TV: Bonderøvene besejrede bybørnene

Tog fusen på dem: Nykøbing F. Realskole slog Niels Steensens Gymnasium med 4-1

Pigerne fra Nykøbing F. Realskole tog fusen på Niels Steensens Gymnasium og snuppede en 4-1-sejr i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Pigerne fra Nykøbing F. Realskole tog fusen på Niels Steensens Gymnasium og snuppede en 4-1-sejr i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)

- Hør her, piger. Det kan godt være, at de tror, at vi bare er nogle bonderøve, men vi har overrasket dem.

Sådan lød det hos Nykøbing F. Realskole i pausen af dagens kamp. Og det blev da også til en sejr for gæsterne, som inden kampen i hvert fald ikke var favoritter i afstemningen på Ekstra Bladet Skolefodbold.

Nykøbing er semifinale-klar! (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn Nykøbing F. Realskole er semifinaleklar med 4-1-sejr

Der er 350 meter fra Niels Steensens Gymnasium til Fælledparken, mens der er 140 kilometer fra Nykøbing F. Realskole til samme destination. Og måske var det netop dén bustur, der gjorde, at gæsterne var så topmotiverede inden dagens kamp.

- På turen herop var der høj musik, og alle lavede rottehaler på hinanden, sagde Ida Kulle, som skulle vise sig at blive en af dagens profiler.

Ida Kulle på bolden for Nykøbing F. Realskole. (Foto: Henrik Schou)
Ida Kulle på bolden for Nykøbing F. Realskole. (Foto: Henrik Schou)

Mathilde 'Bageren' Bager kæmpede bravt, men ovnen blev slukket i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: 'Bagerens' ovn blev slukket

Drama i begge lejre
Men kort før kampstart var det første drama allerede begyndt. Caroline Gram fra gæsterne blev nødt til at tage hovedpinepiller for en hjernerystelse, som hun havde pådraget sig kort tid forinden. Hun startede på bænken af samme årsag.

Også hos Niels Steensens Gymnasium var der store problemer inden kampstart. Forsvarskrumtappen og profilen, Ida Cronquist, var skadet, så hun fik slet ikke spilletid i dagens kamp.

Alba Termann er klar til endnu en gang at gå forrest for sit hold. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd 'Albatrossen': Der skal lukkes fuldstændig af

Overrasket over den gode start
Kampen blev fløjtet i gang, og gæsterne lagde et enormt pres fra start, og det skabte med det samme usikkerhed hos hjemmeholdet.

Efter bare et par minutter blev hjemmeholdets Karla Vestergaard nedlagt af bissen Nicoline Hansen, der i dagens anledning spillede med tandbeskytter.

På med tandbeskytteren. (Foto: Henrik Schou)
På med tandbeskytteren. (Foto: Henrik Schou)

Seks minutter inde i kampen fik Josephine Melander en forrygende bold i dybden og uden at tænke sig om, bankede hun den op i krogen og bragte dermed gæsterne foran 1-0.

- Vi var alle nervøse, og mit hjerte sad helt oppe i halsen, men vi kom godt fra start, og jeg blev overrasket over, at vi kom foran, sagde Ida Kulle.

Jubel efter Josephine Melanders scoring til 1-0 til gæsterne. (Foto: Henrik Schou)
Jubel efter Josephine Melanders scoring til 1-0 til gæsterne. (Foto: Henrik Schou)

Det lignede langt hen ad vejen, at den simple taktik for gæsterne var de lange bolde, og det kunne Ida Kulle bekræfte efter kampen.

- Vi havde aftalt inden, at vi bare skulle sparke bolden op på angriberne og snakke godt med hinanden, forklarede hun.

Mathilde Bager i fuld kontrol. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn 'Bageren' fremhæver holdet som stjernen

Muligheder og pludselig mål
Men mens alt var fryd og gammen for falstringerne, udspillede der sig nogle hektiske scener uden for banen. Nicoline Hansen var blevet dårlig og måtte løbe fra banen, fordi hun ifølge eget udsagn skulle kaste op. Hun tog det dog i stiv arm og spillede kort tid efter videre i kampen.

Hjemmeholdet kunne slet ikke få spillet til at fungere, og deres spil virkede oftest meget idéforladt. Det frustrerede tydeligvis Daniella Diaz, der flere gange forsøgte at tage sagen i egen hånd og drible alle modstanderne. Dog uden held.

Efter ni minutter kom den første reelle chance til hjemmeholdet. Og dog. Kaptajnen, Mathilde 'Bageren' Bager, så sit snit til at forsøge sig fra distancen. Hendes langskud endte dog med at gå langt over målet.

'Bageren' kæmpede bravt på midtbanen. (Foto: Henrik Schou)
'Bageren' kæmpede bravt på midtbanen. (Foto: Henrik Schou)

Knap et kvarter var der spillet, da gæsterne i den grad appellerede for straffespark. Caroline Gram faldt i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs til stor frustration for Nykøbing F. Realskoles træner Martin Hansen.

Men han skulle få andet at smile af. Efter 17 minutters spil var det Laura Stillund, der fra distancen bankede bolden ind bag Sofie Lund, der kun lige kunne få fingerspidserne på. Dermed fordoblede hun altså føringen til 2-0.


Mål til 2-0 og efterfølgende jubel. (Foto: Henrik Schou)
Mål til 2-0 og efterfølgende jubel. (Foto: Henrik Schou)

Kort før pausen lugtede det af en reducering, da Marie Vindahl fik en friløber. Hun fik dog ikke ordentligt afsluttet, og dermed kunne Mette Andersen nemt samle bolden op.

Stillingen holdt til pausen, hvor gæsterne hurtigt samlede sig i en rundkreds.

Nyheder Galleri: Niels Steensens Gymnasium - Nykøbing F. Realskole

'Bondrøvene' overraskede
Pausen lignede dog mere en All You Can Eat-buffet end en taktisk gennemgang. Meloner, vindruer og müslibarer ad libitum blev delt ud til højre og venstre, og pigerne tog for sig af retterne. Træner, Martin Hansen, fik dog et par ord indført.

- Hør her, piger. Det kan godt være, at de tror, at vi bare er nogle bonderøve, men vi har overrasket dem, sagde han.

Josephine Melander nåede også lige at få det sidste ord indført:

- Det er 'once in a lifetime' det her, piger! råbte hun.

I den anden lejr var hjemmeholdet naturligt nok noget mere slukørede. De mente selv, at de var fysisk underlegne, men alligevel ændrede attituden sig fuldstændigt til anden halvleg.

En livgivende reducering
Efter bare to minutter af anden halvleg serverede Marie Vindahl et perfekt indlæg ind til Karla Vestergaard, der headede bolden på stolpen. Det var tæt på en reducering for hjemmeholdet.

Det brændte tydeligvis på foran gæsternes mål, og der blev flere gang råbt "få bolden losset væk" fra bænken. Det hjalp en del, at 'Albatrossen' endnu engang var en mur nede i defensiven og forhindrede adskillige chancer.

'Albatrossen' stod i vejen for det meste for Nykøbing F. Realskoe i defensiven
'Albatrossen' stod i vejen for det meste for Nykøbing F. Realskoe i defensiven

Det formåede hun dog ikke hver gang, for efter 41 minutter fik hjemmeholdet et frispark fra en farlig position. Efter et flot indlæg opstod der lidt forvirring i feltet, og som en trold af en æske dukkede Anna Nielsen op og fik reduceret til 2-1 til stor jubel for hjemmeholdet.
Spændingen blev for alvor bragt tilbage i opgøret, da hjemmeholdet reducerede. (Foto: Henrik Schou)
Spændingen blev for alvor bragt tilbage i opgøret, da hjemmeholdet reducerede. (Foto: Henrik Schou)

- Jeg blev vildt nervøs, men jeg prøvede at berolige de andre, sagde Ida Kulle.

Herefter blev kampen meget lige, og begge hold havde flere chancer for at score. Især gæsterne var tæt på at udbygge føringen et kvarter før tid, men Julia Erlandsen bremsede en friløber og spillede i øvrigt en rigtig fin kamp.

Otte minutter før tid faldt kampens endelige afgørelse. Nykøbing Falster Realskole fik et frispark et godt stykke ude for feltet, og Ida Kulle lagde an til spark. Efter et par sekunders betænkningstid sparkede hun en perfekt, høj bold ind over en chanceløs Sofie Lund til stillingen 3-1.

Hør hendes reaktion på målet her:


Jublende Ida Kulle. (Foto: Henrik Schou)
Jublende Ida Kulle. (Foto: Henrik Schou)

Dermed lignede det, at kampen var afgjort, men bare fem minutter før tid var hjemmeholdet tæt på en chance. Karla Vestergaard kom i høj fart ind i feltet og fik klart et skub i ryggen, men hun fortsatte sit løb med bolden udover baglinjen.

I dommerens overtid forsøgte Danielle Diaz sig med et desperat langskud forbi målet, men lige lidt hjalp det.

Få styr på alt om slutspillet og finalerne her

Vildt stolt!
Det lignede altså en udesejr på 3-1, og dommeren skulle netop til at fløjte kampen af. Men gæsternes Line Hansen fik skudt på mål, og på trods af det lidt slappe skud trillede bolden igennem benene på stakkels Sofie Lund.

Dermed endte kampen 4-1 til Nykøbing Falster Realskole over Niels Steensens Gymnasium.

Så skulle der selvfølgelig kysses støvler! (Foto: Henrik Schou)
Så skulle der selvfølgelig kysses støvler! (Foto: Henrik Schou)

- Vi ville bare vinde, og vi havde gejsten. Det giver dét ekstra at have en masse fans med, og jeg er vildt stolt. Det skal fejres med sang, og der er nok mange i skolen i morgen, der kommer hen og siger tillykke, sagde en glad Ida Kulle kort tid efter kampen.


Nyheder Galleri: Niels Steensens Gymnasium - Nykøbing F. Realskole

1 af 2 Et meget sigende billede. Jublende Nykøbing-piger og en skuffet Niels Steensens-anfører. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Pigerne fra Nykøbing F. Realskole tog fusen på Niels Steensens Gymnasium og snuppede en 4-1-sejr i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)