkelig glad, da bolden lå i nettet.

Der var masser af jubel efter Jacub Humaidis mål til 1-1 dybt inde i overtiden. Foto: Henrik Schou
Der var masser af jubel efter Jacub Humaidis mål til 1-1 dybt inde i overtiden. Foto: Henrik Schou
 
Ikke det bedste sted at være, hvis man gerne vil have bolden hurtigt frem. Men Noah Gottschalck havde en skidt dag på kontoret i forhold til normal standard. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Tynd kop te på midten

Spillede med stor tålmodighed
Nu var det gæsterne fra Amager, som pludselig var ovenpå. Nu kunne de pludselig spille bolden rundt i bagkæden med stor tålmodighed for at forsøge at lokke Skovbo-spillerne frem.

Men Skovboskolens drenge skulle ingen steder. Alle mand blev stående på egen halvdel, når gæsterne havde bolden. Og det virkede slet ikke som om, at de var interesseret i ret meget andet end at forsvare sig og så senere sætte deres lid til, at Mark Stellini og de fem skytter ville sende dem til semifinalen efter straffesparkskonkurrencen.

Det var Højdevang-spillerne dog ikke interesseret i. Så de kløede på, og kort før afslutningen på første halvleg af den forlængede spilletid, kom så forløsningen.

Adam Ahmad fik uden den store modstand spillet Ibrahim Ibrahim helt fri inde foran mål, og så var stillingen 2-1.

Kæmpe jubel i Amager-lejren og meget voldsom brok fra Skovbos Oliver Sørensen, som resulterede i endnu et meget dumt gult kort.

Ibrahims mål til 2-1

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 
 
Conrad Harder (tv.) scorede det afgørende mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Videre med støj på linjen

Udligning mod alle odds
Med en mand nede og bagud 2-1 skulle man ikke tro, at der var meget optimisme at spore hos hjemmeholdet.

Men af en eller anden uforklarlig grund begyndte de nu også at spille fodbold.

Og sikke en omgang indianerbold, de mange tilskuere blev vidne til i de sidste ti minutter. Angreb på angreb og chance på chance i begge ender.

Det var meget seværdigt og stod i voldsom kontrast til kampens første 53 minutter, hvor der intet skete.

Valdemar Deichmann fik nok den største chance for at udligne, men han sparkede lige på Adelis Puzo i Højdevang-målet.

Et øjeblik efter eksploderede stadion, da samme Deichmann sparkede et hjørnespark ind i feltet, hvorefter en af Højdevangs Skoles spillere skød bolden i eget net.

Kampen skulle nu afgøres fra 11-meter pletten.

Se målet til 2-2 her:

Victor Faaborg fejrede sit mål i bedste Fortnite-stil. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Victors vinkel vandt

Afgørelse på straffe
Alle talte om, at Skovboskolen måtte være klar favorit i en straffesparkskonkurrence med Mark Stellini i målet. Men det store spørgsmål var, hvad Adelis kunne diske op med?

Efter de ti straffespark kunne Adelis Puzo konstatere, at årsagen til, at han ikke kunne trække vejret, var, at han havde 13 jublende medspillere og en træner oven på sig. Alle ville kramme ham.

For han havde nemlig lige haft straffesparkskonkurrencens eneste redning på kampens sidste spark fra Oliver Mårtensson.

Derfor kunne gæsterne fra Højdevangens Skole kåres som vindere af kvartfinalen efter slutresultatet på 7-6.

I semifinalen møder de Trørødskolen onsdag 10. april, og de spiller om at komme i finalen på Vejle Stadion 25. april.

Se hele straffesparkskonkurrencen og drengenes jubel her:

KAMPFAKTA:

Resultat:
Skovboskolen - Højdevangens Skole, 1-1 (2-2 efter forlænget og 6-7 efter straffe)

Målscorere:
Ordinær spilletid:
1-0: Nikolaj Andersen (55')
1-1: Jacub Humaidi (64')

Forlænget spilletid:
1-2: Ibrahim Ibrahim (67')
2-2: Selvmål (75')

Straffe:
2-3: Lavdrim Saini
3-3: Thomas Schwartzbach
3-4: Mohammad Rebh
4-4: Emil Borré
4-5: Jacub Humaidi
5-5: Frederich Rasmussen
5-6: Edvard Otto
6-6: Jonas Nygaard
6-7: Adam Ahmad

'Vi skal til Vejle'
Anfører Edvard Otto fortæller:

- Vi kommer bagud, selvom vi har haft det meste af spillet. Men heldigvis får vi udlignet i tillægstiden. Vi kommer så foran, og så får de et heldigt mål til 2-2 til sidst, kom det med et skævt smil fra anføreren.

- Heldigvis tog vores klassekeeper så lige en i straffesparkskonkurrencen, fortsatte han.

- Vi spillede egentlig en OK kamp, men den sidste aflevering sad ikke lige der, hvor den skulle. Slet ikke i første halvleg. Vi dækkede heller ikke godt nok op i forsvaret, hvor jeg selv spiller. Det gav nogle store chancer til de andre, men heldigvis var de uskarpe. Nu basker vi Trørødskolen i semifinalen, og så skal vi til Vejle.

Med kredsfinalen og nu kvartfinalen har Højdevangens Skole for alvor vist, at deres kampe er særdeles underholdende og nervepirrende. I kredsfinalen endte kampen 3-3 i ordinær tid, men med fire mål i den forlængede spilletid vandt drengene fra Amager med 7-3.

Højdevangens Skoles vej til semifinalen

19. september: Højdevangens Skole - Skolen ved Sundet, 8-0

8. oktober: Skolen på Islands Brygge - Højdevangens Skole, 3-6

22. oktober: Højdevangens Skole - Nørrebro Park Skole, 7-2

25. oktober: Skt. Annæ Skole - Højdevangens Skole, 0-5

9. november: Højdevangens Skole - Store Magleby Skole, 7-0

21. november: Åvangskolen - Højdevangens Skole, 1-5

29. november: Højdevangens Skole - Damhusengens Skole, 7-3 (efter forlænget spilletid, 3-3 i ordinær kamp)

3. april: Skovboskolen- Højdevangens Skole, 6-7 (efter forlænget spilletid og straffe, 1-1 i ordinær kamp og 2-2 i forlænget spilletid)

Højdevangens Skoles samlede målscore: 42-10

Skovboskolens drenge ramte ikke det vanlige niveau i kvartfinalen. Men de kan være stolte over at være nået til en kvartfinale samt at have vist noget af det flotteste fodboldspil i efteråret 2018, som netop sikrede kvartfinalen. 

Efter kampen lykkedes det også at få en kommentar fra en hemmelig spion, som var gemt bag en hue. Det var Trørødskolens træner, Christopher Kaas, der havde taget turen til Borup for at se sin kommende modstander i semifinalen an:

- Jeg er egentlig meget godt tilfreds med, at vi skal møde Højdevangens Skole. Vi kender en del af deres spillere, som til daglig spiller i B1908 på Amager. Så vi er godt forberedt, lød det fra den udsendte Trørød-spion.

Hør Edvard Otto fortælle om kampen her: