TV: De målløse topscorere

Dramatik: Kampen skulle afgøres fra pletten

Ahmed Khalil kan noget med en bold og på en fodboldbane. I dag måtte han gå målløs fra den ordinære tid, men han var sikkerheden selv i straffesparkskonkurrencen. (Foto: John Emil Winberg)
Ahmed Khalil kan noget med en bold og på en fodboldbane. I dag måtte han gå målløs fra den ordinære tid, men han var sikkerheden selv i straffesparkskonkurrencen. (Foto: John Emil Winberg)

Både Katrinedal Skole og Utterslev Skole havde vundet stort i deres første kamp i turneringen. Inden dagens kamp var der store forventninger til topscorerne fra de to skoler.

Se kampfakta her

Shakir Shaker fra Utterslev Skole havde scoret fire mål i første runde og inden kampen havde han store forventninger til sin egen og holdets præstation:

— Vi kender en del fra det andet hold og vi ved hvem vi skal holde øje med, så det skal nok gå, sagde han.

Fra Katrinedal Skole var selvtilliden også i top og med tre mål i første runde var Ahmad Khalil helt klar til dagens udfordring.

— Vi har væddet med modstanderen, og vinderen af kampen har jo lov til at drille den andre efter kampen.

En meget lige kamp - afgjort på straffe
De to målvante herrer måtte gå fra banen uden at score. De var dog begge meget aktive i den jævnbyrdige kamp, og specielt Ahmed Khalil holdt kampen i gennem Utterslevs Daniel Dara travlt beskæftiget. En opgave midterforsvaren klarede med bravour, hvilket fortjent gav ham fidusbamsen.

Katrinedal kom klart bedst fra start, men langsomt arbejdede Utterslev sig tilbage i kampen. Der skulle et rent lucky punch til for at Katrinedal kunne gå til pause med en 1-0 føring. Nærmest som Romas mål mod Barcelona i onsdagens Champions League-kamp, sparkede Thomas Aarø bolden fra sidelinjen i en blød bue over en chanceløs Daniel Gredar i Utterslev-målet, der ganske fornuftigt havde bevæget sig ud i feltet for at agere sweeper, hvilket flere gange i kampen var med til at redde Utterslev, når Katrinedal prøvede sig med dybe bolde.

Se også: Tæt affære

Se også: TV: Albert Messi

Utterslev arbejdede og arbejdede og kom også frem til en del chancer. Men Valdemar Sønderfort hev flere gode redninger ud af ærmet og sørgede dermed for, at Katrinedal kunne holde deres 1-0-føring.

Men Utterslev kæmpede fantastisk og blev ved med at tro på at udligningen nok skulle komme. I det sidste minut betalte tålmodigheden og det vedvarende arbejde sig. Efter et flot opspil kunne Xamza Yusuuf sætte sidste fod på i det lille felt og straffesparkskonkurrencen var en realitet.

Her vidste Katrinedal sig som de mest kølige og træfsikre og efter deres fjerde spark var sejren en realitet. Dog måtte både de og dommeren lige tælle efter en ekstra gang, før jublen kunne bryde løs.

Se også: Trak det længste strå

Se også: Lynende start

Nok målløs - men passioneret og hårdtarbejdende kæmpede han imod janteloven
Katrinedals Ahmed Khalil gik som bekendt målløs fra den ordinære spilletid, men scorede dog sikkert på det første spark i konkurrencen fra 11-meterpletten. Desuden arbejdede han hårdt og passioneret kampen igennem, hvilket sikrede ham fidusbamsen. Khalil er en angriber af den type, der tit bliver pillet ned i dansk fodbold, fordi han med sit engagement snakker til træner, dommer, med- og modspillere.

Men den passion og kærlighed til fodbolden den unge mand viste, kan bringe ham rigtig langt, hvis han formår at bruge det fornuftigt, og hvis hans omgivelser vel at mærke IKKE piller det selviske og rå vinderinstinkt ud af ham.

At Ahmed Khalil inderst inde blot er en fodboldglad dreng, der gerne vil vinde, viste han inden straffesparkskonkurrencen, hvor han fik sig en venskabelig snak med kampens dommer. De to havde nemlig ikke været de bedste venner i løbet af kampen. Lad os håbe, at vi i dansk fodbold kan lære at håndtere dygtige og temperamentsfulde spillere som Katrinedals topscorer. Vi har brug for dem.