TV: Afgjort på marginaler

Enkelt mål var nok: Kampen kunne være gået begge veje

Der var altid kamp om bolden i det tætte opgør. Foto: Adam Kristoffersen
Der var altid kamp om bolden i det tætte opgør. Foto: Adam Kristoffersen

Torsdag tog Enghavegård Skole imod Rygaards Skole i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Cameron Larsen spillede en stor kamp for Rygaards Skole. Han var her der og alle vegne i det centrale forsvar og var en stor faktor i, at hans hold trak sig sejrsrigt ud af opgøret.

En gammel fodboldkliche siger, at hvis man holder nullet, så taber man i hvert fald ikke kampen.

- Det er anden kamp i træk, at vi får en cleansheet, så gør det tingene meget nemmere, sagde den glade anfører efter kampen.

Se kampfakta her.

Spænding til det sidste

Manglede det sidste
Opgøret startede noget afventede. Måske var det den voldsomme tåge, der gjorde, at begge hold lige skulle se hinanden an i begyndelsen af kampen.

Efter godt ti minutters spi, var det som om, at gæsterne fik sat sig på spillet. Godt hjulpet på vej af midteraksen med Cameron Larsen, Thomas Martin og Isaac Garbia fik Rygaards Skole produceret de første løse chancer.

Det var dog generelt ikke de store prøvelser, Casper Sommer i hjemmeholdets mål blev sat på.

I den anden ende var det Bekim Kamberi og Bertram Josefsen, der forsøgte at sætte holdkammeraterne op til muligheder. Selvom det var Rygaards Skole, der havde bolden mest, så fornemmede man, at Enghavegård Skole hele tiden lå og lurede på at slå til på en kontra.

Det var som om, at den sidste aflevering i begge ender manglede den rigtige adresse. Derfor var det helt på sin plads, at de første 30 minutter sluttede uden mål. Det var ellers en underholdende første halvleg, hvor der blev gået til stålet.

Bekim Kamberi var tæt på at score i kampen. Foto: Adam Kristoffersen
Bekim Kamberi var tæt på at score i kampen. Foto: Adam Kristoffersen

Glemte at snøre sækken

Keeperskifte
I pausen snakkede hjemmeholdet om, at de skulle spille mere simpelt og ikke forsøge at drible hele modstanderholdet på én gang. Udover det, så skiftede de målmand, da de i alle kampene har brugt to forskellige målmænd.

- De er lige gode, så de får 30 minutter hver, sagde hjemmeholdets træner.

Hans sidste ord til sine drenge, inden de sidste 30 minutter, var:

- Vi kan sagtens slå dem.

I gæsternes lejr var der fokus på, at de skulle justere forsvaret lidt.

- Lyt nu til, hvad Cameron siger til jer, sagde træneren, der refererede til, at hans kaptajn, Cameron Larsen, styrede forsvaret med hård hånd.

- Vi har masser af muligheder, så vi skal nok score, lød det selvsikkert fra Rygaards Skoles træner.

Der var stor jubel, da gæsterne scorede det afgørende mål. Foto: Adam Kristoffersen
Der var stor jubel, da gæsterne scorede det afgørende mål. Foto: Adam Kristoffersen

TV: Fem minutter var afgørende

Så kom afgørelsen
Godt syv minutter inde i anden halvleg faldt afgørelsen. Rygaards Skoles farlige angriber Isaac Garbia slap igennem på kanten af offside. Her lavede han et frækt træk udenom den nye målmand, Kevin Golorokian, der ikke kunne forhindre gæsterne i at bringe sig foran 1-0.

Selvfølgelig til stor glæde for de rødklædte gæster. En scoring, der senere skulle vise sig at være altafgørende.

Efter scoringen overtog hjemmeholdet spillet og forsøgte at presse spillet ned mod gæsternes mål. De blev dog hele tiden stoppet, inden det blev rigtig farligt. Thomas Martin og Cameron Larsen var i denne fase virkelig afgørende.

Midt i halvlegen faldt der et gult kort til begge hold. Først brokkede Enghavegård Skoles Victor Lensfelt sig til et dumt gult kort, og blot tre minutter senere var det så Shartak Dutta, der lavede et frispark på midten. Den glimrende dommer gav ti minutter på sidelinjen.

I kampens sidste ti minutter pressede værterne hårdt på for en udligning. De havde mange frispark og indlæg, men hver gang kom enten kaptajn Cameron Larsen eller målmand Oscar Mortensen i vejen.

Rygaards Skole red stormen af og kunne rejse fra Gladsaxe med billetten til 6. runde med sig.

En kamp, der kunne være gået begge veje. Men det var trods alt fortjent, at Rygaards Skole vandt kampen, da de var marginalt bedst og kendte deres besøgelsestid, da det gjaldt.

Se målet til 1-0 her:

Roste modstanderen
- Enghavegård spiller en rigtig rigtig god kamp med nogle lange bolde i første halvleg, som vi ikke lige havde så meget styr på. Det fik vi rettet op på i anden halvleg, sagde Cameron Larsen efter kampen.

- Vi har et stærkt hold, og vi kan godt komme langt i turneringen. Specielt vores defensive anker fortjener ros, lød det fra den stolte anfører efter kampen.

Han var dog heller ikke bleg for at tilskrive Isaac Garbia sejren.

- Han scorer næsten alle vores mål.

Rygaards Skole møder i næste runde Tjørnegårdsskolen fra Gentofte.

- Jeg tror, at vi vinder 2-0 i den kamp, sluttede den særdeles sympatiske anfører.

Cameron er uden tvivl det, man kalder for den rette anfører. Han går forrest, dirigerer, tackler igennem - men han gør det på en fair og virkelig fornuftig måde.

Et stort fodboldtalent med sindet og hjertet på det helt rette sted.

Der skal også lyde en stor ros til Enghavegård Skole, der i den grad havde stor ære kampen.

Det bliver spændende af følge Rygaards Skole videre i turneringen. Et ganske solidt hold med en række profiler, der kan gøre ondt på ethvert forsvar. Oscar Mortensen i målet, Cameron Larsen, Philip Näf, Thomas Martin og Isaac Garbia er alle navne, som de kommende modstandere bliver nødt til at tage alvorligt.  

Hør fra Cameron efter kampen her: