TV: Den uheldige helt slog til

Spænding: Kampen bølgede frem og tilbage fra start til slut

Sandra Olabi imponerede i kampen. Foto: Lars Preben Jensen
Sandra Olabi imponerede i kampen. Foto: Lars Preben Jensen

Det var to små skoler fra Amager, der skulle mødes i denne kamp imellem Landsbyskolen og Ørestad Friskole.

På Ørestad Friskole er der ca. 250 elever. På Landsbyskolen er der næsten kun det halve 132 elever. Udeholdet havde aldrig været med i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

Susende mål

Forskellige udtagelsesdilemmaer
Hjemmeholdet har en linje på hver klassetrin. Da 7. Klasse var på lejrskole havde træner Kasper kun 17 piger at tage af fra 8. og 9. Klasse.

14 piger var udtaget.

- Jeg havde ingen problemer med at udtage. Alle ville være med. Jeg havde dem mistænkt for at melde sig for at få en fridag. Men nu virker de meget spændte og nervøse, lød det fra Kasper.

Hos udeholdet havde der til gengæld været visse udfordringer med udtagelsen af spiller. I går kom fem afbud på grund af skader, så nogle 6. klasser var hentet ind samme dag.

Legestue på grønsværen

En yndling
På lægterne var der 100 tilskuere med et flertal af udeholdets fans. Ved hver bolderobring blev der råbt og skreget. Det var med til, at der var en god stemning blandt tilskuerne.

Især når deres yngling lille Sandra førte bolden frem, kom der liv blandt tilskuerne.

Det var til at forstå, for Sandra som kun går i 6. klasse kunne med sine driblinger imponere. Selv modstandernes trænerteam havde et godt øje til hende.

- Hun er god den lille 7'er, måtte de erkende.

Sandra var hele tiden farlig, når hun driblede rundt på midten. Udover at drible havde Sandra også et godt blik for sine medspillere. Men når Sandra kom helt ned til den bagerste kæde, kom hun til kort over for de høje forsvarere Malou og Laura.

Der blev gået til den. De lagde ikke fingre imellem overfor Sandra. Men det var på en fair måde, det foregik.

Der blev gået hårdt til Sandra. Foto: Lars Preben Jensen
Der blev gået hårdt til Sandra. Foto: Lars Preben Jensen

Modsætningerne mødtes

Tilfældigt mål
På banen havde udeholdet også et lille overtag. Men de store chancer blev det ikke til. Det var også en tilfældighed, der udløste målet til 1-0.

En forholdsvis ufarlig bold blev sparket ind i hjemmeholdets felt, hvor en forsvarsspiller uheldigvis fik hånden på. Der blev dømt straffe til gæsterne.

Freja Dalsgaard omsatte dette til en sikker scoring lige, som uret rundede de otte minutter.

Freja Dalsgaard med nummer 14 blev dobbelt målscorer. Foto: Lars Preben Jensen
Freja Dalsgaard med nummer 14 blev dobbelt målscorer. Foto: Lars Preben Jensen
 

De to hold stod godt til hinanden. Spillet bølgede frem og tilbage. Kort før pausen havde hjemmeholdets Freja Lykke en kæmpe chance, som hun på det skammeligste brændte. Værterne måtte derfor gå til pause bagud med 1-0.

Hurtigt hattrick

Klog taktik
Hjemmeholdets træner Kasper foretog et par ændringer i pausen. Målmand Berinda blev sat i marken som angriber. Freja kom længere op på midten. Det skulle vise sig at være ganske klogt. Efter bare et minut fandt Freja Berinda med en dyb aflevering i venstre side.

Berinda løb fra sine modstandere og scorede sikkert til 1-1. Det var som en spand kold vand i hovedet på udeholdet. Ganske kort tid efter kom der endnu en spand.

Igen var det Freja Lykke og Berinda, der var på færde. Men denne gang i højre side på en lang bold fra Freja op mod Berinda. Berinda pressede sin direkte modstander Sigrid Kern så meget, at hun uheldigvis skød bolden i eget mål.

Kom tilbage igen
Som kampen skred frem, arbejdede udeholdet sig mere og mere ind i kampen.

Det var igen et straffe, der bragte gæsterne tilbage i kampen. Igen var det Freja Dalsgaard, der kunne score til stillingen 2-2.

Se målet her:

Kræfterne slap op hos hjemmeholdet. Det sidste kvarter foregik det meste af spillet på hjemmeholdets banehalvdel. Sandra fik mere plads. Hun kom tættere og tættere på.

Lukkede og slukkede
På tilskuerpladserne kunne man høre:

- Hvad nu, hvis den bliver uafgjort?

Med 24 minutter igen var det den føromtalte uheldige Sigrid, der stoppede dette spørgsmål.

Efter et hjørnespark endte bolden tilfældig hos Sigrid, som fra venstre side tog chancen. Bolden havde lige akkurat fart nok på til at liste sig over stregen ved modsatte stolpe. 3-2.

Fra lægterne lød det nu:

- Vi spiller dem, som man kaster bacon i loftet.

Det formåede hjemmeholdet aldrig at svare igen på.

Kort før tid cementerede Sandra sejren med sin scoring til 4-2.

Da dommeren fløjtede kampen af, blev begge hold klappet af banen som tak for en spændende kamp.

Hør fra den uheldige helt Sigrid her: