TV: Afgjort fra pletten

Målløs affære: Trods overtag kunne gæsterne ikke få bolden i kassen

Risbjergsskolens dygtige keeper Magnus Vermundsen greb sikkert ind ved flere chancer. Foto: Birger Dencker
Risbjergsskolens dygtige keeper Magnus Vermundsen greb sikkert ind ved flere chancer. Foto: Birger Dencker

Mandag tog Risbjergskolen imod Damhusengens Skole i drengenes 3. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Begge hold havde rigtigt svært ved at komme til de store målchancer i den kraftige blæst på Avedøre Stadion. Især hjemmeholdet skabte for lidt kampen igennem.

I første halvleg forsøgte de med et par langskud fra distancen i den kraftige medvind. Men det var ikke noget der voldte keeper Asger Vølund i udeholdets mål de store problemer.

Se kampfakta her.

Måtte afgøres fra pletten

Skarpheden manglede
Gæsterne havde et klart overtag kampen igennem. Men de manglede den sidste koldblodighed for at få bolden i kassen.

I første halvleg forsøgte Osman Addo flere gange ude på ventrekanten, men det var ikke hans dag.

Damhusengens Skole viste godt, at det offensive ikke var godt nok, og at deres spilovertag ikke nyttede, når de ikke fik scoret det afgørende mål. Som det blev sagt på sidelinjen:

- Vi skal bare ud og score nogle mål. Vi er klart bedst.

Osman var kampens store synder, da han i anden halvleg to gange var alene med Risbjergskolens målmand Magnus Vermundsen uden at kunne score.

Første gang spillede han bolden for blødt imellem keeper Magnus' ben, så en forsvarsspiller nåede at redde den på målstregen. Anden gang forsøgte Osman at lobbe bolden over Magnus Vermundsen, men heller ikke denne gang var der præcision og kraft nok i skuddet.

Damhusengens Mikail Atici (i grøn) i en af mange dueller med Risbjergskolens Andreas Nielsen (i blå). Foto: Birger Dencker
Damhusengens Mikail Atici (i grøn) i en af mange dueller med Risbjergskolens Andreas Nielsen (i blå). Foto: Birger Dencker

Ramte plet

Endte målløst
At udeholdet ikke fik scoret skyldes også, at Risbjergskolen havde nogen gode defensive kræfter. Både Noah Ipsen, Frederik Hansen og Adrian Hansen havde en stor ære i, at nullet blev holdt i den ordinære tid.

Udeholdet havde masser af talent, men ofte glemte de at spille som et hold. Masser af gode enkeltmandspræstationer, frække driblinger og smarte finter. Ingen tvivl om, at de kunne kombinere det med en bedre holdindsats.

Mads Andersen spillede en stor kamp, men også Mikail Atici, Osman Addo og Ardit Nesimi spillede rigtig flot. Især Ardit viste gang på gang, at han er en dygtig tekniker, men også en spiller som har svært ved at slippe bolden.

Den ordinære kamp sluttede målløs, og så skulle det hele afgøres fra pletten. Det var anden kamp i træk, at Risbjergskolen måtte afgøre en kamp i straffe.

Ardit Nesimi i grøn var en af kampens bedste. Foto: Birger Dencker
Ardit Nesimi i grøn var en af kampens bedste. Foto: Birger Dencker

Kæmpede til det sidste

Afgjort i straffe
Gæsterne lagde ud, og Victor Jensen scorede sikkert.

Hjemmeholdets andet spark skulle Mads Kristensen tage, men han sparkede højt over mål. Hjemmeholdet var derfor bagud 2-1.

De tre næste spark blev der scoret sikkert på.

Andreas holdt hovedet koldt på hjemmeholdets fjerde spark og scorede sikkert. 4-3 til gæsterne.

Nu kunne udeholdets Andreas Muff afgøre det hele ved at banke bolden i kassen, men hans spark blev placeret lidt for yderligt. Bolden ramte undersiden af overlæggeren og sprang ud. Der var protester fra Damhusengens Skoles drenge, der mente, at bolden havde været inde. Dommeren afviste, og så skulle hvert hold sparke et spark mere hver.

Damhusengens Skole vandt samlet 5-4 og er dermed videre til 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Risbjergskolen - Damhusengens Skole, 0-0 (efter straffe: 4-5)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Noah Ipsen, Risbjergskolen
Mads Andersen, Damhusengens Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Adrian Hansen, Risbjergskolen

Se Andreas Muff ramme overliggeren her: