TV: Begge hold lukkede mål ind for første gang

Slut med clean sheets: To angrebsivrige mandskaber fik lirket to stærke defensiver op, som inden denne kamp ikke havde lukket mål ind

Der var knald på i duellerne i kampen mellem Niels Steensens Gymnasium og Højdevangens Skole. Men begge defensiver måtte kapitulere for første gang i turneringen. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Der var knald på i duellerne i kampen mellem Niels Steensens Gymnasium og Højdevangens Skole. Men begge defensiver måtte kapitulere for første gang i turneringen. (Foto: Josefine Lund Emerek)

Det var noget af et brag, vi i dag skulle være vidne til på kunsten i Fælledparken. Niels Steensens Gymnasium tog imod gæsterne fra Højdevangens Skole i femte runde af Ekstra Bladets Skolefodboldturnering i en lidt speciel kamp.

Begge hold har nemlig i de forgange i år i denne turnering slået hinanden ud én gang hver. Så i dag skulle slaget stå og den afgørende duel om at være bedst ud af tre og komme videre i årets turnering. Ligeledes havde ingen af de to mandskaber lukket mål ind inden dagens opgør. Men det skulle der blive lavet om på.

Det var to hold, der gik til stålet i dag. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Det var to hold, der gik til stålet i dag. (Foto: Josefine Lund Emerek)

Se kampfakta her

Ekstra Bladet Skolefodbold fangede inden kampen Niels Steensens Gymnasiums anfører, Mathilde Bager:

— Jeg forventer, at det bliver en rigtig god kamp, men også en rigtig tæt kamp. For nu har vi jo ikke fået så meget modstand i de andre kampe og vi har vundet meget stort. Sidste gang vi spillede mod dem vandt vi kun 2-0 og vi har en meget lige målscore, så jeg tror det bliver en svær kamp.

— Vi vil prøve at gøre som vi har gjort de andre gange. Vi vil ikke prøve at lade deres spil påvirke os, vi vil gøre det på vores egen måde og spille sammen som vi plejer. Det er vi bedst til, synes jeg.

Både hjemme- og udeholdets trænere var enige om, at det blev noget af en pigefight og tæt kamp. De glædede sig til at se flot fodbold og de kunne godt mærke på deres piger, at det var en spændende og mere speciel kamp end de andre de har spillet indtil nu.

Kamp om bolden. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Kamp om bolden. (Foto: Josefine Lund Emerek)

Se også: Maries målfest
Se også: Kollektivet sejrede

Højt humør hos Højdevangen
Kampen blev fløjtet i gang og det var ikke længe vi skulle vente før der kom mål i kampen. Blot få minutter inde i kampen bankede Karla Barkholt fra Niels Steensens Gymnasium bolden i nettaget og pludselig var de foran.

Der var et markant pres fra hjemmeholdet fra starten af kampen og det lignede et udehold, der havde svært ved at knække pigerne fra Niels Steensens. Selvom gæsterne kom bedre og bedre med havde de problemer med at putte bolden i mål og som minutterne gik blev de mere og mere pressede på tiden i første halvleg.

Kampen bød på masser af dueller. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Kampen bød på masser af dueller. (Foto: Josefine Lund Emerek)

Men med to minutter igen inden pause viste Freja Petersen hvordan det skulle gøres, og udlignede til 1-1. Kort efter gjorde holdkammerat Racha Alfalah det akkurat samme og lige pludselig kunne gæsterne fra Højdevangens Skole gå til pause med en føring på 2-1 – noget af en dramatisk første halvleg.

Se også: Imponerende målscore
Se også: Goliat slog David

Nægtede at give op
Der blev vendt og ned på tingene i anden halvleg. Pigerne fra Niels Steensens skulle til at bevise noget, for at overleve denne match - og det gjorde de sørme også.

Blot fem minutter inde i anden halvleg udlignede hjemmeholdet til 2-2 på et mål af Sarah Bøgelund og det må man sige bragte spænding tilbage i kampen.

Det var nu en totalt lige kamp, som kunne gå begge veje. Det ville hjemmeholdets vej, da Anna Nielsen vendte kampen og bragte sit hold foran 3-2. De havde nu stjålet den sejrskurs, som gæsterne i første halvleg var på. Selvom pigerne fra Højdevangens Skole spillede flot fodbold, havde nogle gode chancer og viste flot fightervilje, var det ikke nok til at slå pigerne fra Niels Steensens, som kunne juble med en sejr på 3-2.

Matchvinder Anna Nielsen på bolden. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Matchvinder Anna Nielsen på bolden. (Foto: Josefine Lund Emerek)

– Det var rigtig vigtigt at vende denne her kamp også vinde den til sidst. Vi har nemlig været utrolig nervøse op til, da vi viste at de havde nogle gode spillere og et stærkt hold, udtalte en lettet matchvinder Anna Nielsen efter kampen.

Udfordrer 'Dronningen'
Pigerne fra Niels Steensens Gymnasium møder Johannesskolen i næste runde og det bliver også noget af et brag. Johannesskolen slog nemlig Niels Steensens Gymnasium ud i sidste års turnering, så de har noget af en revanche at tage. 

Se også: TV: 'Dronningen' sidder stærkt på tronen
Se også: Topscorer med 93 mål

Ligeledes skal de op mod turneringens topscorer og den mest scorende pige i Ekstra Bladet Skolefodbold nogensinde, Agnes 'Måldronningen' Høybye. Sikke et brag vi har i vente.

Men pigerne fra Niels Steensens har Anna Nielsen, som blev matchvinder i dag. Hende skal Johannesskolen nok holde et vågent øje med, for hun er gift for ethvert forsvar.

Hør også hvad Niels Steensens tre målscorere, Anna Nielsen, Karla Barkholt og Sarah Bøgelund, havde at sige efter dagens sejr: