TV: Altafgørende assist-Adam

Klistret til fødderne: Det kan være svært at sætte en stopper for Adams hurtige driblinger

Adam Ahmad spillede et brag af en kamp i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Adam Ahmad spillede et brag af en kamp i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Med to vigtige assister og det sidste og afgørende mål i straffesparkskonkurrencen var Adam Ahmad den helt afgørende faktor i onsdagens kvartfinale mellem Skovboskolen fra Bjæverskov og Højdevangens Skole fra Amager.

- Jeg var så rystende nervøs, da jeg skulle sparke vores femte og sidste spark, lød det fra dagens mand i skysovs Adam Ahmad kort efter kampen.

- Jeg havde set, hvordan deres målmand hoppede til venstre for sig selv på alle sparkene. Så jeg havde allerede bestemt mig for, hvor jeg skulle sparke, sagde den glade B1908-spiller efter kampen.

Adelis Puzo blev overfaldet af de ellevilde kammerater, efter han havde taget det sidste straffespark. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn Helten: Man føler sig som en konge

Vigtig på kanten
Forud var der spillet en kamp, hvor Adam forsøgte og forsøgte.

Den lynhurtige og teknisk stærke venstrekant viste kampen igennem mange prøver på, hvordan man skal holde modstanderholdets forsvarsspillere beskæftiget.

De fleste gange lykkedes det ikke for ham at komme igennem. Men når han kom fri, så var det altid farligt.

Det var tydeligt at se, at når der skulle produceres noget offensivt, så var det igennem Adam Ahmad.

- Jeg træner fodbold hver dag hjemme i gården. Der står jeg og øver min teknik og forskellige driblinger, fortalte den 15-årige midtbanekreatør.

Adam og flere af spillerne jubler over målet til 1-1. Foto: Henrik Schou
Adam og flere af spillerne jubler over målet til 1-1. Foto: Henrik Schou

Gallerier Galleri: Skovboskolen - Højdevangens Skole

'Den skulle bare indover'
Et af de helt afgørende grunde til, at drengene fra Amager spillede sig i semifinalen, skete, da uret havde passeret 62:20.

Dommeren havde signaleret, at der var lagt tre minutter til.

Adam Ahmad fik en perfekt pasning fra Lavdrim Saini. Han tog et par hurtige træk og lagde bolden ind til en helt alene Jacub Humaidi, der sikkert kunne udligne hjemmeholdets føring til 1-1.

- Jeg tænkte bare, at jeg nu havde skudt selv nogle gange. Så nu vidste jeg, at den bare skulle indover, så ville Jacub score, lød det fra assist-mageren.

Målet var reelt den ordinære spilletids sidste aktion. Det betød, at de dermed skulle ud i 2x10 minutters forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid gik der ikke lang tid, før Adam Ahmad igen var på spil.

Lidt bandespil med Jacub Humaidi gjorde, at Adam selv kunne lægge bolden for fødderne af Ibrahim Ibrahim.

Med stor kølighed kunne Ibrahim bringe gæsterne fra Sundby foran med 2-1. En føring, der dog ikke holdt kampen ud, da hjemmeholdet fik udlignet til 2-2 kort før tid.

Adam i midten kigger på Ibrahim, der netop havde bragt Højdevangens Skole på 2-1 med assist fra Adam. Foto: Henrik Schou
Adam i midten kigger på Ibrahim, der netop havde bragt Højdevangens Skole på 2-1 med assist fra Adam. Foto: Henrik Schou

Drengene fra Højdevangens Skole gik helt amok efter sejren i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn TV: Se alle mål og Højdevangen gå amok her

'Du brænder'
Adam har dog også vist, at han er en meget temperamentsfuld spiller. Ofte står han og flagrer med sine arme over noget, han ikke er helt tilfreds med.

- Jeg har lidt for meget temperament en gang imellem. Det kan både være godt og skidt for mit spil, indrømmede Adam ærligt efter kampen.

- Det er bare mega irriterende, når man er fri og så ikke får bolden.

Opgøret endte 2-2 i ordinær spilletid og skulle afgøres i straffesparkskonkurrence. Adam Ahmad blev sat til at sparke holdets sidste spark.

Det gjorde han med stor kølighed og bragte dermed sit hold foran med 7-6.

- Jeg blev bare så glad, da jeg så bolden gå i mål, sagde en lykkelig Adam.

Da Adam havde scoret, havde han en lille samtale med hjemmeholdets sidste skytte:

- Vi havde haft lidt forskellige kontroverser kampen igennem. Så jeg sagde bare, at jeg tror, at han brænder.

Adam Ahmad fik ret. Det sidste spark blev brændt - og dermed kunne de mørkeblå helte fra Amager rejse tværs over Sjælland med pladsen i semifinalen booket.

Adam til højre var en af de første, der løb hen til målmand Adelis Puzo efter sejren. Foto: Henrik Schou
Adam til højre var en af de første, der løb hen til målmand Adelis Puzo efter sejren. Foto: Henrik Schou

Trørødskolens træner var med til kvartfinalen for læse op på den kommende modstander. Foto: Henrik Schou Sjællandnord Trørød-træner: 'Vi er favoritter'

Tror på finaleplads
Højdevangens Skole manglede turneringens topscorer, Mahdi Alawie. Han skulle dog efter sigende være klar til semifinalen.

- Vi spiller godt som hold, men det er klart, at vi mangler vores bedste angriber. Vi plejer at lave flere mål, sagde Adam Ahmad.

På spørgsmålet om, hvordan det kommer til at gå i semifinalen, svarede kampens assist-helt selvsikkert:

- Vi vinder 3-1.

I semifinalen venter Trørødskolen fra Vedbæk. Deres træner var på plads i Borup for at lure den kommende modstander af.

Der er ingen tvivl om, at han har sat en del notater ved fra Højdevangens Skoles nummer 11, hvirvelvinden Adam Ahmad, der både i spil og udseende minder meget om den tyske midtbaneprofil fra Manchester City, Leroy Sané.

I semifinalen møder de Trørødskolen onsdag 10. april, og de spiller om at komme i finalen på Vejle Stadion 25. april.

Hør Adam fortælle om kampen og målene her: